آنفولانزا در زنجان افزایشی است /ضرورت تزریق واکسن آنفولانزا بیماران خاص و صعب العلاج
به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛ مشهود تقیلو با بیان اینکه ویروس آنفولانزا در اواخر پاییز ماه به اوج خود میرسد، اظهار کرد: متأسفانه این ویروس از اوایل مهر ماه امسال بخصوص در هفته سوم بیشتر شاهد آن هستیم.
وی با بیان اینکه ویروس آنفولانزا به از طریق سرفه و عطسه با فاصله یک متر گسترش پیدا میکند، افزود: این ویروس بیشتر کودکان، افراد سالخورده، بیماران قلبی و ریوی، بیماران خاص، مادران باردار، بیماران دیابتی و فشار خونی، بیماران دارای نقص ایمنی و... را که باعث نقص ایمنی میشوند را درگیر و مبتلا میکند.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به راههای مقابله این بیماری، بیان کرد: دو راهکار مهم تزریق واکسن آنفلوآنزا و پیشگیری دستورات بهداشتی است که بهترین و کم هزینهترین و مؤثرترین راهکار مقابله با این بیماری رعایت فاصله افراد مبتلا و استفاده از ماسک و... است.
تقی لو با بیان اینکه شستشوی مداوم دست در مقابله با این ویروس بسیار مهمتر است، افزود: ویروس آنفلوانزا بیشتر از سطوح نسبت به سایر بیماریها منتشر میشود که شستشوی مرتب دستها با مایع و آب معمولی بسیار راهکار مناسبی برای مقابله با این ویروس است.
وی با اشاره به اینکه روزانه بیش از ۲۰ نفر در مراکزدرمانی بستری میشوند، گفت: تعداد کمتری از این بستریها کووید ۱۹ هستند.
این مسئول با بیان اینکه ویروس آنفولانزا در حال افزایش است، افزود: از هفته سوم مهرماه در کل کشور شاهد چشمگیر افزایش این بیماری بوده ایم که تاکید میشود در مکانهای عمومی و پر ازدحام رعایت استفاده از ماسک و شستن مرتب دستها جدی گرفته شود.
تقیلو خاطرنشان کرد: فاکتور مهم دیگر برای ایمنی بدن انسان در مقابله با تمام ویروسها بخصوص آنفولانزا این است که فرد مبتلا استراحت کافی در طول شبانه روز داشته باشد که بسیار مهم و مفید است.
وی با اشاره به تفاوت ویروس آنفولانزا، کرونا و سرماخوردگی، بیان کرد: از جهت سرعت شروع بیماری ویروس کرونا و سرما خوردگی به صورت تدریجی است، ولی آنفلوانزا برق آسا و ناگهانی رخ میدهد، بدن درد شدید، لرز، سردرد، درد عضلانی، تهوع، استفراغ، اسهال و سرفههای مرطوب و خلط دار در آنفولانزا بسیار شایع و شدید است که در کرونا و سرماخوردگی معمولی این چنین نیست.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه با اشاره به گروه هدف واکسیناسیون آنفولانزا، اظهار کرد: گروهای مورد هدف به صورت طبقه بندی شده به صورت رایگان انجام میشود که این گروههای هدف از جمله کادر بهداشت درمان، بیماران خاص، افراد دارای نقص ایمنی (ایدز)، بیماران هموفیلی، بیماران صعب العلاج، و. است.
تقیلو با بیان اینکه تزریق واکسن آنفولانزا تاثیر زیادی در کاهش بستری شدن در بیمارستانها و مرگ و میر دارد، افزود: توصیه ما این است که افراد دارای بیماریهای زمینهای و مزمن، بیماران قلبی و عروقی، بیماریهای خونی، غدد، دیابت، کودکان، افراد بالاتر از ۶۵ سال، افراد دارای چاقی مفرط و مسافرانی که قصد سفر به سایر کشورها را دارند و ... واکسن آنفولانزا را از داروخانهها تهیه و تزریق کنند.
وی یادآوری کرد: افرادی که سابقه حساسیت و آلرژی بسیار شدید به زرده تخم مرغ و یا خود واکسن دارند تزریق واکسن ممنوع است.
این مسئول با بیان اینکه واکسن آنفولانزا تأثیر مثبتی در پیشگیری از بیماری دارد و اکنون به اندازه کافی واکسن آنفولانزا از سوی وزارت بهداشت برای همه شهروندان در دسترس قرار گرفتهاست، افزود: تمامی واکسنهای موجود در داروخانههای سطح استان مورد تایید است و بهتر است شهروندان واکسن را تزریق کنند تا در ابتلا به بیماری پیشگیری کنند.
تقیلو در ادامه با اشاره به کمبود آنتی بیوتیکها و سرم در سطح کشور، بیان کرد: نقش کمبود دارویی در درمان ویروسها باید گفت که ویروس آنتی بیوتیک پذیر نیست بلکه برای باکتری آنتیبیوتیک لازم است که مشکل کمبود دارویی نیز به دلیل اختلاف شرکتهای تولید کننده دارو بر قیمت دارو با مسئولین دولتی بود که به این دلیل این مشکل اتفاق افتاد.
وی با اشاره به اینکه علیرغم کمبود سرم در کشور این استان کمبود حاد سرم و کمبود دارویی مواجه نبودیم، بیان کرد: فقط در برخی مراکز بصورت محدود کمبود بود که بصورت کوتاه بود و رفع شد و همچنین کمبود دارویی مؤثر در رابطه با بیماری آنفلوانزا را نیز نداریم.
این مسئول با بیان اینکه توصیه ما به پزشکان و متخصصان این است که از تجویز بیرویه آنتی بیوتیکها باتوجه به فصل سرما و شیوع عفونتهای ویروسی از جمله آنفولانزا، خودداری کنند، افزود: آنتی بیوتیکها تاثیر بسزایی در بهبود شرایط این بیماران ندارند و از سوی دیگر، این تجویز و مصرف بیرویه باعث ایجاد مقاومتهای آنتی بیوتیکی و عوارض در برخی بیماران میشود.