شهرام ملایی هزاروندی سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان با اشاره به ماموریتهای این سازمان اظهار داشت: در سازمان اهداف کلان توانمندی نیروی کار در بخش صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر و آموزش جوانان جویای فاقدکار را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه قریب به 51 مرکز فنی و حرفهای در استان داریم، افزود: یک هزار آموزشگاه آزاد در بخش غیردولتی داشته که تعهد آموزشی ما در این دو بخش 18 میلیون نفر در ساعت است. که از این مجموعه رقم، 50درصد تا به امروز محقق شده است.
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای خوزستان با اشاره به اینکه تنوع آموزش در فنی و حرفهای گفت: در این سازمان مهارتهای فنی زیادی از گلدوزی گرفته تا نقاشی ساختمان، غواصی و جوشکاری در مراکز فنی و حرفهای آموزش داده میشود.
وی گفت: اگر چه وظیفه ذاتی ما اشتغال نیست، ولی آموزشهای فنی و حرفهای در راستای اشتغال است در واقع کوتاهترین مسیر اشتغال، فراگیری آموزشهای فنی و حرفهای است، زیرا استانداردهای آموزشی فنی و حرفهای براساس اشتغال تنظیم میشود.
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای خوزستان بیان کرد: امسال سازمان گروههای هدف را برنامهریزی کرده و نهضت مهارتآموزی را به عنوان محور اساسی در دستور کار خودش قرار داده است که در این باره برای دانشجویان فارغالتحصیل دو طرح در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه به مسئله مهارتآموزی برای دانشجویان اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات حوزه اشتغال و مهارت، مربوط به دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است که با وجود پایان تحصیل، به بازار کار دسترسی ندارند و یا اشتغال برای آنها ایجاد نمیشود که این موضوع نشاندهنده خلأ آموزشی و مهارتآموزی در دانشگاهها و مراکز آموزشی است.
هزاروندی در ادامه افزود: سازمان فنی و حرفهای خوزستان با همکاری دانشگاهها، مراکز تی ام سی(tmc) یا مراکز مهارتآموزی و مهارت شغلی ایجاد کرده و 540 ساعت آموزش در این مراکز برگزار شده است تا دانشجویان در کنار دروس خود از این مهارتها نیز استفاده کنند.
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای خوزستان گفت: با اجرای طرح نخلستان زمینه ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به فارغالتحصیلان دانشگاهی فراهم میشود. این طرح ویژه فارغالتحصیلانی است که در دانشگاهها حضور ندارند و امکان ارائه آموزش مهارتی به آنها در مرکز آموزشی فنی و حرفهای فراهم شده است.
وی افزود: برخی از دانشجویان به دلیل نداشتن مهارت، توانایی ورود به بازار کار را ندارند که با اجرای طرح نخلستان و بهرهگیری از ظرفیتهای فناوری اطلاعات این مشکل برطرف میشود.
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای خوزستان با بیان اینکه تولید ثروت در کشورهای توسعه یافته و پیشرو به خاطر داشتن مهارت بوده و از منابع نیست، گفت: 70 درصد این پیشرفت کشورهای توسعه یافته حاصل اهمیت دادن به مقوله آموزش مهارت است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای استان خوزستان گفت: با توجه به تنوع در مخاطبان آموزش فنی و حرفهای شامل دانش آموزان، دانشجویان، فارغالتحصیلان، افراد تحت پوشش کمیته امداد، شاغلان بخشهای مختلف، گام دوم انقلاب، نهضت مهارتآموزی مدنظر قرار گرفته است.
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای خوزستان به خلأ موجود در مدارس در خصوص عدم ارائه مهارت اشاره کرد و افزود: باید در این خصوص با مدارس رایزنی شود تا دانشآموزان ضمن تحصیل در رشتههای مورد علاقه مهارتهای لازم را نیز فرا بگیرند.
هزاروندی در ادامه به فعالیتهای مهارتآموزی اداره فنی و حرفه استان خوزستان اشاره و گفت: برخی آسیبهای اجتماعی حاصل نداشتن مهارت و شغل است به همین منظور آموزش در زندانها در دستور کار قرار گرفته و اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است.
وی در ادامه افزود: برای سربازان نیز برنامه هایی تدارک دیده شده و تسهیلاتی ارائه میشود تا حین خدمت سربازی مهارت کسب کنند.
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای خوزستان همچنین بر ضرورت ارائه خدمات و آموزشهای فنی و حرفهای در مناطق کم برخوردار تاکید کرد و گفت: با توجه به وضعیت فعلی امکان بهکارگیری نیرو در سازمان فنی و حرفهای وجود ندارد، لذا اصلاح چارت نیروی انسانی پیشنهاد داده شده که امیدواریم نتیجه بخش باشد.
هزاروندی به اهمیت توجه به مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: احیای مشاغل سنتی ضروری است که به این موضوع پرداخته نشده و باید در دستور کار قرار گیرد. در خصوص تولیدات مشاغل خانگی باید از آنها حمایت شود و در این باره نمایشگاه برپا شود.
انتهای پیام