۲۰ هزار مدرسه تحت پوشش طرح ملی نماد هستند
قزوین- به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، مسعود شکوهی درحاشیه افتتاح مرکز مشاوره ۱۵۷۰ قزوین در جمع خبرنگاران با اشاره به تعداد مراکز مشاوره ۱۵۷۰ در کشور عنوان کرد: برنامه ملی نماد حدود پنج است که در سطح کشور اجرا می شود. در سال های ابتدایی به صورت پایلوت در برخی مناطق انجام می شد امسال در ۱۷۰ منطقه آموزشی، پنج میلیون دانش آموز و ۲۰ هزار مدرسه تحت پوشش طرح ملی نماد قرار گرفتند.
وی گفت: طرح ملی نماد زمینه ساز نظام مراقبتی کشور و محوریترین برنامه وزارت آموزش و پرورش و اقدامی ائتلافی با دستگاه های مختلف برای توانمندسازی و ارتقای مهارتهای زندگی با بخش های اموزشی، غربالگری، شناسایی، ارجاع، درمان و خدمات حمایتی و فوریت ها برای دانش آموزان است که از طریق خط ملی ۱۵۷۰ صورت می گیرد.
مدیرکل امورتربیتی مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: طرح نماد در مناطقی که به صورت پایلوت اجرا شد با کمترین آسیب و اختلال روبرو بودیم و گزارش های دریافتی ما از طریق سامانه ملی نماد که سامانه جامعی است نشان می دهد که اجرای کامل فرآیندهای نماد در این مناطق به شدت باعث کاهش آسیب های اجتماعی و اختلالات شده و ما کمترین مشکلات را در این مناطق داشتیم و امیدواریم با همکاری دستگاه های مختلف بتوانیم شاهد پوشش کامل آن در مدارس سراسر کشور باشیم.
دکتر شکوهی عنوان کرد: در حال حاضر رصد آنلاین و برخط همه آسیب ها و اختلالات را در اختیار داریم و ابزارهای این امر شامل ابزارهای دقیق غربالگری و شناسایی است که سالیان متمادی استاندارد شده و مورد تایید بخش های مختلف علمی است و در بخش شناسایی و ارجاع سیستم سامانه کاملا هوشمند است. آسیب های موجود همچون فقر زمینه ساز سایر آسیب هاست که می تواند زمینه ساز آسیب ها در سطح مدارس نیز باشد.
وی با اشاره به شرایط غیرحضوری مدارس و شناسایی موارد آسیب پذیر عنوان کرد: طرح همدل همچنان در حال برگزاری است و همچنین از طریق روش های همچون نشانگان محور و یا گزارش های که از طریق سامانه از سوی دانش آموز و اولیا دانش آموز و معلمان ارایه می شود، شناسایی موارد آسیب پذیر انجام می شود. هرچند اقدامات حضوری بسیار متفاوت است اما در همین شرایط با خط ۱۵۷۰ و ارجاعات سامانه ای و اقداماتی همچون طرح همدل، صدای مشاور، پیام مشاور سعی می شود موارد مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرکل امورتربیتی مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش افزود: در حال حاضر حدود ۱۲ هزار و ۹۰۰ مشاور در سطح کشور در حال انجام خدمات مشاوره ای هستند که با تصویر سند جامع راهنمایی و مشاوره که برای اولین بار در آموزش و پرورش اتفاق افتاد، شاخص ها تغییر کرده است.
شکوهی گفت: شاخص تحصیلی در سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۴۰۱ به ازای هر ۱۵ نفر یک ساعت بود که بر اساس سند نظام جامع به ۱۲ نفر یک ساعت کاهش یافت.شاخص تخصیص نیرو به مراکز و هسته های مشاوره از ۳۵۰ نفر یک ساعت به ۲۰۰ نفر یک ساعت کاهش یافت ضمن اینکه بحث تقویت نیروی انسانی تمامی مراکز و هسته های مشاوره و ارتقا سطح مراکز کشور پیش بینی شده است.
انتهای پیام/۱۰۱۰