به گزارش خبرگزاری بسیج در سرخه؛ دنیای فردا را تلاش و همت نوجوانان و جوانان کشور می سازند و در این میان اختراعات و ابتکارات آنها جایگاه ویژهای داشته و نقش بسزایی در ابعاد مختلف کشور از جمله اقتصاد دارد.
در همین ارتباط دو نوجوان از هم استانی ما توانستهاند، دستگاه هوشمند ضدعفونی کننده برای مقابله با ویروس کرونا را طراحی و در عرصه ملی پا به میدان گذاشته اند.
گفتگوی خبرنگار ما با معراج سبوحی دانش آموز پایه ششم آموزشگاه شاهد شهرستان و امیر یاسین علیبیگی دانش آموز پایه نهم مدرسه نمونه دولتی شیخ مفید شهرستان گرمسار را بخوانید.
معراج با اشاره به اختراعشان به خبرنگار ما گفت: با شیوع ویروس کرونا و با توجه به استرسی که جامعه را فرا گرفته بود به فکر افتادیم که دستگاهی را طراحی کنیم تا افراد را به طور کامل ضدعفونی کند در نتیجه من و امیر یاسین شروع به تحقیق و مطالعه کردیم و متوجه شدیم که وسیله ای وجود دارد که این کار را انجام میدهد ولی هزینه بسیار بالایی داشت تصمیم گرفتیم ما این دستگاه را با وسیله ای که در دسترس همه افراد است و هزینه اش بسیار پایین است تهیه کنیم.
امیر یاسین ادامه داد: برای ساخت این دستگاه و تونل از دوازده مه پاش، موتور نیم اسب، سنسورpAR وشیلنگ کولر و مخزن برای مواد ضدعفونی کننده و چهارچوبی که از جنس چوب بود استفاده کردیم و با بنر اطراف آنرا پوشاندیم و بعد از دوماه سعی و تلاش موفق شدیم تونل ضد عفونی کرونا را بسازیم.
این دو نوجوان در مورد موفقیت خود بیان کردند: با توکل بر خداوند و تلاش و پشتکار و اینکه چند بار شکست خوردیم ولی ناامید نشدیم و همچنین کمک و حمایت خانواده و استادما آقای استیری توانستیم موفق شویم.
از آن ها در مورد مقام و جوایزی که در راستای این طرح و اختراع کسب کردهاند پرسیدیم معراج گفت: در راستای این طرح مقام و جوایزی به ما تعلق نگرفته زیرامسئولین شهرستان از طرحمان استقبال نکردند و مادلیلش را هم نمیدانیم ولی در مسابقات نادکاپ شریف و مسابقات تبیان و جشنواره دانش آموزی سینا دو بار مقام اول و یک بار مقام سوم را کسب کردهام، امیر یاسین هم گفت: من هم در سال پیش دو بار مقام اول در رشته حمل اورانیوم و بازو در دانشگاه صنعتی شریف و یک بار مقام دوم بینالمللی در دانشگاه سینا را کسب کردم.
معراج با بیان اینکه با قدرت راهم را ادامه میدهم و از زمین خوردن نمی هراسم گفت: دوست دارم در آینده بتوانم هواپیما و خودروهایی را طراحی کنم که به کشور و مردم کمک کند.
امیر یاسین هم می خواهد رشته رباتیک ایران را در سطح جهان بالا ببرد.
امیر یاسین در مورد مشکلاتی که با آن مواجه هستند اظهار کرد: مشکل ما گرانی بسیار بالای وسایلمان است و واقعاً هزینه آن برای ما بسیار سخت است مخصوصاً رشته رباتیک که خرج بسیار بالایی دارد.
معراج گلایه ای هم از مسئولین داشت و گفت: متاسفانه مسئولین هیچ بازخوردی به طرح ما ندادند و حتی روز افتتاح چند نفر از مسئولین از رد شدن از تونل ممانعت کردند و این مسئله برای من و دوستم که با کلی ذوق و شوق کار انجام داده بودیم ناراحتکننده بود.
از مسئولین درخواست دارم که هم از ما و هم از بچههای دیگر حمایت کنند و به آنها انگیزه بدهند تا بتوانند با امید به کارشان ادامه دهند و فکرهای بهتر و ایدههای پرکاربردتری را ارائه دهند.
امیر یاسین با بیان اینکه اختراع آنها هنوز به ثبت نرسیده است گفت: ۹۰ درصد کارها را ما انجام دادیم. ما تمام قطعات و وسیله ها را تهیه کردیم برای سنسور هوشمند کدنویسی انجام دادیم و تونل را با کمک بزرگترها ساختیم و هرجا که به مشکل برخوردیم وحید استیری استادمان، ما را راهنمایی و کمک کرد.
در ادامه وحید استیری مدرس رباتیک این دو مخترع نوجوان گفت: این دو نوجوان حدود دو ماه برای پروژه فعالیت کردند و صفر تا صد کارها را خودشان انجام دادند و این دستگاه هم از طریق برنامه ریزی فعالیت خود را انجام میدهد و من مطمئنم آنها در آینده هم به موفقیت بزرگی می رسند.
وی افزود: تقاضا دارم که یک سازمان و یا ارگانی از بچهها حمایت کنند علی الخصوص آموزش و پرورش که این چند سال بچه ها بسیاری از مسابقات کشوری و بین المللی رتبه کسب کردند و حتی یک تقدیر کوچک هم از این دو نوجوان نشد.
این مدرس رباتیک تصریح کرد: حرفم با شما رییس آموزش و پرورش این است که شما که جایگاهی دارید لااقل از جایگاه خود نهایت استفاده را ببرید و این صندلی برای هیچکس وفا نکرده و شما هم نهایتاً تا یکسال دیگر از این صندلی استفاده می کنید و کاش طوری استفاده کنید که بعد از رفتن پشت سر شما پر از خیر و نیکی باشد. لطفاً از بچه ها حمایت کنید تا امید داشته باشند و ببیند که برای کارشان ارزش قائل هستید تا بتوانند برای جامعه مفید باشند.
امثال این نوجوانان گرمساری در استان سمنان و کشور بسیار بوده که چشم انتظار حمایت مسئولان برای شکوفایی استعدادها و نشان دادن توانمندی خود هستند.