۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
06:17
کد خبر : 9462638
۱۸:۳۶

۱۴۰۱/۰۷/۲۴

یادواره اولین شهید روحانی دفاع مقدس برگزار شد

یادواره اولین شهید روحانی دفاع مقدس با حضور اقشار مختلف مردم در حوزه علمیه سیدالشهدای خرمشهر برگزار شد.

یادواره روحانی شهید «محمدحسن شریف قنوتی» معروف به «شیخ قنوتی» یکی از رزمندگان مقاومت ۳۵ روزه خرمشهر پیش از ظهر امروز در حوزه علمیه سیدالشهدای خرمشهر برگزار شد.

روحانی شهید «محمدحسن شریف قنوتی» معروف به «شیخ قنوتی» یکی از رزمندگان شجاع مقاومت ۳۵ روزه خرمشهر بود که اولین «روحانی شهید» به شمار می‌رود. وی اولین نماینده امام خمینی (ره) و دیگر مراجع عظام و اولین فرمانده جنگ‌های چریکی در جنگ تحمیلی بود.

«شیخ محمدحسن شریف قنوتی» که بعدها به ویژه در روزهای آغازین جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به «شیخ شریف» شهرت یافت، در سوم تیر ۱۳۱۳ در روستای «قصبه» از توابع «اروندرود آبادان» در خانواده‌ای روحانی و متدین چشم به جهان گشود. در دوران کودکی به کسب علوم و معارف دینی روی آورد و مقدمات اسلام را نزد عمویش، «عبدالستار اسلامی» و سپس «عبدالرسول قائمی» در آبادان فرا گرفت.

با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، عرصه دیگری از مبارزات شریف قنوتی آغاز شد. او این بار به شکلی دیگر وارد مبارزه شد. ابتدا برای اولین بار ستاد کمک رسانی به مناطق جنگی جنوب و غرب کشور را در بروجرد به راه انداخت و در سوم مهر ۱۳۵۹ با کاروانی متشکل از چندین کامیون آذوقه اهدایی مردم بروجرد به «خرمشهر» اعزام شد.

در میدان جنگ زیر بار آتش سنگین و سبک دشمن، خطابه‌های آتشین و عجیبی ایراد می‌کرد و جوانان را به جنگ و مقاومت تحریک و ترغیب می‌کرد. حماسه‌هایی از او به ظهور رسید که عملاً نیروهای مردمی، ارتش و سپاهی اطرافش جمع شدند و او را به فرماندهی برگزیدند و در این میان دشمن از شنیدن نام شیخ شریف بر خود می‌لرزید.

در روز ۲۴ مهر ۱۳۵۹، وی به هنگام رساندن مهمات به یکی از نقاط درگیری در خیابان چهل متری خرمشهر به مقر عوامل بعثی وارد شد. نیروهای بعثی با مشاهده وانتِ حامل شریف قنوتی، برای از بین بردن او به سرعت دست به کار شدند و وانت مزبور را زیر رگبار گلوله بستند. شیخ که به همراه راننده‌اش در میان آتش عراقی‌ها گرفتار شده بود تصمیم گرفت از محل دور شود اما عراقی‌ها لاستیک اتومبیل را نشانه رفتند و دیگر کاری از دست شیخ و راننده‌اش برنمی‌آمد.

عراقی‌ها برای از بین بردن او نیروی زیادی به میدان معرکه هدایت کردند و سرانجام شیخ را بر اثر اصابت گلوله به آرنج‌ها و زانوها و گردن از پای درآوردند. وقتی شیخ شریف روی زمین افتاد، آنان خود را به او نزدیک کرده و با استفاده از سرنیزه فرق سرش را شکافتند و.... مدتی بعد رزمندگان اسلام خود را به محل نبرد رساندند و پس از ساعت‌ها جنگ تَن به تَن، پیکر شیخ را از دست متجاوزان گرفتند و به پشت جبهه انتقال دادند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید