قزوین_ به گزارش خبرنگار بسیج، دکتر جعفر احمدی رئیس پارک علم و فناوری قزوین، در جمع اصحاب رسانه، ضمن تبریک روز پرستار و میلاد حضرت زینب(س) بیان کرد: قطعا در دنیا توسعه در کشورها به عنوان عامل ایجاد قدرت محسوب می شود و از دهه هشتاد میلادی بحث توسعه مبتنی بر دانایی شکل گرفت در حالی که پیش از آن توسعه بر مبنای تولید بود.
وی گفت: از حدود پنجاه سال پیش توسعه بر مبنای دانایی شکل گرفت و پیشران های آن فناوری و نواوری، نیروی انسانی کار افرین و واحدهای تحقیق و توسعه هستند و برای این پیشران ها نیاز به توسعه ساختار بود که یکی از این ساختارها، دانشگاه های کارآفرین بود.
استان قزوین در بحث اکوسیستم مراکز رشد شهرستانی جزو سه استان پایین کشور است
رئیس پارک علم و فناوری قزوین اظهار کرد: امروز چند دهه است که هر کشوری که ماموریت دانشگاه های کارآفرین را پیگیری می کند در عرصه فناوری موفق هستند و طی دو دهه گذشته در کشور ما نیز این نگاه پیش می رود که دانشجویان را برای زندگی فردی و جامعه، توانمند و اشتغالزا آموزش دهند.
دکتر احمدی عنوان کرد: از ساختارهای دیگر، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری است که بسیار کلیدی هستند. در خصوص استان قزوین در بحث اکوسیستم پارک علم و فناوری، از لحاظ مراکز رشد شهرستانی جزو سه استان پایین کشور است به طوری که تا چند هفته گذشته هیچ مرکز شهرستانی با مدرک وزارت علوم نداشتیم اما طی دو هفته گذشته موفق شدیم مجوز اولین مرکز رشد واحدهای فناور آبیک را با همکاری علم و فناوری استان و دانشگاه غیاث الدین ایجاد شد که ماموریت منطقه ای شهرستانی دارد.
مرکز رشد شهرستان البرز با همکاری بسیج علمی فناوری و پارک علم و فناوری پیش از پایان سال راه اندازی می شود
وی افزود: در شهرستان البرز با سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان توافق و تفاهم نامه ای امضا شد که با حمایت معاونت فناوری رییس جمهور و پارک علم و فناوری استان مرکز رشد شهرستان البرز پیش از پایان سال راه اندازی شود و فرایند اخذ مجوز هم مراحل قانونی خود را طی می کند.
این مسوول یادآور شد: در خصوص شهرستان بویین زهرا، با توجه به اینکه دانشگاه آزاد این شهرستان بستر مناسبی داشت و با توافق پارک علم و فناوری استان، مرکز رشد فناوری این شهرستان را در آن دانشگاه ایجاد نماید.
چهار پردیس علم و فناوری در استان درحال شکل گیری و راه اندازی هستند
دکتر احمدی در ادامه تصریح کرد: در شهرستان تاکستان با دانشگاه پیام نور قزوین مذاکراتی شد و در حال انعقاد تفاهم نامه هستیم که تا پایان سال مرکز رشد واحدهای فناور استان راه اندازی شود. در مجموع چهار مرکز رشد واحدهای فناوری استان شکل می گیرد تا تمرکز زدایی از شهر قزوین به شهرستان های استان صورت گیرد.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین اضافه کرد: در خصوص برنامه های زیرساختی و اکوسیستم استان موضوع پردیس های علم و فناوری جزو اولویت های اصلی پارک است و چهار پردیس علم و فناوری درحال شکل گیری و راه اندازی هستند که یکی از این پردیس ها مشترک با دانشگاه بین الملل امام خمینی(ره) است که تفاهم نامه امضا شده و مراحل قانونی در حال طی شدن است.
وی بیان کرد: پردیس دوم پردیس مشترک با دانشگاه آزاد قزوین است. با توجه به اینکه مرکز نوآوری سینتک و مرکز رشد دانشگاه آزاد قزوین پتانسیل زیرساختی خوبی دارد لذا این پردیس مشترک می تواند توسعه اکوسیستمی خوبی را در استان ایجاد نماید.
پردیس نوآوری فناوری کشاورزی استان راه اندازی می شود
دکتر احمدی ادامه داد: از پردیس های تخصصی، پردیس نوآوری فناوری کشاورزی استان است که با توجه به پیشرو بودن استان در موضوع کشاورزی، راه اندازی این پردیس که با مشارکت سازمان کشاورزی و مرکز تحقیقاتی استان راه اندازی می شود می تواند پتانسیل خوبی را برای دانش بنیان کردن کشاورزی استان ایجاد نماید.
راه اندازی پردیس سلامت استان قزوین
این مسوول اظهار کرد: پردیس چهارم پردیس سلامت استان است که با پیگیری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در حال راه اندازی است و دانشگاه علوم پزشکی قرار شد امسال بحث همراهی و ایجاد ساختمان برای پردیس سلامت را در دستور کار قرار دهد.
اولین خانه خلاق استان ایجاد می شود
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه ما نگاهمان بایستی به دوران پیش از دانشجویی معطوف شود، دوران دانش آموزی و مدارس می تواند دوران طلایی برای بسترسازی و معارف آفرینی و خلاقیت دانش آموزان شود. لذا زیرساخت های مرکز رشد و خانه خلاق دانش آموزان را با آموزش و پرورش استان ایجاد کردیم و بزودی اولین خانه خلاق استان راه اندازی می شود.
رییس پارک علم و فناوری قزوین یادآور شد: همچنین در بحث کشاورزی تفاهم نامه مرکز نوآوری کشاورزی دانش آموزی در استان که هدف آن دانش بنیان سازی هنرستان های کشاورزی در استان است و نقش این مرکز نوآوری است که به نوعی کشاورزی برای دانش آموزی تدریس و عملیاتی ایجاد شود از دیگر اقدامات پارک علم و فناوری است.
احمدی عنوان کرد: پارک های علم و فناوری ماموریت هایی دارند که اگر بخواهیم جمع بندی کنیم اولا بحث تسهیل فناوری را باید در اولویت قرار دهند که دانشگاه ها در پارک ها ایجاد شود و از پارک ها به صنایع استان منتقل شود که بتواند دانش و فناوری را به صنعت استان رسوخ دهد و این از ماموریت های بسیار مهم پارک علم و فناوری است.
احداث نوآوری باز در پارک علم و فناوری استان در دستور کار است
وی افزود: لذا احداث نوآوری باز در پارک علم و فناوری استان در دستور کار است تا با این راهبرد بتوانیم مراکز نوآوری برای صنایع استان که ویژه و پرپتانسیل هستند را ایجاد نماییم و اگر وجود دارند توسعه دهیم. قطعا راه اندازی این مراکز باید با حضور بخش خصوصی و صنعت ایجاد شود.
احمدی تصریح کرد: سیاست ما تجمیع این مراکز نوآوری در مجموعه ای بنام برج فناوری است که پیگیر هستیم که در داخل پارک علم و فناوری که در قلب ناحیه فناوری استان بین دانشگاه ازاد، چشمه نور و پارک علم و فناوری است را ایجاد نماییم که این امر موجب نوآوری و رقابت با تولیدات خارج کشور می شود.
وی اضافه کرد: از برنامه های دیگر پارک علم و فناوری، دبیرخانه دایمی طرح تانا است که در پارک استان دایر شده و هر سال این طرح که با هدف به هم رسانی نیازها و ایده ها برای رفع مسایل و مشکلات صنایع استان برگزار می شود و امسال با این اتفاق قراردادهای خوبی در حوزه های مختلف کشاورزی، تولید قطعات خودرو ایجاد شد و نیازهای شناسایی شده این طرح در سامانه نان «نظام ایده ها و نیازها» ثبت شد.
به دنبال ایجاد یک رویداد شناسنامه دار مختص استان قزوین هستیم
رییس پارک علم و فناوری قزوین در ادامه یادآور شد: از موارد دیگر بحث برنامه ریزی برای یک رویداد شناسنامه دار مختص استان قزوین است. موضوع نمایشگاه دستاوردهای فناورانه استان با تولیدگری پارک از سیزدهم تا شانزدهم آذرماه دایر خواهد بود و این نمایشگاه فرصت خوبی است که در کنار نمایشگاه موضوع راهیان پیشرفت را برگزار می کند و توانمندی های دستگاه ها، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در معرض نمایش و دید همگان به ویژه قشر دانش آموز و دانشجویی قرارداده خواهد شد.
دکتر احمدی اظهار کرد: بحث صندوق پژوهش و فناوری استان که یکسال پیش تاسیس شده و تقویت این صندوق از برنامه های مهم پارک است و جهش خوبی در رشد صندوق اتفاق افتاده به ویژه با حمایت استانداری و سازمان برنامه و بودجه در تخصیص ده درصد تملک و دارایی استان و بودجه خوبی که به این صندوق وارد شد تا بتواند حمایت های تسهیلاتی خود را برای شرکت ها و هسته های فناور استان ارایه دهد و این صندوق بتواند در توسعه اکوسیستم فناوری نوآوری استان داشته باشد.
فعالیت ۱۳۰ واحد دانش بنیان در پارک علم و فناوری قروین
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت واحد های دانش بنیان در پارک علم و فناوری قزوین بیان کرد: حدود ۱۳۰ شرکت فناور، هسته فناور در پارک علم و فناوری قزوین در حال فعالیت هستند و برای ایجاد واحدهای جدید باید واحدهای مستقر فعلی ظرفیت ورود به شهرک های صنعتی را داشته باشند.
وی یادآور شد: مواردی که مطرح شد موارد سخت افزاری بود در حوزه نرم افزاری، پارک رویدادهای مختلفی را برای جامعه هدف های متفاوت دارد و شاید آن طور که در حوزه دانش آموزی و دانشجویی و حتی فرهنگیان می بایست کار نشده است و یکی از اهداف خانه خلاق همین است که در کنار رویدادهایی که برگزار می کنیم بتوانیم تیمهای خلاق دانش آموزی را شناسایی کنیم و در این مراکز مورد حمایت قرار گیرند تا هم به صورت تیمی وارد عرصه شوند و هم به نوعی خروجی آموزش و پرورش فقط مختص ورود به رشته های خاص از طریق کنکور نشود.
احمدی در پایان گفت: این شناسایی به نوعی در شرایطی بوده ک بستر کافی برای شناسایی این استعدادها وجود نداشته و این مراکز خلاق قطعا می تواند آن بستر لازم را برای کشف و بروز استعدادها ایجاد نماید.
انتهای پیام/۱۰۱۰