مهدی سلحشور:

روز به روز در حال استفاده از نمادهای غرب در مجالس را شاهدیم/نگذاریم هیأت به محیط‌های دیگر تبدیل شود

مداح اهل بیت(ع) تصریح کرد:این‌ها نوآوری نیست که ما با نوآوری هیچ مشکلی نداریم، بلکه این‌ها ساختار شکنی و ولنگاری است. روز به روز در حال استفاده از نمادهای غرب در مجالس را شاهد هستیم.
کد خبر: ۹۳۸۹۹۷۰
|
۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، مهدی سلحشور مداح اهل بیت(ع) طی سخنانی در کربلای معلی به موضوع رعایت کردن ادب نوکری پرداخت و اظهار داشت: در میان خانواده‌های وحی، یک خورشید عالم تاب وجود دارد که عشق، حرم، تربت و زیارت او متفاوت است و اصلاً حسین جنس غمش فرق می‌کند. ما با عنایت آنان مداح اهل بیت(ع) شدیم. امام صادق(ع) می‌فرماید: خدا را شکر که در میان مردم افرادی وجود دارند که مدح ما اهل بیت(ع) را می‌گویند. ما جزء آن دسته شدیم که بناست امام حسین(ع) را به مردم معرفی کنیم.

وی افزود: این انتساب به خاندان رسالت دشوار است. آیت‌الله بهجت می‌فرمایند: اگر یکی از این خواندن‌های شما پذیرفته شود، شما را به عرش می‌برند. ما که خواندم زیاد داریم، بنابراین یک خواندن خاص و با شرایط مدنظر است.

سلحشور با طرح این سوال که آیا ذاکری دارای آداب است، گفت: قطعاً دارای آداب است که دست به دست از بزرگان به ما رسیده است که آنان نسبت به ادب و آداب این دستگاه بسیار حساس بودند. ما امانت‌دار این ستارگان فروزان هستیم. عباس(ع) که در محضرشان و نایب‌الزیاره هستم، آیینه تمام نمای یک نوکر است. ادب این است که نوکر خود را در محضر مولایش نبیند. نوکر مبدأ و مقصدش مولاست و دعوت به خود نباید بکند و هرکه با او همراه شود، به مولا می‌رسد. فرق ما با امثال حاج قاسم در این است که آن‌ها دنبال مشهور نشدن بودند، ما دنبال مشهور شدن هستیم. عیب این است که دنبال مشهود شدن بدویم.

این مداح اهل بیت(ع) با بیان اینکه هرچه از نظر مردم قبیح و زشت است، باید از این دستگاه دور کنیم، گفت: اگر ما نوکران و خادمان این بارگاه دستور امام عسکری(ع) را رعایت و شأن این دستگاه را حفظ نکنیم، پذیرفته نیست.

وی ادامه داد: در زیارت حضرت معصومه(س) اینگونه می‌خوانیم که به درستی برای تو نزد خدا مقامی از مقامات بلند است. باید این شأن را رعایت کنیم. گاهی حرفی می‌زنیم، برخی که اطلاعاتی ندارند، می‌گویند مگر حرام است. بسیاری از کارها حرام نیست، اما در شأن اهل بیت(ع) هم محسوب نمی‌شود.

سلحشور با طرح این سوال که آیا شأن را رعایت کردیم، تصریح کرد: شیطان برای ضربه زدن به این دستگاه چاره‌ای جز نفوذ ندارد. شاید برخی از ما عامل شیطان باشیم، حرمت عزاداری و رعایت ادب نکنیم و بدعت در دستگاه بیاوریم. مسلماً برخی از کارها شکستن حرمت است و بدتر تبلیغ و ترویج هم می‌کنیم. نگذاریم هیأت به محیط‌های دیگر تبدیل شود.

این مداح اهل بیت(ع) اضافه کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: هر شعر و تصنیفی که خوانده شد، قابل تقلید نیست. برخی چیزها فی‌ نفسه حرام و در شأن اهل بیت(ع) نیست. آیا ما معارف اهل بیت(ع) در این سبک‌های سخیف ارائه نکردیم؟ آیا در قالب ادبیات کوچه بازاری مطالب ارائه نکردیم؟ آیا در ظاهر و پوشش تحت تاثیر فرهنگ غرب نبودیم؟ در چیدمان هیأت، صوت، تصویربرداری و تدوین جلسه شأن اهل بیت(ع) را رعایت کردیم؟

وی گفت: با ساز و آواز خواندن شأن اهل بیت(ع) را رعایت کردیم؟ این انحرافات سرتاپای ما را گرفته است! اعتراض می‌کنیم می‌گویند این مهم نیست. اما آیا این انحرافات که گفته شد برای معرفی امام مظلوم است یا برای دیده شدن خود ماست؟

سلحشور تصریح کرد: این‌ها نوآوری نیست که ما با نوآوری هیچ مشکلی نداریم، بلکه این‌ها ساختار شکنی و ولنگاری است. روز به روز در حال استفاده از نمادهای غرب در مجالس را شاهد هستیم.

این مداح اهل بیت(ع) در توصیه‌های به نوجوانان گفت: کسب منش و بزرگی در ارتباط با بزرگترهاست. اگر در جلسه میکروفن به جوان می‌دهیم و می‌خواهیم او را زیر و بال پر بگیریم، خوب است اما معارف حسینی و اخلاق ستایشگری را هم به او یاد می‌دهیم؟

وی با اشاره به اینکه نباید از تذکر دادن بترسیم، گفت: نوجوانان ما دل‌های پاک دارند و باید محبت‌آمیز و برادرانه به آن‌ها تذکر داد. من خودم را مقصر می‌دانم؛ زیرا نگاه پدرانه نداشتم و باید با مهربانی و نگاهی پدری کنار جوان‌ترها بود و اشتباهی دیدیم تذکر دهیم که قطعاً خواهند پذیرفت. فقط مداحان نیستند، در حوزه، دانشگاه و ... اگر انحراف دیدیم باید تذکر دهیم و این امر به معروف و نهی از منکر است.

سلحشور در پایان خاطرنشان کرد: اکثر مداحان متخلق به اخلاق حسینی هستند و بوی امام حسین(ع) می‌دهند. بسیاری هستند که روضه فروش نیستند و از دیده شدن فراری هستند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار