مراسم معارفه قاضی عسکر که هفتم فروردین ماه با حکم رهبر معظم انقلاب به مسئولیت تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و همه متعلقات و بقاع وابسته به آن بقعه منصوب شده بود، دیروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب ،مسئولان کشوری و لشکری و خانواده مرحوم ری شهری در تالار شیخ صدوق (ره) حرم مطهر حضرت سیدالکریم برگزار شد.
پیش از این، آیت الله محمد محمدی ری شهری از سال ۱۳۶۹مسئولیت تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) را بر عهده داشت که یکم فروردین ۱۴۰۱ دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
سخنان رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در این مراسم گفت: مرحوم
آیت الله ری شهری در دوران جوانی و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در هر مسئولیتی که بود آن را به نحو احسن انجام داد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی اظهار داشت: برای من سخت است که در
جلسه ای باشم که برای یادبود آیت الله ری شهری تشکیل شده است. رفاقت و هم دوره بودن طولانی من و ایشان از سال ۱۳۴۰ در مدرسه حوزه علمیه قم آغاز شد . شخصیت های دیگری هم در مدرسه ما بودند که شماری شهید شدند و برخی هنوز هم هستند.
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: شهادت می دهم که در این دوران طولانی طی ۶۰ سال بنده یک خلاف از مرحوم ری شهری ندیدم, غیبتی نشنیدم. از همان زمان ایشان مقید به رعایت مسائل شرعی بود.
وی افزود: مدرسه عجیبی بود رئیس آن شهید بهشتی و جانشین ایشان آیت الله ربانی شیرازی, استاد آن مرحوم آیت الله مشکینی و استاد اخلاقش آیت الله ستوده بود و زیر نظر این بزرگان بنای عقاید و افکار ما در آن مدرسه شکل گرفت. این ها از بهترین خاطرات دوران طلبگی ما بود که بعدا از هم جدا شدیم و بنده به مدرسه خان یا آیت الله بروجردی رفتم و مرحوم ری شهری هم به دوره تبلیغی در خوزستان رفتند. وی از همان دوران طلبگی آرزویشان تشرف به نجف بود که به آنجا هجرت کردند.
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب ادامه داد: همین آشنایی با آیت الله مشکینی و ری شهری مقدمات پیوند ایشان با دختر آیت الله مشکینی را فراهم کرد.
وی بابیان این که مرحوم ری شهری در زمان تصدی دادگاه انقلاب ارتش همه عاملان کودتای نوژه را به محاکمه کشید ،افزود: ایشان مسئولیت خود را در دادگاه انقلاب ارتش به نحو احسن انجام داد و در کنار آن به کارهای فرهنگی خود هم رسید. از هر فرصتی استفاده می کرد و کل قرآن را حفظ کرد و به یکی از حفاظ قرآن تبدیل شد و در انجام وظایف خود کوچکترین کوتاهی نداشت.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی تاکید کرد: از ایشان آثار ارزشمندی باقی مانده واین ثمره همان فعالیت های وی است و یکی از کتبی که اهل علم لازم است داشته باشند آثار مرحوم ری شهری است.آنچه در کتاب های مختلف نوشته اند و منتشر شده در مورد حضرت امیر المومنین علی علیه السلام , امام حسین(ع) و حضرت فاطمه سلام الله علیها، در دایره المعارف های ایشان می توان یافت. ایشان خیلی نسبت به حضرت زهرا(س) و وجود مبارک حضرت مهدی(عج) علاقه و ارادت داشتند.
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب گفت: ایشان در همان مسئولیت وزارت اطلاعات، از مشکلات روز به خوبی خبر داشت ، ما هم عصر ایشان بودیم اما ایشان را نشناختیم. مرحوم ری شهری را چند قرن بعد مردم خوب خواهند شناخت. باید دید که آقای ری شهری در معرفی تشیع به جهان اسلام و حتی خود شیعیان چقدر سهم دارد.در آینده معلوم خواهد شد که این بزرگوار که بود و چه خدمتی کرده است.
وی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان همه شما میهمان خداوند هستید گفت: دقایق و ساعات این ماه مبارک فرصت مغتنمی است که اشتباهات و گناهانمان را جبران کنیم. پیامبر اکرم (ص) فرمودند که بهترین عمل در ماه رمضان پرهیز از گناه است.گناه بال های انسان را می بندد و نافرمانی از خداوند گناه کمی نیست. حدیث داریم که از گناه در خلوت و پنهانی بپرهیزید و همان شخصی که شاهد گناه است همانی است که در قیامت قضاوت خواهد کرد. در مناجات شعبانیه آمده است که آنجا که همه چیز روشن است بیشتر نیاز دارم که گناهان مرا بپوشانی و آبروی مرا نبری.
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: جناب حجت الاسلام قاضی عسکر هم در جایگاه های متعدد امتحان خود را بسیار خوب پس داده است.
همچنین تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در این مراسم گفت: خداوند بر من منت گذاشت که از همان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در خدمت رهبر معظم انقلاب بودم و کارهای اجرایی ام را با ایشان آغاز کردم، از همان دبیرخانه مرکزی شورای ائمه، از سال ۶۳ تا ۶۸ که حضرت امام(ره) به من حکم دادند و بعد از آن تاریخ هم این افتخار را داشتم که در خدمت رهبری باشم و خودم را سرباز نظام و ایشان می دانستم و می دانم.
قاضی عسکر افزود: همیشه هم شرمنده الطاف ایشان بودم هیچ وقت دنبال این سمت ها نرفتم, حدود ۵ سال هم در اصفهان انجام وظیفه کردم در کسوت امام جمعه و در جریان حج و زیارت هم اعلام کردم که چون رهبری فرمودند انجام وظیفه کردم. درباره تولیت آستان مقدس هم همین اتفاق افتاد. حدود ۱۰ نفر را پیشنهاد دادم و گفتم که انسان های شایسته ای هستند و می توانند مسئولیت را بپذیرند اما چون نظر رهبری بود گفتم به روی چشم و انجام وظیفه می کنم. هر کجا که تشخیص این بود که مسئولیت با من باشد کنار عزیزان ایستادم و انجام وظیفه کردم.
وی ادامه داد: تا توان دارم با کمک مسئولان و روحانیت معزز شهرری و امام جمعه شهرری و همکاران در موسسه فرهنگی و علمی دارالحدیث در دانشگاه و پژوهشگاه دارالحدیث تلاش خواهم کرد مسیری که آیت الله ری شهری هموار کرده اند را ادامه دهیم.
تولیت آستان مقدس مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: به عنوان خدمتکار و خدمتگزار کوچک عرض می کنم همراه با تمامی کسانی که در مجموعه مشغول به خدمت هستند تلاش خواهم کرد که راه ایشان را ادامه دهیم و کارهای باقی مانده را هم به سرانجام برسانیم.
قاضی عسکر تاکید کرد : حفظ حقوق مردم شهرری، محرومان و مستضعفان هم در دستور کار است و بایداشاره داشت که در زمان مرحوم ری شهری بیش از ۱۰۰ هزار متر مربع ساخت و ساز در اطراف حرم شکل گرفته و بسیار برای سهولت دسترسی زائران راهگشا بوده است.
در این مراسم حکم رهبر معظم انقلاب توسط حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی قرائت شد.