دحوالارض؛ روزی كه نخستين رحمت الهي نازل شد

زنجان- یک کارشناس مذهبی با اشاره به روز دحوالارض، گفت :در این روز زمین گسترده و آدم به زمین هبوط کرده است.
کد خبر: ۹۳۵۵۶۳۸
|
۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۴
حجت الاسلام محمد شهبازی در گفت‌وگو با خبرنگار بسیج زنجان؛ با اشاره به روز بیست و پنجم ماه ذی‌القعده که به روز دَحْوُ الْأرْض شناخته می‌شود، اظهار داشت: در این روز زمین از زیر آب بیرون آمده است و برخی آن را به گسترش دادن خشکی‌های زمین و بعضی به حرکت زمین معنا کرده‌اند.
 
دحوالارض؛ روزی كه نخستين رحمت الهي نازل شد

وی تصریح کرد:در روایت بسیاری آمده است که بیست و پنجم ماه ذی‌القعده کعبه نصب شده و زمین گسترده و آدم به زمین هبوط کرده است و همچنین حضرت ابراهیم (ع) و حضرت عیسی (ع) متولد و رحمت در زمین منتشر شده است.


حجت الاسلام شهبازی با اشاره به روایت نقل شده از حضرت علی (ع)، گفت::اولین رحمتی که از آسمان به زمین فرود آمد در روز بیست و پنجم ذی القعده بوده است.

این کارشناس مذهبی تاکید کرد:نعمت گسترش زمین یا همان دحوالارض شکل و حقیقتی دارد و خداوند متعال در این روز زمین را برای سکونت و زندگی انسان آفرید و همچنین زمین و هر نعمتی که در این دنیا از هر نوع، جنس و گونه است هیچ کس قادر به شمارش آن نیست فرود آورد و منتشر و گسترش داد.

وی خاطرنشان کرد:اگر حضرت آدم به این عالم فرود نمی‌آمد نعمت‌های سرای آخرت که خداوند به پیامبران و اولیا و مومنین وعده داده نمی‌رسید و این از فواید سفر به این عالم است و از این جهت که این دنیا منشأ و سرچشمه نعمت‌های اخروی است در روایات آن را مزرعه آخرت نامیده اند و در سوره آیه شریفه ۲۵ بقره آمده است (وَبَشِّرِ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۖ. کُلَّمَا رُزِقُوا مِنْهَا مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقًا ۙ. قَالُوا هَٰذَا الَّذِی رُزِقْنَا مِنْ قَبْلُ ۖ. وَأُتُوا بِهِ مُتَشَابِهًا ۖ. وَلَهُمْ فِیهَا أَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ ۖ. وَهُمْ فِیهَا خَالِدُونَ و مژده ده کسانی را که ایمان آوردند و نیکوکاری پیشه کردند که جایگاه آنان باغ‌هایی است که نهر‌ها در آن جاری است، و، چون از میوه‌های گوناگون آن بهره‌مند شوند گویند: این مانند همان میوه‌هایی است که پیش از این در دنیا ما را نصیب بود، و از نعمت‌هایی مانند یکدیگر بر آنان آورند، و آن‌ها را در آن جایگاه‌های خوش، جفت‌هایی پاک و پاکیزه است و در آن بهشت، جاوید خواهند زیست) و این آیه شریفه نشان دهنده‌ی این موضوع می‌باشد.

این کارشناس مذهبی با اشاره به تمام نعمت‌هایی که در عالم برزخ و قیامت وجود دارد، بیان کرد: این نعمت‌ها جاوید و فناپذیر بوده و قابل مقایسه با نعمت‌های دنیوی نبوده و خداوند متعال از ابتدای آفرینش توجهی به آن‌ها نکرده و آن را برای بندگانش نخواسته است و منشا، اصل این نعمت‌ها با این خصوصیات همین عالم دنیاست.

حجت الاسلام شهبازی در پایان خاطرنشان کرد:انسان‌ها مسافران چند روز این دنیا هستند، باید از این دنیا ایمان و اعمال صالح توشه‌ای برای سفر آخرت که اصل همان است مهیا کرده باشند چرا که ما از خداییم و به سوی خدا باز می‌گردیم.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار