پنج توافق مهم رئیسجمهور و نخستوزیر عراق با هیئت هماهنگی احزاب شیعه
به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از سومریه نیوز، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق و «برهم صالح» رئیس جمهور این کشور شب گذشته نشست مشترکی را با هیأت هماهنگی شیعیان در بغداد برگزار کردند.
بر اساس این گزارش، در نشست مشترک مذکور «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضائی عراق نیز حضور داشت. در جریان این نشست در خصوص آخرین تحولات عراق، تظاهرات مردمی، نتایج انتخابات پارلمانی و حمله به منزل الکاظمی گفتگو شد.
شرکت کنندگان در این نشست به ۵ توافق مهم دست یافتند که این توافقات به شرح ذیل هستند؛
۱. محکوم کردن جنایت هدف قرار دادن تظاهراتکنندگان مسالمتجو و لزوم تکمیل تحقیقات قضائی مربوطه و مجازات عاملان این جنایت.
۲. محکوم کردن صریح هدف قرار دادن منزل «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق و لزوم تکمیل تحقیقات در این زمینه.
۳. کاهش تنشها، توقف فشارهای رسانهای از سوی همه طرفها و ارسال پیامهای اطمینان بخش به ملت عراق.
۴. جستجوی راهکارهای قانونی برای حل بحران مربوط به نتایج انتخابات پارلمانی زودهنگام.
۵. تاکید همه طرفها بر تمایل خود به صلح مدنی و تلاش برای حل و فصل همه مشکلات مطابق با چارچوبهای قانونی و سیاسی.
این درحالی است که روز گذشته «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مشهور جهان عرب در مطلبی نوشته بود: در رابطه با مسأله ترور نخست وزیر عراق ۳ سناریوی محتمل وجود دارد که بدان اشاره میشود. سناریوی اول این است که یک یا چند گروه از گروههای عضو «حشد شعبی» این عملیات را انجام داده باشند تا بدین ترتیب، پیام قدرت خود را به کاظمی مخابره کرده باشند. البته باید به این مسأله توجه داشت که رسانههای سعودی و به ویژه شبکه العربیه حامیان اصلی این سناریو هستند و آن را تأیید میکنند.
عبدالباری عطوان افزود: سناریوی دوم این است که دستگاههای وابسته به خودِ الکاظمی عملیات پهپادی ترور او را طراحی کردند تا او از این طریق بتواند همبستگی مردم را برای خود بخرد و بتواند به عنوان نخستوزیر ۴ سال آتی عراق معرفی شود. در واقع، سناریوی دوم از ساختگی بودن حمله مذکور سخن میگوید. سناریوی سوم این است که ایالات متحده آمریکا با هدف متهم ساختن حشد شعبی و هدف قرار دادن آن، عملیات پهپادی علیه الکاظمی را طراحی کرد. واضح است که آمریکاییها نمیخواهند حشد شعبی در عراق به گروهی مانند حزب الله در لبنان تبدیل شود.
وی نوشت: همانطور که پیشتر گفتم رسانههای عربستان به ویژه العربیه از سناریوی اول حمایت میکنند اما حامیان سناریوی دوم به بیانیه اخیر کمیساریای عالی انتخابات استناد میکنند که در آن هرگونه تقلب در فرایند شمارش آرا تکذیب شده است. حامیان این سناریو میگویند که الکاظمی با هدف تحمیل نتایج انتخابات، عملیات ترور خود را طراحی کرده است.