در پایان جلسه ستاد هماهنگی مدیریت بحران و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران اظهار داشت: روز گذشته یک بارش بیسابقه در استان یزد اتفاق افتاد، شدت بارش بالا بود و حدود یک سوم بارش در طول سال در مدت 40 دقیقه با حجم 30 میلی متر اتفاق افتاد.
وی گفت: بارش منجر به حجم عظیم روان آب شد که سیلبندها تکمیل و سر ریز شدند و آب بردگیها سبب شد که بخشی از سیل وارد شهر شود و مناطقی از شهر را تحتالشعاع خودش قرار داد.
وی گفت: همزمان هم در شهرستانهای اردکان، میبد، مهریز و بهاباد و یکسری نقاط پراکنده داخل استان سیل داشتیم، کمیته بحران سریعا شکل گرفت و دستگاههای خدماترسان پای کار آمدند و عزم جدی و اولیه ما این بود که خسارت جانی نداشته باشیم.
استاندار یزد تصریح کرد: سریعا نسبت به تحکیم سیل بندها و آببردگیها اقدام شد و از طرف دیگر هم دستگاههای خدماترسان ورود پیدا کردند و مواردی که آب، برق، گاز قطع شده بود را حل کردند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر متاسفانه بخشی خانهها دچار آبگرفتگی شدند که امروز هم بازدید میدانی انجام دادیم که سریعاً بتوانیم این آبها را تخلیه کنیم.
فاطمی افزود: از تمام توان تجهیزاتی که در استان بوده امروز استفاده میکنیم تا وضعیت نابسامان را مدیریت کنیم، هماهنگی نهایی انجام شد که بتوانیم سریع این وضعیت را مدیریت میکنیم.
وی گفت: آنچه که ما بر خود فرض میدانیم این است که خانههای خسارت دیده را هر چه سریع تعیین خسارت کنیم و بتوانیم کمک کنیم تا مجددا این خانهها به وضعیت قبل از سیل برگردند.
وی بیان کرد: همزمان با این جلسه کمیته خاصی را در خصوص خسارت سیل اخیر تشکیل شد که در حال تصمیمگیری است تا بتوانیم منابع مالی خسارت را تأمین کنیم همچنین با وزارت کشور بنده شخصا صحبت کردم و مقرر شد که خسارات را به طور جدی دنبال کنیم تا مردم دغدغه نداشته باشند و شخص بنده این مسئله را پیگیری میکنم که این شرایط به وضعیت پایدار برسد.
استاندار یزد عنوان کرد: دادستان محترم استان هم در جلسه حضور داشتند و قرار شد یک تیمی گذاشته شود و یک بار برای همیشه در مسئله بحرانها کار کارشناسی انجام شود و اگر واقعا در جایی قصوری اتفاق افتاده برخورد قانونی لازم انجام شود و دیگر شاهد این وقایع در آینده نباشیم.
فاطمی افزود: تمام تلاش ما این است که در حوزه مخاطرات کمترین خسارات را داشته باشیم.
فاطمی گفت: طبیعتاً خانهها دچار مشکل شده است و بعضی از موارد تجهیزات و لوازم منزل کاملا خسارت دیدند اینها نیاز به بازسازی و تعویض این لوازم منزل دارند. عمدتا هم قشر متوسط جامعه هستند.
وی گفت: طبیعتا تلاش ما بر این است که بتوانیم هم با کمکهای بلاعوض و هم با تسهیلات دراز مدت و بهره پایین این خسارت را جبران کنیم و خانوارها مجدداً بتوانند به حالت اول برگردند.
فاطمی تصریح کرد: بنده این اطمینان میدهم و شخصا خودم تا برگشت آخرین منزل به چرخه اصلی زندگی کار را دنبال میکنم.