دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر در استان قزوین

توزیع بیش از ۳۰۰ هزار پرس طعام علوی در شب و روز عید غدیر/برگزاری اولین جشنواره خطابه غدیری

حق شناس گفت: امسال بیش از ۳۰۰ هزار پرس طعام علوی در دهه غدیر به ویژه شب و روز عید غدیر توزیع خواهد شد.
کد خبر: ۹۳۵۶۴۷۸
|
۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، محسن حق شناس دبیر بنیاد بین المللی غدیر در استان قزوین در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: چهار واقعه عظیم در عالم وجود دارد که شامل بعثت، غدیر، عاشورا، ظهور می باشد و اهمیت واقعه غدیر آنقدر زیاد است که تمام آمال و آرزوهای انبیا و بعثت آنها با واقعه غدیر به منصه ظهور می رسد به گونه ای که انبیا الهی وصی خود را در روز غدیر انتخاب می کردند.

وی گفت: در واقع غدیر حلقه اتصال نبوت با امامت و ولایت است و آینده جهان با برنامه ای که پیامبر مکرم اسلام در برمه غدیر طراحی کردند ترسیم شد و غدیر بدون شک تنها فرهنگی است که در عالم ظرفیت پاسخگویی به همه نیازهای بشری را دارد. غدیر نگاه جدی به حکومت و شاخصه های مهم حکومت دارد. غدیر مقایسه حکومت الهی با سایر حکومت هاست.

دبیر بنیاد بین المللی غدیر در استان قزوین اظهار کرد: از هر منظری به واقعه غدیر بنگریم غدیر نقطه اتصال همه مکاتب بشری است و ویژه تشیٌع و عالم انسانی نیست بلکه مختص عالم خلقت است و غدیر یعنی اعلان شکست کفر و نفاق و غدیر در واقع جشن اهتزاز ولایت خدایی است. لذا تکلیف ما به عنوان جامعه اسلامی و شهر مینودری این است که غدیر را بیشتر از گذشته پاس بداریم و بتوانیم آن را به عنوان فرهنگ به سایرین ارائه دهیم و منتشر نماییم.

حق شناس عنوان کرد: پیامبر(ص) می فرماید؛ بالاترین معروف تبلیغ ولایت حضرت امیرالمومنین(ع) است و همه رسانه ها می دانند چه تکلیف سنگینی بر عهده همه ماست. اگر بخواهیم غدیر را از لسان اهل بیت(ع) بیان کنیم، دو خطبه غدیر داریم که یکی در بیان امیرالمومنین است و خطبه دیگر از امام رضا(ع) است. اصل خطبه غدیر مختص پیامبر(ص) است و در تنها حج عمر«حجه الوداع» در بین تمام زائران حج، خطبه غدیر را قرائت کردند.

وی با اشاره به اینکه واقعه غدیر یک فرایند است و مختص به یک روز نیست و نیز با اشاره به دو خطبه مهم که یکی از بیان امام علی(ع) و دیگری از بیان امام رضا(ع) است افزود: در خطبه امیرالمومنین ویژگی هایی از اسامی غدیر را بیان می کند و امام رضا نیز تعداد دیگری از اسامی را بیان می کند. در بیان امام علی(ع) غدیر یعنی روز کامل شدن دین، روز عهد انبیا، روز آشکار ساختن پیمان ها از نفاق، روز بیان حقایق و روز راندن شیطان و از بیان امام رضا(ع)، غدیر یعنی روز برطرف کردن اندوه، فرو نهادن بار گناهان، روز بخشش و‌هدیه دادن، روز گستراندن علم، روز خبر خوش، روز بزرگترین عید، روزی که دعا در آن مستجاب است، روز پوشیدن لباس های نو و روز مسابقه و با هم رقابت کردن در امور خیر و تبلیغ واقعه غدیر و ولایت است.

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر استان قزوین در ادامه اضافه کرد: یکی از تکالیفی که اهل بیت برعهده ما در هر جایگاه و سمتی گذاشته اند بزرگداشت روز غدیر است. سعی ما در بنیاد غدیر این است که به هیچ عنوان تبلیغ بنیاد غدیر صورت نگیرد بلکه تلاش ما در راستای تبلیغ «غدیر» است. لذا تلاش ما این است جریان غدیر یک جریان مردمی، دلی و معرفتی باشد که می تواند حرکت و عمق و شور بیابد. غدیر یکی از چهار عید و بزرگترین عید عالم است و گمنامی غدیر، تبعات بسیار بدی برای ما خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به موضوعات ویژه غدیر تصریح کرد: برگزاری جشنواره خوشنویسی غدیر طی سالجاری که این چهارمین جشنواره خوشنویسی غدیر طی چند سال اخیر است، همچنین بخش های معرفتی غدیر بیشتر مورد توجه می باشد. اجرای مسابقه معرفتی تا غدیر سی روز، سی سوال، سیصد جایزه با طرح سوالات ساده و محتوای قوی، دوره تربیت مربی غدیر، مسابقه ملی خطبه غدیر در بستر مجازی با سهمیه جوایز ویژه برای هم استانی ها که تا عید غدیر نفرات برتر مسابقه معرفی می شوند از برنامه های ویژه غدیر می باشد.

حق شناس در ادامه افزود: دوره های مختلفی در طول سال و به صورت هفتگی در حوزه «غدیر» برگزار می شود که شامل در محضر نهج البلاغه، دوره امام شناسی، شرح ترتیبی نهج البلاغه و غیره است به طوریکه از غدیر سال گذشته تا امروز بالغ بر ۹۳ جلسه آموزشی برگزار کرده ایم و این موضوع مختص به روز غدیر نبوده است.

وی با اشاره به برنامه های حوزه کودک و نوجوان این مرکز بیان کرد: بحث غدیر و کودکان از برنامه های ما بوده که بصورت تبیین کمتر از دو دقیقه داستان غدیر و یا ولادت امام علی(ع) توسط نونهالان، تبلیغ یکشنبه های علوی که روز زیارتی امام علی و حضرت زهراست، تبیین محتوای غدیر، فقدان این محتوا موجب کمرنگ شدن غدیر شده اما سعی کردیم از غدیر و مفهوم ولایت به بهترین شکل بدون نگاه جناحی دفاع نماییم.

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر استان قزوین در ادامه یادآور شد: ما هنوز در برندینگ غدیر بسیار ضعیفی هستیم. در ایام غدیر هنوز در فضاسازی نتوانستیم برند خاصی ایجاد نماییم. فرهنگ غدیر باید آسان شود. در فرهنگ عاشورا همه خودجوش فعالیت می کنند اما در ایام غدیر نتوانستیم فضاسازی جامع و کاملی ایجاد نماییم چرا که سبک فرهنگ غدیر، سبک ولایی است.

وی با اشاره به توزیع طعام غدیر گفت: امسال بیش از ۳۰۰ هزار پرس طعام علوی در روز غدیر از شب پیش از عید غدیر تا شب عیدغدیر توزیع خواهد شد. اطعام روز غدیر از اهمیت بالائی برخوردار است و در کنار مباحث محتوا، بحث شعائر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

حق شناس با اشاره به فعالیت های بنیاد غدیر استان در حوزه دانشجویی، مسابقه خطبه غدیر، در حوزه آموزش و پرورش، مسابقه غدیر و مفاهیم علوی در سامانه شاد، و بسیاری از ریزبرنامه های دیگر از جمله فضاسازی شهری و نصب آلمان های ویژه این عید بزرگ از برنامه های بنیاد می باشد.

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر استان قزوین در ادامه یادآور شد: در جامعه ای به سر می بریم که جریان کرونا بخشی از این جامعه را به رکود و خمودگی کشاند و فشارهای اقتصادی و دیگر مشکلات نباید موجب شود از فضاهای انبساط روح گذر کرد. چرا که بخشی از غلبه بر این فضاها، تعظیم شعائر غدیر و برگزاری شاداب این امر است و باید شادی های حلال ولایی و شأن این مراسم بزرگ نباید نادیده گرفته شود.

وی افزود: برگزاری اولین جشنواره خطابه غدیری ویژه اساتید دانشگاه و حوزه علمیه و طلاب و دانشجویان، خطابه غدیر از منظر غدیر و قرآن و حدیث، غدیر و فاطمه زهرا(ص)، غدیر در علوم اسلامی، غدیر و احیای هویت اسلامی، غدیر و سبک زندگی اسلامی، غدیر و تربیت نیروی اسلامی، غدیر از منظر امامین انقلاب، غدیر و موضوعات مدیریتی و بسط مفاهیم غدیر که به صورت مسابقه می باشد از برنامه های ویژه دهه نبوت و امامت و ولایت است.

دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر استان قزوین در ادامه با اشاره به نامگذاری روزهای از قربان تا غدیر که دهه امامت و ولایت می باشد، بیان کرد: این نامگذاری ها شامل روز عید قربان، روز توحید، بندگی و اطاعت، پنجشنبه روز ایثار و دفاع از حریم ولایت، روز جمعه، روز ولایت، عدالت و انتظار، روز شنبه ، ولایت و گام دوم انقلاب، روز یکشنبه ولایت و مردم سالاری، دوشنبه ولایت، هدایت و عزت، سه شنبه ولایت، بصیرت، دشمن ستیزی، چهارشنبه روز غدیر، امامت و ولایت، جمعه روز قرآن و عترت و آخرین برنامه مباهله و فضایل فراموش شده اهل بیت(ع) می باشد.

این مسوول ضمن انتقاد از رسانه ها مبنی بر اغفال از موضوع مباهله اضافه کرد: مباهله فضیلت فراموش شده اهل بیت است. رسانه ها باید از مساجد و دیگر دستگاه های متولی مطالبه مباهله را داشته باشند.

وی با اشاره به اقدامات سال گذشته در بزرگداشت ایام غدیر افزود: سال گذشته ۲۰۰۰ پرچم با پایه به منازل اهدا کردیم و امسال این تعداد افزایش می یابد. امیدواریم سطح معرفتی ما به این جریان مهم افزایش یابد.

حق شناس با اشاره به آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم امسال در دهه نبوت و ولایت و امامت ۱۳ زندانی را در بحث جرایم غیرعمد آزاد نماییم. همچنین جشن ازدواج آسان نیز همزمان با شب ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) برای ۱۱ زوج برگزار می شود.

حق شناس گفت: اجرای آئین سنتی چهارپایه خوانی از خیابان شهدا از مسیر شیخ الاسلام تا مقابل عالی قاپو شامل پرده خوانی، چهارپایه خوانی، خطبه خوانی و نقاشی کودکان برگزار می شود.

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار