خبرهای داغ:
نقد بسیج قزوین از اضافه کردن نام بهشت بر «آرامستان ها»

آرامستان هایی که بهشت شده اند

قرار دادن نام بهشت و اسامی مقدس با الگو برداری از بهشت زهرا در تهران بر آرامستان ها به عنوان یک رویه در سایر شهرستان ها و استان ها مورد نقد قرار می گیرد.
کد خبر: ۹۴۱۲۳۳۷
|
۱۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۹

قزوین_به گزارش بسیج، نام گذاری در شهرها توسط شورای نامگذاری شوراهای اسلامی شهرها انجام می شود، یکی از نقاطی که در هر اجتماع انسانی و تمدنی مورد توجه بوده آرامستانها می باشند که نام های مختلفی را تجربه می کنند، قبرستان وادی السلام و بقیع یکی از قبرستان های معروف صدر اسلام هستند که تاریخ زیادی را در دل خویش مدفون ساختند. در تاریخ بعد از انقلاب همواره سعی شده از نام های مذهبی و مقدس برای آرامستان ها استفاده شود.

قرار دادن نام بهشت، صدر، فاطمه، معصومه بر آرامستان ها به خاطر تعدد ذهنیتی را در بین مخاطبین ایجاد کرده است که بهشت فاطمه، بهشت معصومه، بهشت صدر، بهشت رضوی در شهر قزوین چالش جدی در شورای شهر قزوین است، قبرستان بقیع در صدر اسلام با همان اسم باقی مانده است.آیا آرامستان ها را نمی شود با اسم های دیگر و معقول نامگذاری کرد و اسامی مانند بهشت فاطمه را به مراکز آموزش قرآن، مساجد، پارک های علمی تربیتی نهاد؟ خبرنگار بسیج در این خصوص با رییس شورای شهر و رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین گفتگویی در قالب گزارش انجام داده که از نظر مخاطبین می گذرد.

فرج الله فصیحی رامندی رییس شورای شهر قزوین می گوید: اسامی به صورت یک رویه درآمده است و آرامستان هایی مانند صدر، بهشت رضوی، بهشت فاطمه در نامگذاری های شورا پذیرفته شده است. در گذشته هم بهشت زهرا در تهران که مربوط به قبل از انقلاب بوده در سایر استان ها نیز وجود دارد.

در قزوین آرامستانی به نام نوبیلی وجود دارد که این نام قابل تغییر نیست هرچند شما بخواهید با اسامی دیگر مصوب کنید زیرا برای مردم جا افتاده است. ایرادی که در نام گذاری ها وجود دارد همواره مورد بحث بوده است، برخی نقاط که سالها توسط مردم با نام مشخص مورد خطاب بوده است به شورای نامگذاری آورده می شود و ناچار به همان نام که مردم قبل از نامگذاری خطاب می کردند تصویب می شود.

قرار دادن نام بزرگان علمی ورزشی، هنری، ورزشی، فرهنگی و مدهبی یا سیاسیون در گذشته و حال رایج بوده است، اما اینکه آرامستان ها یا قبرستان را بهشت خطاب کنیم بیشتر یک رسم و عادت دیرینه می باشد. در خصوص اینکه نامگذاری ها تا چه حد با شرع مقدس هم خوانی دارد قطعا مورد توجه علمای دین بوده است و اگر ایرادی وارد بود حتما مخالفت و راهکار خودشان را ارائه می دادند. در این باره باید از علمای دین پرسید اما از نظر بنده ایرادی وارد نیست.

قاسم الهیاری رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین می گوید: در اکثر نقاط کشور این رسم وجود دارد، وقتی برای شهدا و مزار متبرک انها گلزار شهدا و بهشت خطاب می کنیم برای احترام و ارج نهادن به اهل قبور، نام های متبرک مانند بهشت صدر، بهشت فاطمه و بهشت معصومه بر آرامستانها نهاده می شود، این یک رسم بوده که از گذشته تا امروز وجود داشته اما بعد از انقلاب پر رنگ تر شده است.

امروز در نامگذاری ها باید دقت شود و نام هایی انتخاب شود که متناسب با فرهنگ و مکان، زیست بوم و مذهب مردم باشد و بتواند بعد از سال ها بیانگر فرهنگ و تاریخ مردم قزوین باشند. محله هایی مانند دباغان بیانگر تاریخ مردم قزوین بوده است. معتقدم در خصوص آرامستانها هم باید این ظرافت و دقت اعمال گردد. باید با کارشناسی نام هایی انتخاب شود که با فرهنگ اسلامی ایرانی ما تناقض نداشته باشد.

حجت الاسلام علی اصغر خلج کارشناس حوزه فرهنگی و مذهبی می گوید: در صدر اسلام قبرستان های مختلفی وجود داشته که در دوران پیامبر اسلام و ائمه بهشت خطاب نشده اند، در شام، باب الصغیر یک قبرستان بوده که هیچ گاه بهشت خطاب نشده است، قبرستان بقیع و وادی السلام نیز به عنوان جایگاهی که بزرگان اسلام و شخصیت های مطرح در آن مدفون شده اند هیچ گاه بهشت بقیع از ان نام نبردند. بعد از بهشت زهرای تهران کپی برداری و الگوسازی در سایر شهرستان ها شروع شد و بهشت فاطمه، بهشت رضوی، بهشت صدر در قزوین نامیده شده است.

هیچ منع شرعی در این باره وجود ندارد اما باید به عرف جامعه توجه کرد، احترام به اهل قبور واجب است، معصومین منبع برکات و نعمت هستند، نامگذاری ها نیاز به تحقیق و پژوهش دارد. اما برای آرامستان ها نام هایی باید انتخاب شود که جنبه تربیتی و رفتاری داشته باشد. نیاز به یک اصلاح وجود دارد تا اسامی بر اساس احساس نباشد بلکه متناسب با آن مکان باشد.

انتهای پیام/۱۰۰۲

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار