آینده برای مملکت و مردم ما، بسیار روشن و امیدبخش است
قزوین_ به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، صلح امروز نماز عید قربان با حضور گسترده مردم قزوین به امامت آیت اله عابدینی برگزار شد.
آیت اله عابدینی در خطبههای نماز عید قربان که در مسجدالنبی (ص) برگزار شد، اظهار کرد: یکی از دعاهایی که حضرت ابراهیم خلیل (ع) کرد و هر کدام از ما مؤمنین میتوانیم امروز در زندگی خود اثر این دعا را مشاهده کنیم، این بود که فرمودند «رَبَّنَا إِنِّي أَسْكَنْتُ مِنْ ذُرِّيَّتِي بِوَادٍ غَيْرِ ذِي زَرْعٍ عِنْدَ بَيْتِكَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِيُقِيمُوا الصَّلَاةَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوِي إِلَيْهِمْ وَارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَرَاتِ لَعَلَّهُمْ يَشْكُرُون» یعنی خدایا تو شاهدی من ذریه و خانواده خود را آوردم در سرزمینی که قابل کشاورزی نیست، نه اینکه بایر مانده و کشاورزی نشده است، بلکه این زمین اصلاً استعداد کشاورزی ندارد.
وی ادامه داد: زمین مکه سنگلاخ است، یعنی اگر مختصر خاکی هم هست، اگر بخواهید آب بیاورید پای نهالی بریزید، آب خاک را شسته و خاک در لابهلای سنگها گم میشود، یعنی اصلاً قابل کشاورزی نیست.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: ابراهیم (ع) گفت خدایا من عائلهام را آوردم در چنین سرزمینی ساکن کردم، من اینها را به اینجا آوردم تا بنای نماز و عبادت و بندگی را محکم کنم، این کار از اینجا یعنی از منطقه دحوالارض باید اتفاق بیفتد، سپس دعا کرد و گفت خدایا کاری کن دلهای اهل عالم متوجه اینجا شود.
خطیب نماز عید قربان افزود: آنجا یک جسمی دارد که کعبه است، یک روحی دارد که پیغمبر و آل پیغمبر روح آن هستند، شما چقدر به مدینه و مکه علاقه دارید، چقدر به پیغمبر و آل او علاقه دارید، چقدر علاقه به این خاندان دارید که در کربلا، نجف، سامرا، کاظمین و در ارض مقدس توس هستند، اینها نتیجه دعای حضرت ابراهیم (ع) است.
آیتالله عابدینی با بیان اینکه حضرت ابراهیم (ع) جوانمرد بود، بیان کرد: امروز خیلی نیازمند به جوانمردی هستیم، بیشتر اختلافاتی که به آن دچار میشویم اگر جوانمردی به میدان بیاید از بین میرود. آنجایی که دروغ، ربا، غیبت، تهمت و عدم گذشت به میان میآید بخاطر عدم وجود جوانمردی است.
وی افزود: حضرت ابراهیم (ع) آنقدر به جوانمردی معروف بود حتی دشمنان حضرت هم پس از شکسته شدن بتها میگفتند شنیدهایم یک جوانمردی بتها را شکسته است که نام او ابراهیم است و اول جوانمردی او را گفتند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: بتپرستان راجع به ابراهیم گفتهاند او را به آتش بکشید و از بتهای خود حمایت کنید، حال که حمایت کردند کارشان به کجا کشید؟ آن کسی که ماند ابراهیم و اندیشه ابراهیمی است، آن که نابود شد همانها بودند که خدای متعال هم فرمود «وَأَرَادُوا بِهِ كَيْدًا فَجَعَلْنَاهُمُ الْأَخْسَرِينَ» یعنی آنها خسارتمندترین شدند، در جای دیگر هم فرمود «فَأَرَادُوا بِهِ كَيْدًا فَجَعَلْنَاهُمُ الْأَسْفَلِينَ» یعنی آنها پستترین بودند.
آیتالله عابدینی خاطرنشان کرد: همچنین ابراهیم دعا کرد «رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِين» یعنی خدایا نسل و فرزندان من صالح باشند، خدا دعای او را اجابت کرد و یک فرزند بردبار به او داد، از ابتدا هم فرمود فرزند حلیم و بردبار، یعنی فرزند تو باید بردبار باشد، وقتی که ابراهیم (ع) به اسماعیل گفت فرزندم من در خواب میبینم «إِنِّي أَرَى فِي الْمَنَامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَی» یعنی مأمور شدهام تو را قربانی کنم، نظر تو چیست، آمادگی داری؟ عرضه داشت پدرجان آن مأموریتی که داری را اجرا کن و حتماً میبینی که من هم پای کار هستم و صبوری میکنم.
وی تصریح کرد: رسول خدا(ص) به امیرالمؤمنین (ع) فرمود علی جان تو به شهادت میرسی، به من بگو چگونه صبر میکنی؟ امیرالمؤمنین (ع) نگفت میبینی که من صبر میکنم بلکه ایشان به پیغمبر فرمود یا رسولالله (ص) اینجا جای صبر نیست بلکه جای شکر است، اینجا جای بشارت است، تو داری شهادت را به من بشارت میدهی و من هم خدا را شاکر هستم.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: اسماعیل گفت من صبر میکنم، ابراهیم هم قبلاً دعا کرده بود که خدایا کاری کن ما لیاقت تسلیم بودن در پیشگاه تو را پیدا کنیم، قرآن میگوید «فَلَمَّا أَسْلَمَا وَتَلَّهُ لِلْجَبِينِ» یعنی وقتی ابراهیم صورت فرزند را روی خاک گذاشت و خنجر را برای ذبح کردن و قربانی کردن فرزندش آماده کرد، خدا ندا دادابراهیم تو قربانیات را انجام دادی و رشته محبتت با فرزند خویش را از دلت بریدی و وظیفهات را خوب انجام دادی.
امام جمعه قزوین بیان کرد: خداوند خطاب به ابراهیم (ع) فرمود ما قربانی بزرگی را در نظر گرفتهایم که آن قربانی باید جای فرزند تو قربانی شود.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: امیدواریم در این شرایط گرانی و سخت جراحی اقتصادی هوای یکدیگر را داشته باشیم و مسئولان عنایت خود را بیشتر کنند، خودمان به خودمان رحم کنیم و نسبت به کسانی که فقر بیشتر گرفتارشان کرده است، بیشتر توجه داشته باشیم، وظایف ایمانی و اخوت را بیشتر با یکدیگر داشته باشیم و مهربان باشیم.
وی با اشاره به اهمیت جهاد تبیین گفت: دشمن امروز میخواهد با تبلیغات ما را نسبت به دین، انقلاب و راه امام و شهیدان سست کند و باید مراقب این نقشهها و نیرنگهای دشمن باشیم و همانطور که حضرت ابراهیم (ع) امتحان شد ما نیز امتحانمان این مسائل میباشد.
خطیب نماز عید قربان بیان کرد: انشاءالله بتوانیم با جوانمردی که از حضرت ابراهیم (ع) و ائمه اطهار (ع) آموختیم این مراحل سخت را بگذرانیم و یقین بدانیم آینده برای مملکت و مردم ما آیندهای بسیار روشن و امیدبخش است و طولی نخواهد کشید که شرایط بهتری را انشاءالله شاهد باشیم.
انتهای پیام/۱۰۱۰