۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال جریمه از کارفرمایان متخلف در سیستان و بلوچستان وصول شد
به گزارش خبرنگار بسیج اززاهدان؛ حامد آرامش افزود: در شش ماه نخست امسال، ۶۴۸ مورد بازرسی در سطح واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی سیستان و بلوچستان توسط بازرسان کار و دستگاههای وظیفه مدار در این حوزه انجام شد.
وی اظهار داشت: در پی این بازدیدها، ۲۷۵ نیروی کار خارجی فاقد مجوز کار شناسایی و ۱۹۹ برگ جریمه برای کارفرمایان متخلف صادر شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه تاکنون حدود ۲ میلیارد و ۸۶۳ میلیون ریال جریمه نیز از کارفرمایان متخلف در طی این مدت وصول شده است، اضافه کرد: ۱۹ نفر از کارفرمایان هم به مراجع قضایی معرفی شده اند.
آرامش همچنین از جایگزینی ۴۴ نیروی کار ایرانی توسط ادارات و کارفرمایان استان خبر داد.
وی گفت: طبق سیاستهای دولت سیزدهم و تاکید استاندار، مسئله اشتغال، اولویت اول در سیستان و بلوچستان به شمار میرود، بنابراین استفاده از نیروی کار خارجی که مجوز فعالیت در کشور را نداشته باشد تخلف است و مطابق قانون برخورد میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار داشت: به منظور اجرایی شدن برنامه دولت الکترونیک و حذف بروکراسیهای زائد و تسهیل امور به نفع مردم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخی خدمات خود از جمله خدمات مربوط به اشتغال اتباع خارجی را از این پس بصورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری ارائه خواهد داد.
آرامش افزود: کارفرمایان حقیقی و حقوقی متقاضی دریافت خدمات اشتغال اتباع خارجی میتوانند از ابتدای مهرماه سال جاری صرفا از طریق مراجعه به آدرس اینترنتی https://eatba.mcls.gov.ir خدمت مورد نظر خود را بصورت غیرحضوری دریافت کنند.
وی گفت: فرآیند استفاده از این سامانه اعم از نحوه نام نویسی و دریافت خدمات از طریق نشانی اینترنتی https://eatba.mcls.gov.ir/help/register.mp۴ برای متقاضیان بصورت تصویری آموزش داده میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تاکید کرد: بر اساس ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، هر کارفرمایی که از نیروی کار خارجی غیرمجاز استفاده و یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، در سال ۱۴۰۱، روزانه هفت میلیون ریال جریمه خواهد شد. آرامش افزود: لازم است تا مدیران واحدهای کارگاهی، کارخانه ها، اصناف و ادارات از بکارگیری اتباع بیگانه غیر مجاز به عنوان نیروی کار خودداری کرده و در صورت نیاز به تخصص کارگر خارجی، برای اخذ مجوز از مجاری قانونی نسبت به دریافت پروانه کار اقدام کنند.