بزرگترین گاوداری صنعتی استان همدان با گذشت بیش از ۹ سال بلااقدام باقی مانده است
به گزارش خبرگزاری بسیج، محمد صبوری در دومین نشست مطبوعاتی و رسانهای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با موضوع مطالبهگری گروههای جهادی مردمی با اشاره به شرکت زمرد آسیا اظهار داشت: پیگیریهای گروه سدید و اهالی رسانه منجر به ورود دادستانی شد و حکم توقف مزایده که قرار بود اول اردیبهشت ماه انجام شود، صادر شد.
وی با بیان اینکه برای گروه مطالبهگری و مبارزه با مفاسد اقتصادی فقط رفع صورت مسئله مطرح نبوده است، گفت: با پیگیریها و تعاملات انجام شده برنامهریزیهایی برای شرکت زمرد آسیا صورت پذیرفته و در حال انجام است.
مسئول گروه جهادی و مطالبهگری سدید با بیان اینکه کشور در جنگ اقتصادی به سر میبرد، گفت: با توجه به بررسیهای انجام شده در خصوص عدم مشارکت بانکها در بحث تولید متوجه شدیم که در فرم ارزیابی مدیران ارشد بانکی هیچ اشارهای به حفظ اشتغال و تولید نشده است که باید سوال شود که اگر در سال جهش تولید و پشتیبانیها و مانع زداییها هستیم چرا بانکها تاکنون اعلام نکردند چند واحد تولیدی را راهاندازی کردهاند.
وی با بیان اینکه در بین ۲ هزار و ۴۰۰ واحد متوقف شده توسط بانکها در کشور ۶۰۰ مورد آن به بانک ملی اختصاص دارد که رتبه اول محسوب میشود، گفت: به علت عدم شفافیت مشخص نیست چه تعداد مختص استان همدان است.
صبوری با بیان اینکه بزرگترین توان اشتغالزایی در استان مربوط به شرکت کشاورزی دامپروری تلیسه نمونه امید است، گفت: شرکت کشاورزی دامپروری تلیسه نمونه امید با هدف راهاندازی بزرگترین واحد تولیدی صنعتی گاوداری با ظرفیت و طرح و توسعه نگهداری ۷ هزار رأس دام مولد و کارخانه لبنیات در زمینی به مساحت ۳۵.۵ هکتار در سال ۸۶ با اخذ مجوزهای لازم و موافقتهای اصولی با ساخت ۵.۵ هکتار مستحدثات و ابنیه شامل سولهها، زایشگاه، شیردوشی، سوییتهای کارگران و ... احداث شد.
وی با بیان اینکه این واحد تولیدی که در روستای قباق تپه شهرستان کبودراهنگ واقع شده است در سال ۸۸ موفق به اخذ پروانه بهرهبرداری شد، عنوان کرد: به دلیل عدم پرداخت الباقی تسهیلات خرید دام اعطایی از جانب بانک ملی و متعاقبا آغاز عملیات اجرایی توقیف ملک در نهایت با برگزاری مزایده در تاریخ ۸ دی ماه سال ۹۰ در قبال ۹میلیارد و ۹۰ میلیون تومان بانک ملی به عنوان برنده مزایده به صورت مشاع ملک میزان ۲۶ شعیر و ۸۱۷ هزارم شعیر از املاک شرکت مذکور شد.
مسئول گروه جهادی و مطالبه گری سدید با بیان اینکه از همان زمان تاکنون که بیش از ۹ سال سپری شده است این گاوداری به بهرهبرداری نرسیده و بلااقدام باقی مانده است، ابراز داشت: با راهاندازی این واحد تولیدی موجبات اشتغال ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و تولید ۱۲۰ تن شیر در روز و پرورش ۲ هزار راس گوساله پرواری در سال فراهم میشود.
وی با بیان اینکه این واحد تولیدی دارای ۷۰ سوییت است، گفت: در این واحد تولیدی احداث نانوایی و پارک برای کارگران نیز در نظر گرفته شده است.
صبوری ادامه داد: شرکت در سال ۸۸ برای بهرهبرداری خرید ۲ هزار راس گاو مولد از بانک درخواست تسهیلات میکند که بانک با مدیریت قبلی موافقت میکند و چک صادر میشود و با تغییر مدیریت بانک عملا پرداخت تسهیلات صورت نمیپذیرد.
وی با بیان اینکه این واحد تولیدی باعث اشتغالزایی در منطقه و خرید علوفه کل منطقه کبودراهنگ خواهد شد، گفت: در مهرماه سال گذشته شاهد کلنگزنی گاوداری ۷ هزار رأسی با ۴۰۰میلیارد توسط شرکت شصتا و بنیاد مستضعفین در ملایر بودیم در حالی که این واحد آماده را داریم و به فکر مانع زدایی آن نیستیم که میشود همدان را به قطب دامپروری و صنایع پایین دستی مانند کارخانه شیر و لبنیات تبدیل کرد.
مسئول گروه جهادی و مطالبهگری سدید، اقدام بانک در تضییع حقوق بیت المال از طریق عدم برگشت تسهیلات پرداختی به چرخه بانک با بلاتکلیف گذاشتن اجرائیات راجع به این شرکت، عدم تنظیم سند مالکیت ۲۶ شعیر و ۸۱۷ هزارم شعیر مشاء و عدم پرداخت حق اجرا و نیم شعیر عملیات اجرایی از جانب بانک عامل، پرداخت جرائم به بانک مرکزی به دلیل عدم تسویه تسهیلات و برگشت وام پرداختی به حساب بانک ملی به علت عدم اجرای بند پیشین، جلوگیری از تولید و دامن زدن به تعطیلی یک واحد مهم تولیدی با طرح اعتراضات و شکایات مکرر و واهی در مراجع قضایی و اداری علی رغم پذیرش مزایده قانونی که این امر منجر به جلوگیری از راهاندازی این واحد تولیدی شده در صورتی که میتوانست موجبات اشتغال و تولید را در استان فراهم کند، از جمله تخلفات بانک بانک عامل برشمرد.
وی با بیان اینکه رونق تولید و جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال از اهداف گروه مطالبهگری است، آثار این پیگریها را راهاندازی واحد تولیدی گاوداری و اجرای مقررات و ایجاد اشتغال ۶۰۰ نفر به طور مستقیم و تولید ۱۲۰ تن شیر در روز و ۲ هزار راس گوساله پرواری در سال «تولید، پشتیبانی و مانع زداییها» نام برد.
صبوری عنوان کرد: اقدام قضایی علیه مدیرعامل بانک ملی و دستور به اجرای مقررات جاری، اقدام به آگهی مزایده و فروش سهم تملیکی از پیشنهادات گروه مطالبهگری سدید برای راهاندازی شرکت است.
وی با بیان اینکه مطالبه ما از مجلس شورای اسلامی این است که هر چه سریعتر قانون اصلاح بانک مرکزی را وارد صحن کند، گفت: بانک باید مسئولیت اجتماعی داشته و به توان اشتغالزایی توجه داشته باشد، بانکها موظف هستند طبق قانون ۴۰ درصد به چرخه تولید تسهیلات اعطا کنند در صورتی که فقط در امهال مشارکت دارند.
مسئول گروه جهادی و مطالبهگری سدید با بیان اینکه مدیرعامل شرکت قادر به خرید ۲۰۰ رأس گاو از آورده خود است به شرطی که بانک واحد را از بلاتکلیفی خارج کند، گفت: ۱۲ سال بلاتکلیفی و فرسایش از سوی بانک توجیهی ندارد و با توجه به شعار سال در دهه گذشته که حول محور اقتصادی بانکها نقش خود را ایفا کنند.
وی با تاکید بر اینکه در بحث واحدهای تولیدی کشور ۲۰ درصد تسهیلات مشخصاً به سمت تولیدهای غیر دولتی میرود، عنوان کرد: باقی تسهیلات توسط بانک به شرکتهای دولتی اعطا میشود که منشا فساد و رانت است.
صبوری با اشاره به بند ت ماده ۴۶ قانون برنامهریزی ششم توسعه گفت: ۲ الی ۳ هزار واحد تولیدی در کشور تسهیلات بر نرخ ارز گرفتهاند که اگر این یک سال امهال بابت کرونا صورت نمیگرفت و قوه قضایی ورود جدی پیدا نمیکرد باید شاهد تملیک این واحدها توسط بانک میبودیم.
وی با بیان اینکه مدیرعامل معتقد است که با شکایت از بانک واحد تولیدی مستهلکتر خواهد شد، گفت: با ورود به روند شکایت باید ۳.۵ درصد از کل مبلغ تعیین شده واحد را به عنوان حق روند بررسی پرونده شکایت پرداخت کرد.
مسئول گروه جهادی و مطالبه گری سدید با بیان اینکه از دادستان استان این درخواست و مطالبه را داریم که ۳.۵ درصد حق شکایت از توان واحدهای تولیدی خارج است، خاطرنشان کرد: با شکایت واحد تولیدی بانک مرکزی آن را به واحد بازرسی بانک عامل ارجاع میدهد و واحد بازرسی علیه بانک خود اقدامی انجام نخواهد داد که دور باطلی در سیستم نظارتی چرخه نظام بانکی است.
وی با بیان اینکه هیچ تولیدکنندهای که از آورده شخصی خود در واحد تولید هزینه میکند اعلام ورشکستگی نمیکند، گفت: اعلام ورشکستگی به معنی نداشتن صلاحیت اداره مجموعه است.
انتهای پیام/