ضعف در هماهنگی بین دستگاه ها یکی از مصادیق تضییع حقوق عامه است/ اتحادیه ها و واحدهای صنفی مکلف به رعایت قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی بیگانه هستند
قزوین _به گزارش خبرنگار بسیج، علی فولیان معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در جلسه شورای پاسداشت زبان فارسی که با حضور حسین فائزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین و حجت الاسلام محمود عرب مدیرکل فنی حرفه ای استان برگزار شد بیان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جزو اعضای ثابت شورای پیشگیری از جرم استان قزوین است.
وی گفت: یکی از آسیب های اجتماعی بحث معضلات فرهنگی است. لذا باید به این نکته نیز توجه کرد که اداره کل ارشاد و دستگاه های متولی فرهنگ، چ برنامه ای جهت پیشگیری از این معضلات در نظر گرفته اند. ماموریت هماهنگی، نظارت و پیشگیری از جرم با دستگاه قضاست و قطعا نیاز است تا اقدامات موثر در پیشگیری از جرایم با همکاری دستگاه ها صورت گیرد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در ادامه اظهار کرد: همیشه بر این نکته تاکید داریم که ضعف در هماهنگی بین دستگاه ها یکی از مصادیق تضییع حقوق عامه و از علل نارضایتی عمومی است و عدم انجام درست تکالیف از سوی مدیران باعث بی اعتمادی مردم به حاکمیت بوده و گاها موجب بروز جرم می شود.
فولیان عنوان کرد: مدیران در هر منظر و جایگاهی هستند اگر تکالیف خود را درست و به موقع و مطابق قانون انجام دهند موجب پیشگیری از وقوع جرم می شود. متاسفانه در امور مشارکتی ضعف در هماهنگی وجود دارد و همین امر موجب تضییع حقوق عامه شده و شهروندان در معرض آسیب قرار می گیرند.
وی افزود: هر کسب و کاری مستلزم اخذ مجوز قانونی است. در مراحل صدور مجوز هم به واحدهای صنفی نیز این نکته بیان می شود که پروانه کسب، هویت و شناسنامه واحدهای صنفی است که دارای ضمانت و اعتبار است. یکی از اقداماتی که متعاقب صدور مجوزها ممکن است اخذ شود علامت تجاری است. همه اتحادیه ها و واحدهای صنفی مکلف هستند مفاد قانونی ممنوعیت بکارگیری اسامی بیگانه را رعایت نمایند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین تصریح کرد: در تبلیغات محیطی نیز دستورالعمل شرایط متن نوشتار و طرح تابلوهای معرف کاربری مصوب جلسه هشتم شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی به طور کامل بیان شده و طبق این مصوب باید وظایف دستگاه ها اجرا شود. در خصوص تبلیغات محیطی نیز اصل کار با شهرداری است چرا که شهرداری مجوز تبلیغات محیطی را صادر می کند.
فولیان در ادامه اضافه کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرجع تشخیص رعایت اجرای قانون شهرداری ها و مراکز صدور مجوز فعالیت به عنوان متولیان ذیربط و پلیس اماکن بعنوان ضابط اجرایی موظف به همکاری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. در حال حاضر با برخی تابلوهای تبلیغات شهری مواجه هستیم که قانون نامگذاری در آنها رعایت نشده لذا در مصوبات قانونی ذکر شده که ادارات کل بر آن دسته از واحدهایی که تابلو آنها مغایر با قانون می باشد اخطار می دهد تا ظرف ۱۵ روز کاری نسبت به اصلاح تابلو خود اقدام نمایند.
وی یادآور شد: پس از اتمام مهلت ۱۵ روزه، چنانچه واحد ذیربط در جهت اصلاح تابلو خود اقدام نکرده باشد مراتب برای اقدام قانونی به پلیس اماکن ناجا اعلام می شود. پس از اصلاح تابلو و تایید ادارات کل، مراتب اجرای قانون از طریق مراجع صدور مجوز فعالیت به پلیس اماکن اعلام می شود. شهرداری نیز مجوز نصب تابلو را زمانی صادر خواهد کرد که متقاضی تایید نام و طرح تابلو تاییدیه را از اداره مل ارشاد دریافت کرده باشد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین با طرح این سوال که اگر کسی تابلویی داشت که منطبق با این دستورالعمل نبود چه سازمانی باید با آن برخورد نماید؟ بیان کرد: شهرداری موظف است ضمن جلوگیری از ادامه نصب تابلوهایی که منطبق دستورالعمل نیست، واحدهای ذیربط را برای اخذ تاییدیه نام و طرح سامانه ارجاع دهد. یعنی یکی از تکالیف شهرداری این است که اساسا اجازه نصب تابلو را به متخلفین این قانون ندهد و این مصداق پیشگیری از جرم است.
فولیان در پایان گفت: به تمام واحدهای صنفی ابلاغ شود در هر اتحادیه ای وقتی فرد متقاضی پروانه کسب است، برای وی تفهیم شود که تایید نام از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و کسانی که تخلف می کنند پانزده روز فرصت اصلاح نام دارند در غیر این صورت پلیس و دستگاه های نظارتی ورود خواهد کرد و هیچ اتحادیه و واحد صنفی حق ندارد از واژه های بیگانه برای واحد صنفی خود استفاده نماید و دستگاه های مرتبط نیز مکلف به اجرای آیین نامه و قانون هستند.
انتهای پیام/۱۰۱۰