برزیل به دنبال قوی کردن روابط تجاری با ایران است/ لزوم استفاده از تمام ظرفیتهای صادراتی کشور
به گزارش خبرگزاری بسیج، لودمار گونسالوس آگیلار نتو، سفیر برزیل در ایران امروز در نشست اتاق بازرگانی ایران و برزیل، با اشاره به اینکه امروز برزیل به دنبال قویتر کردن ارتباط خود با ایران است، گفت: ما باید علاوه بر روابط تجاری، روابط سیاسی خود را نیز تقویت کنیم و با توجه به پیشینه روابط دو کشور، بخش خصوصی ایران ارتباطی ویژه با برزیل داشته و این مسئله باعث تداوم روابط دو کشور شده است.
امکان وجود روابط تجاری محکم و پایدار بین ایران و برزیل
وی با بیان اینکه روابط تجاری ایران و برزیل علی رغم وجود تحریمها باید عملیاتی باشد، گفت: در این صورت روابط دو کشور این قابلیت را دارد که خیلی محکم و پایدار پیش برود.
سفیر برزیل در ایران با اشاره به اینکه در راستای کسب پیروزی باید اقدامات لازم را آغاز کنیم و از ظرفیت تجار و بخش خصوصی به بهترین شکل بهرهمند شویم، گفت: اولین گام افتتاح اتاق بازرگانی ایران و برزیل در کشور برزیل است و پس از آن ارتباط این اتاق با اتاق ایران است.
لودمار گونسالوس آگیلار نتو ادامه داد: میتوانیم همه مسائل را به لحاظ فنی پیش ببریم و فعالیتهای دو طرف صرفاً به حوزه کشاورزی محدود نشود، همچنین علاوه بر بخش تجاری باید مباحث سیاسی را نیز قوی کنیم و در این راستا نیز گام برداریم.
لزوم استفاده از تمام ظرفیتهای صادراتی کشور
در این نشست محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به اینکه مجلس نگاه و تاکید ویژه ای به افزایش مراودات تجاری ایران و برزیل دارد، گفت: به همین منظور، تسهیل شرایط به منظور فعالیت بدون دغدغه تجار ۲ کشور امری ضروری است.
عسکری با اشاره به اینکه در فضای فعلی فشار حداکثری دشمن، هرچه بیشتر بتوانیم مراودات تجاری و اقتصادی را تقویت کنیم و یا تراز تجاری را افزایش دهیم، عملکرد بهتری از خود نشان خواهیم داد، اظهار داشت: بنابراین باید هدفمند و با برنامهریزی مشخص به همان میزان که واردات انجام میدهیم، صادرات داشته باشیم تا از این مسیر ارزآوری کنیم.
وی افزود: برزیل به شدت به اوره، خرما، کشمش و دیگر محصولات اورگانیک ایران از جمله پسته و گل محمدی نیاز دارد و باید از تمام ظرفیتهای صادراتی کشور استفاده کنیم و در این راستا به نقاط ضعف خود از جمله بسته بندی در حوزه صادرات توجه کرده و ایرادات خود را رفع کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با بیان اینکه این کمیسیون به دنبال تسهیل شرایط صادرات هستیم، عنوان کرد: باید نیاز خود را احصاء کرده و تولیدات ارزشمند کشور را صادر کنیم و برآوردها نشان میدهد در حوزه صادرات خرما، انجیر، پسته، انار، زعفران و محصولات مشابه میتوانیم مسیری را پیش گیریم که بی نیاز از صادرات نفت باشد.
عسکری با اشاره به اینکه فضای کشت زعفران در ایران حالت اپیدمی پیدا کرده است، گفت: در هر نقطهای شرایط اقلیمی اجازه دهد کشت زعفران داریم و ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود ولی سود آن را امارات میبرد چراکه امارات زعفران فله را از ایران خریداری کرده و به بهترین آن را بسته بندی و صادر میکند.
وی با تاکید به جایگاه ویژه محصولات اورگانیک در سبد سلامت مردم و نگاه ویژه دنیا به این مهم، خاطرنشان کرد: هر کشوری بتواند محصولات اورگانیک تولید کند حتماً میتواند ارزآوری داشته باشد؛ ایران بزرگترین تولید اورگانیک پسته، انجیر، کشمش و دیگر محصولات مشابه را دارد اما در زمینه صادرات به شکل مطلوب برنامه ریزی و عمل نکردهایم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با بیان اینکه امروز در حوزه لبنیات، روسها به لبنیات ایران علاقهمند هستند اما هیچ برنامهای در وزارت جهاد کشاورزی برای سرمایهگذاری در این زمینه وجود ندارد، اظهار داشت: با توجه به هماهنگی بین دولت و مجلس میتوان با یک برنامه مشخص، خلأ قانونی موجود را در این زمینه مرتفع ساخت.
توسعه روابط سیاسی ایران و برزیل با گسترش روابط تجاری ۲ کشور
وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم معاملات تجاری خود را انجام دهیم و پیش ببریم، سیاست دو کشور نیز در کنار یکدیگر قرار میگیرد، عنوان کرد: بسیاری سعی کردهاند روابط و معاملات ایران و برزیل را کاهش دهند اما به واسطه فعالیت بخش خصوصی نتوانستهاند و باید تلاش کنیم تا دولت، مجلس و بخش خصوصی همگی با هم اتفاقات خوبی را بین دو کشور رقم بزنند.
سفیر برزیل در ایران با تاکید بر اینکه از مسائل مالیاتی، عوارض و هزینههای بالایی که در اقتصاد دو کشور وجود دارد، مطلع هستیم، گفت: ما به همراه یکدیگر مسائل را حل میکنیم و در نهایت به موفقیت خواهیم رسید.
استفاده از ظرفیت وزارت امور خارجه در حوزه تسهیل و توسعه صادرات
عسکری با تاکید بر اینکه بر اساس رایزنیهای صورت گرفته با وزیر امور خارجه قرار بر این شده است که از ظرفیت دیپلماسی این وزارتخانه در مسیر تسهل و توسعه صادرات استفاده شود، بیان کرد: همسایگان ایران در منطقه با جمعیتی ۴۰۰ میلیونی به صادرات کشور ماه علاقهمند هستند و نباید اقتصاد ایران چنین فرصتی را از دست دهد.
وی با اشاره به اینکه مراودات سیاسی و اقتصادی بین ایران و برزیل از ابتدا شرایط مطلوبی داشته است، گفت: به طور حتم مجلس شورای اسلامی کمک خواهد کرد تا این مروادات بهتر از قبل پیش برود و نگاه مجلس به فضای تجاری دو کشور این گونه است که تجار ایرانی و برزیلی به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و در قالب یک نقشه راه مشخص فعالیتها را پیش ببرند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: امیدوار هستیم فضای تجاری در ایران و برزیل به گونهای تسهیل شود که تجار دو کشور بدون دغدغه فعالیت کنند و در حوزه تهاتر کالا هم دولت برزیل و هم ایران باید بتوانند هرچه سریعتر همکاریهای خود را مدنظر قرار دهند و این گونه بتوانیم تحریمهای آمریکا را با شکست مواجه کنیم.
باید تراز تجاری ایران و برزیل در یک سطح قرار گیرد
عسکری با بیان اینکه تراز تجاری باید در یک سطح نزدیک به هم قرار گیرد تا همان مقدار که کالا به برزیل صادر میکنیم، به همان میزان نیز واردات انجام دهیم، گفت: مراودات تجاری دو کشور باید به یک فرهنگ تبدیل شود و در حوزه کشاورزی فضای کشت فرا سرزمینی در برزیل فراهم شود و در حوزه صنعت، آموزش و سایر حوزههای اقتصادی با برنامه مشخص بین نمایندگان مجلس دو کشور جلساتی برگزار شود و تبادل اطلاعات صورت گیرد.
وی با تصریح اینکه آمریکا هرچه توان داشته در حوزه تحریم اعمال کرده و راهی جز مذاکره پیش رو نخواهد بود، گفت: با تدبیر رهبر معظم انقلاب اتفاقات بسیار خوبی رخ خواهد داد.