کارشناس مسایل سیاسی و امور بین الملل؛

جمهوری اسلامی ایران خواهان لغو یکجا، سریع و بدون وقفه تحریم هاست

دکتر امیری نژاد عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان لغو یکجا و سریع و بدون وقفه تحریم ها است. راستی آزمایی بر اساس سه تعهد آمریکا و اتحادیه اروپا تنظیم شده است.
کد خبر: ۹۴۱۹۲۰۴
|
۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۳

قزوین_ دکتر مرتضی امیری نژاد کارشناس مسائل سیاسی و امور بین الملل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج با اشاره به پشت پرده مذاکرات برجام اظهار کرد: در متن پیش‌نویس مذاکرات هسته‌ای ایران که فروردین ۱۴۰۰ مطرح شد، آمریکایی ها موافقت خود را بر لغو فقط ۱۵ تحریم از ۱۵۰۰ تحریم منعقد شده علیه ایران اعلام کردند.

وی در ادامه یادآور شد: ایران خواستار تسریع در روند مذاکرات و مخالف روند فرسایشی در مذاکرات است. در مقابل، طرف غربی و آمریکایی موافق طولانی شدن روند مذاکرات در راستای حصول نتیجه مطلوب است.

کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: گنجاندن عباراتی در پیش‌ نویس مذاکرات، عامل عدم انعطاف طرفین مذاکره شده است. در این پیش نویس ایران بعد از بازگشت به تعهدات طرفین، ملزم به گفتگو راجع به موضوعات موشکی و منطقه‌ای می‌شود.

امیری نژاد افزود: نقاط افتراقی بین جمهوری‌خواهان و دموکرات ها وجود دارد. جمهوری خواهان که پیگیر موضع موشکی و منطقه‌ای ایران هستند معتقدند اگر موضوع هسته‌ای حل شود اما مسائل موشکی و منطقه‌ای حل نشود، ایران قدرتمند خواهد شد.

وی افزود: دموکرات ها به دنبال توقف فعالیت های هسته ای هستند. مهم‌ترین چیزی که امروز در فضای حقیقی مطرح است و سبب ایجاد آسیب و تعطیلی در روند مذاکرات و بازگشت تیم مذاکره کننده ایرانی شده، عدم حضور سران ۵+۱ به علت جنگ اخیر بود.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: ایران در بحث هسته‌ای در جدال سخت با طرفین غربی، متون پیشنهادی را ارائه کرده که مفاد آن توسط مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه شده است. مفاد این متون شامل ۳ موضوع "لغو تمامی تحریم ها"، "راستی آزمایی" و "گرفتن تضمین از طرف مقابل" است.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان لغو یکجا و سریع تحریم‌ها و بدون وقفه است. راستی آزمایی بر اساس سه تعهد آمریکا و اتحادیه اروپا تنظیم شده است. این تعهدات شامل؛ رفع تحریم ها و خروج افراد و نهادهای ایرانی از لیست خزانه داری آمریکا، عدم اعمال این تحریم ها در عناوین و قالب‌های هسته‌ای و غیرهسته‌ای، خودداری از ایجاد مزاحمت و دردسر در تحقق منفعت ایران از برجام می‌باشد تا این عدم تاثیر گذاری منفی بر عادی سازی تجارت بر روابط اقتصادی ایران تاثیر می‌گذارد.

امیری ‌نژاد با اشاره به اهمیت فروش نفت و درآمد حاصل از آن در آینده اقتصاد و تجارت ایران بیان کرد: آیا ما به صورت ملموس قادر به فروش نفت به هر کشوری در منطقه هستیم؟ در بحث تحریم های ثانویه اعمال شده توسط آمریکا بر متحدین خود، آنها نمی‌توانند دلار را در ازای فروش نفت با ما بدهند. به طور مثال با عدم فروش دلار توسط چین و کره ما قادر به تزریق دلار در بازار اقتصاد ایران نبودیم.

کارشناس مسائل سیاسی سپاه ناحیه امام حسین(ع ) در پاسخ به این پرسش که آیا در بحث کانال های رسمی بانکی قادر به فروش دلار به دیگر کشورها هستیم؟ اضافه کرد: باید گفت که تحریم بانک مرکزی در هیچ کشوری سابقه ندارد. و سوال پایانی به توانایی فروش پول نفت و خرید دیگر اقلام مصرفی از آورده آن می‌پردازد.

وی اولویت دولت سیزدهم را رفع و خنثی سازی تحریم ها عنوان کرد و یادآور شد: برخلاف عقیده برخی فقط نیاید از آمریکا تضمین گرفت، بلکه غربی‌ها هم در این زمینه باید تضمین دهند. تیم جدید مذاکره کننده ایرانی در وین به هیچ عنوان حاضر به پذیرش توافق بدون اخذ تضمین از طرف مقابل نیست. اگر یکی از طرفین مذاکره مفاد برجام را نقض کرد متحمل پرداخت خسارت به ایران است.

امیری نژاد در پایان گفت: روزنامه الوفاق عربی، فضای مذاکرات برجام در وین را مه‌آلود توصیف کرده است. تا زمانی که غرب و آمریکا تحریم‌ها را لغو نکنند مذاکرات به نتیجه مطلوب نخواهد رسید. البته، تحریم ها هم به هیچ عنوان یکجا و سریع لغو نخواهد شد، اما اولویت ما لغو سریع و بدون وقفه تحریم ها است.

انتهای پیام/ 2001

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار