یازدهمین ایثار ماندگار اهداء عضو در استان زنجان ثبت شد

زنجان _ مسئول شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با اشاره به اینکه یازدهمین اهدای عضو در زنجان ثبت شد، گفت: با اهدای کبد یک شهروند زنجانی، یک هموطن از مرگ حتمی نجات پیدا کرد.
کد خبر: ۹۴۷۵۳۹۱
|
۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛ شهریار اماموردی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سال گذشته در استان زنجان ۲۲ نفر از افرادی که دچار مرگ مغزی شده بودند با کسب رضایت از خانواده، اهدای عضو شدند، اظهار کرد: امسال نیز از ابتدای سال ۱۱ مورد اهدای عضو در استان ثبت شده است.
یازدهمین ایثار ماندگار اهداء عضو در استان زنجان ثبت شد

مسئول شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با بیان اینکه یازدهمین ایثار ماندگار به نام آقای شهروند زنجانی ۵۲ ساله که در اثر خونریزی مغزی دچار مرگ مغزی شده بود و فقط کبد اهدا شد و یک هموطن از مرگ حتمی نجات پیدا کرد، ثبت شد.


وی با اشاره به اینکه با تلاش کادر درمان خانواده تعدادی از بیماران مرگ مغزی راضی به اهدای عضو می‌شوند، تصریح کرد: در کشور در حدود ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت ارگان‌های حیاتی از جمله قلب، کلیه‌ها، ریه و کبد هستند، با این حال هر دو ساعت، یک نفر از ۲۵ هزار نفر بیمار در لیست به دلیل عدم دریافت ارگان حیاتی مورد نیاز جان خود را از دست می‌دهد.

اماموردی با اشاره به اینکه دقیق نمی‌توان اعلام کرد که هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند نجات بخش چند بیمار دیگر باشد، تصریح کرد:، اما هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند هشت بیمار را از مرگ حتمی نجات دهد و این امر در افراد مختلف متفاوت است، چرا که ممکن است در یک فرد تمام اعضا قابلیت اهدا را نداشته باشد.

مسئول شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: از جمله روش‌های دریافت کارت اهدای عضو ارسال کد ملی به شماره ۳۲۳۴ یا مراجعه به سایت اهدای عضو به آدرس ehda.center است.

وی با اشاره به اینکه شاید برای برخی‌ها سوال ایجاد شود که چرا بر روی دریافت کارت اهدای عضو چندان تبلیغات نمی‌شود، گفت: داشتن کارت اهدای عضو دلیلی قطعی برای اهدای عضو شخصی که دچار مرگ مغزی شده، نیست.

اماموردی با بیان اینکه شرط اصلی اهدای عضو بیمار مرگ مغزی، رضایت کتبی اولیا است، ادامه داد: در کشور ما بر اساس شرع و قانون، کارت اهدای عضو چیزی مشابه به وصیت‌نامه است که فرد در زمان حیات برای اهدای عضو اظهار علاقه‌مندی کرده است، حال خانواده بعد از مرگ مغزی بیمار خود، می‌تواند به وصیت بیمار عمل کند، اما اگر خانواده راضی نشود نمی‌توان به اهدای عضو اجباری اقدام کرد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار