خبرهای داغ:

وظیفه ما شرکت در انتخابات و انتخاب بازوی قوی ولی فقیه است

شاهرود_ استاد حوزه و دانشگاه گفت: وظیفه ماست که با حضور در انتخابات کسانی را انتخاب کنیم که بازوی ولی فقیه باشند نه اینکه بازوی آن را قطع کنند.
کد خبر: ۹۳۴۸۴۵۳
|
۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶
وظیفه ما شرکت در انتخابات و انتخاب بازوی قوی ولی فقیه استبه گزارش خبرنگار بسیج، حجت الاسلام والمسلمین علی مصباح یزدی در مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در مصلی پیامبر اعظم (ص) شاهرود، ولایت را تابعیت معصوم و اطاعت از آن عنوان و اظهار کرد: در اسلام آنچه برای مردم تعیین تکلیف می‌کند و می‌تواند ما را در رفتارهایمان کنترل کند خدای متعال است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه آزادی از ولایت طاغوت و نفس بستگی به این دارد که زیر ولایت الهی قرار بگیریم، خاطرنشان کرد: تنها خداست که می‌تواند برای جامعه قانون و حاکم تعیین کند و در واقع این امر در مقام ربوبیت تشریعی قرار دارد.
وی ادامه داد: روشن است که خداوند برای رساندن دستورات خود به انسان‌ها و برای پیاده شدن این دستورات در جامعه افرادی را از میان خود انسان‌ها برگزیند بنابراین از میان مردم تنها کسانی این حق را دارند که خداوند آن‌ها را تعیین کرده باشد وگرنه کسی به خودی خود ولایت ندارد.
وظیفه ما در زمان عدم دسترسی به ائمه معصومین چیست؟
وی افزود: خداوند به پیامبر و ائمه معصومین چنین حقی داده است لذا آنچه برای زمان ما مطرح است این است که ما در زمان غیبت قرار داشته و به ائمه معصومین دسترسی نداریم از این رو باید ببینیم وظیفه ما چیست.
مصباح یزدی با بیان اینکه برخی معتقدند در زمان غیبت کار باید به مردم واگذار شود، اظهار کرد: قطعا خداوند دست از خدایی بر نمی‌دارد و برای دوران غیبت امام معصوم نیز برنامه دارد.
وی ادامه داد: به برکت آموزه‌های تشیع انقلاب اسلامی و بینش جامع حضرت امام (ره) امروز برای کمتر کسی این سوال باقی است که آنچه در زمان غیبت اتفاق می‌افتد جدا از طرحی که خداوند برای بشریت ریخته نیست.
مصباح یزدی با طرح این پرسش که در چنین فضایی که ولایت محور برنامه‌ها و عمل اجتماعی است جایگاه دستگاه‌های مختلف نظام سیاسی کجا تعریف می‌شود، متذکر شد: در اینجا نیز این سوال مطرح می‌شود که اگر اختیارات مسائل سیاسی با، ولی فقیه است چه نیازی به انتخابات ریاست جمهوری و مجلس داریم و آیا این امر کپی برداری از نظام‌های سکولار غربی نیست؟
این استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این مسئله توضیح داد: جواب این سوال در همان چارچوب نظام ولایی است که ما در اسلام و در زمان غیبت داریم و در واقع به ولایت فقیه منتهی می‌شود، قابل یافتن است.
وی اضافه کرد: اگر ما به حکومت حضرت امیر المومنین (ع) توجه کنیم می‌بینیم که حکومت ۴ ساله ایشان به عنوان تنها الگوی حکومت اسلامی بعد از پیامبر مطرح است لذا حکومت ایشان تنها الگوی ماست.
مصباح یزدی گفت: در زمان حکومت امیرالمومنین (ع) که ۱۴۰۰ سال قبل برپا شده بود با توجه به محدود بودن کشور‌های اسلامی و همچنین ساده بودن روابط اجتماعی حضرت به عنوان یک معصوم در راس حکومت اسلامی والیانی را منصوب کردند تا قوانین اسلام را اجرا و به مسائل مردم در زمینه‌های مختلف رسیدگی کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: معنای این مدل این است که یک حکومت با یک فرد شکل نمی‌گیرد هرچند آن فرد معصوم باشد از این رو برای اداره یک جامعه نیاز به افرادی داریم که به مسائل مردم رسیدگی کنند و از جانب، ولی فقیه مسائل کشور را پیش ببرند.
مصباح یزدی با بیان اینکه در شرایط امروز و با وسعت و پیچیدگی‌های جامعه اسلامی و روابط اجتماعی علاوه بر اینکه در راس حکومت ما از امام معصوم برخوردار نیستیم اظهار کرد: بنابراین صرفاً وجود یک، ولی فقیه در راس کافی نیست چرا که یک نفر نمی‌تواند تمام مسائل کشور را اداره کند.
وظیفه ما شرکت در انتخابات و انتخاب بازوی قوی ولی فقیه استاین استاد حوزه با تاکید بر اینکه برای اداره یک جامعه نیاز است شخصی که در راس حکومت قرار دارد از بازو‌های اجرایی نیز برخوردار باشد تصریح کرد: در این نظام سیاسی که به شکل هرم است و در راس آن، ولی فقیه قرار دارد بازو‌های اجرایی به صورت خوشه‌ای برای جامعه تصمیم‌گیری می‌کنند.
بازوان قوی ولایت فقیه در اداره نظام اسلامی
وی ادامه داد: اولین بازو‌هایی که منتسب به ولایت فقیه است قوای سه‌گانه محسوب می‌شود، مسائل قضایی، اجرایی و قانونگذاری ویژگی‌های خاص خود را دارد که قوا باید در این زمینه عمل کند. مصباح یزدی بیان کرد: قوای سه‌گانه اجرا کننده و تنظیم کننده سیاست‌های، ولی فقیه در جامعه هستند بنابراین سیاست‌های کلی نظام را، ولی فقیه تعیین می‌کند و بقیه مسئولان باید آن را اجرا کنند.
مصباح یزدی با تاکید بر اینکه آنچه به قوای سه گانه مشروعیت می‌دهد عمل در چارچوب سیاست‌های، ولی فقیه است خاطرنشان کرد:، چون ولی فقیه آن‌ها را منصوب کرده این مسئولان حق قانونگذاری و تصمیم‌گیری در مسائل اجرای را دارند؛ متاسفانه در طول چند سال گذشته ما برهه‌های متعددی داشته‌ایم که قوای سه‌گانه در این چارچوب عمل نکرده است و طبق اقتضای نظام، ولی فقیه همچنان از آن‌ها حمایت کرده است.
وی گفت: لذا به دلایل مختلف افرادی که در چارچوب ولایت فقیه حرکت نمی‌کنند در جامعه حضور دارند، اما این وظیفه ماست که با حضور در انتخابات کسانی را انتخاب کنیم که بازوی، ولی فقیه باشند نه اینکه بازوی آن را قطع کنند.
اولین معیار انتخاب ما ولایتمداری باشد
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مغز تصمیم‌گیر نظام اسلامی، ولی فقیه است و بازو‌ها باید طبق دستورات آن عمل کنند، با اشاره به انتخابات تصریح کرد: پایداری بر ولایت یعنی اینکه اولین معیار انتخاب ما ولایتمداری باشد از این رو اگر یک متخصص اقتصادی یا امنیتی ولایتمداری ضعیفی داشته باشد به درد نظام اسلامی نمی‌خورد.
وی مهمترین معیار برای کارگزاران نظام را ولایتمداری و پایداری بر اصول دانست و افزود: اگر کسی اهل معامله بر سر اصول باشد کاری برای نظام انجام نمی‌دهد و اگر ضرری نرساند سودی نیز نخواهد داشت.
این مراسم به همت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان شاهرود و همکاری پایگاه صاحب الزمان (عج) باغزندان حوزه بسیج مساجد و محلات علی ابن ابیطالب (ع) برگزار شد.
ارسال نظرات
پر بیننده ها