خبرهای داغ:
مدیرعامل شرکت توانیر تأکید کرد

هوشمندسازی و کنترل‌پذیری میزان مصرف مشترکین برای عبور از پیک سال ۱۴۰۱

همدان-مدیرعامل شرکت توانیر گفت: تمرکز ما در سال جاری برای گذر از پیک سال ۱۴۰۱ بر بحث اندازه‌گیری و هوشمندسازی میزان مصرف مشترکین و قابلیت کنترل‌پذیری آن متمرکز است.
کد خبر: ۹۴۲۲۲۸۹
|
۰۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، آرش کردی در اولین نشست هماهنگی گذر از پیک ۱۴۰۱ که با حضور معاون هماهنگی توزیع توانیر، مدیران عامل استان‌های لرستان، کردستان، مرکزی، کرمانشاه و همدان در روز دوم فروردین ماه برگزار شد، ضمن تبریک سال نو اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده صنعت برق در سال جدید آرایش ویژه‌ای برای گذر از پیک بار سال ۱۴۰۱ خواهد داشت و باید اقداماتی در این راستا انجام گیرد که محدودیت‌های کمتری نسبت به سال گذشته شاهد باشیم.

وی ادامه داد: در راستای گذر از پیک سال ۱۴۰۱ باید اقداماتی که به عنوان مدیریت مصرف و مدیریت تقاضا در نظر گرفته‌ایم مرور کنیم و برنامه‌ریزی‌های لازم را برای این مهم داشته باشیم چراکه در سال‌های گذشته برنامه‌های مدیریت مصرف متناسب با وضعیتی بود که تولید در حد مطلوب یا برابر با مصرف بود.

مدیرعامل شرکت توانیر اضافه کرد: با توجه به شرایط در برنامه‌های مدیریت مصرف نگاه، نگاهی عاقلانه و آگاهانه بود که بحث‌های اقتصادی و زیست محیطی و مصرف درست مد نظر باشد تا سرمایه‌های ملی انرژی بیهوده هدر نشود و از زمانی که ناترازی ایجاد شد این نگاه و انتخاب آگاهانه و هوشمندانه به یک ضرورت تبدیل شد.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های فرهنگ‌سازی، مشوق، طرح‌های ذخیره عملیاتی و... تصریح کرد: با توجه به ناترازی ایجاد شده ببین تولید و مصرف و بحث انرژی اکتفا به این برنامه‌ها پاسخگو نخواهد بود و ما را به مقصد نخواهد رساند بنابراین باید اقدامات ویژه‌تری را به ثمر برسانیم.

کردی ابراز داشت: در حال حاضر یکی از مهمترین کار ما برای مدیریت مصرف راه‌اندازی سیستم‌های هوشمند است که با نصب کنتور‌های هوشمند و اندازه‌گیری مبادی به صورت آنلاین بتوانیم مصرف مشترکین را کنترل کنیم تا بتوانیم ظرفیت تولید را به سمت افزایش پیش برده و مدیریت مصرف کنیم.

وی با بیان اینکه تمرکز ما در سال جاری برای گذر از پیک سال ۱۴۰۱ بر بحث اندازه‌گیری و هوشمندسازی میزان مصرف مشترکین و قابلیت کنترل‌پذیری آن متمرکز است، افزود: باید به سمت و سویی پیش برویم که این برنامه‌ها را در استان‌ها با توجه به شرایط و ویژگی‌های آن‌ها و در بخش‌هایی که در پیک مؤثر هستند، بررسی و اجرایی کنیم.

مدیرعامل شرکت توانیر تأکید کرد: استان‌ها باید از ابتدای اردیبهشت ماه امسال برنامه‌های مدیریت مصرف خود را که منجر به ذخیره‌سازی انرژی می‌شود، آغاز کنند تا بتوانیم محدودیت‌ها را در پیک امسال کنترل کنیم چراکه بحث پیک به تنهایی مطرح نیست و بحث انرژی است که در سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاد.

* مدیریت ۲۰ هزار مگاوات برای عبور از پیک بار سال ۱۴۰۱

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر نیز در ادامه با اشاره به ناترازی موجود بین تولید و مصرف گفت: میزان نیاز مصرف ما حدود ۷۰ هزار مگاوات است که جبران ناترازی آن نیازمند برنامه‌ریزی و توجه ویژه است.

محمد اله‌داد افزود: هر سند همکاری و تفاهمنامه با مشترکین صنعتی و کشاورزی الزاما باید اجرا شود که با توجه به توسعه کنترل‌پذیری هوشمند مشترکین دیماندی در صورت عدم رعایت منجر به قطع خدمات خواهد شد.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل کنتور‌های هوشمند در حوزه دیماندی برای تضمین همکاری و کنترل آن‌ها از مرکز است، گفت: برنامه‌ریزی انجام شده برای پیک امسال مدیریت حداقل ۲۰ هزار مگاوات است.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در ادامه بر برگزاری جلسات هماهنگی با استانداران و مجمع نمایندگان و ضرورت تأمین منابع در این زمینه به پرداخت به موقع صورتحساب‌ها توسط مشترکین تأکید کرد.

* نصب کنتور فهام برای ۹۵ درصد مشترکین دیماندی استان همدان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز در ادامه با اشاره به وجود ۷۸۰ هزار مشترک برق، ۱۹ هزار کیلومتر شبکه توزیع و ۱۷ هزار و ۸۱۵ دستگاه ترانسفورماتور در همدان اظهار داشت: عمده مشترکین ما از نظر تعداد شامل ۸۰ درصد در بخش خانگی، ۴.۵ درصد در بخش عمومی، ۱.۷ درصد در بخش کشاورزی و ۰.۸۱ درصد در بخش صنعتی و ۱۲.۶ درصد در سایر مصارف است.

علی سهرابی بیدار افزود: بیشترین مصرف انرژی ما در استان با ۳۷ درصد مصرف در بخش کشاورزی و بعد از آن با ۳۲ درصد مصرف در بخش خانگی است.

وی با اشاره به نصب کنتور‌های هوشمند عنوان کرد: در حال حاضر برای ۹۵ درصد مشترکین دیماندی کنتور فهام نصب شده است.

وی با اشاره به اجرای برنامه توسعه کنترل‌پذیری بار گفت: اقدامات مدیریت مصرف و هوشمندسازی شبکه با جدیت در استان همدان اجرایی می‌شود.

سهرابی‌بیدار با بیان اینکه ۴۹ درصد از شبکه توزیع برق استان همدان کابل خودنگهدار است، گفت: این امر نیازمند اقدام جهادی است که امید است با برنامه‌ریزی‌های تدوین امسال اقدامات شایسته‌ای در این بخش انجام شود.

در ادامه نیز مدیران عامل استان‌های لرستان، کردستان، مرکزی و کرمانشاه به ارائه گزارش عملکرد خود در سال ۱۴۰۰ پرداختند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات