قوی ترین مؤلفه هر کشور برای تمدن سازی، علم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج ، سرهنگ پاسدار احسان خورشیدی، معاون هماهنگ کننده سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز، در همایش لیگ علمی پایا که به همت سازمان بسیج دانش آموزی استان البرز و با حضور مسئولین آموزش و پرورش، دانش آموزان مدارس سمپاد و اولیای آن ها برگزار شد، میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) را تبریک و تهنیت گفت.
وی ضمن قدردانی از همه زحمتکشان و تلاشگران عرصه های علمی عنوان کرد: اولیای دانش آموزان عمر و زمان خود را دلسوزانه و مومنانه برای رشد و تعالی فرزندان می گذارند و پای کار جوانان و نوجوانان ایستاده اند و جا دارد امروز قدردان زحمات این پدران و مادران باشیم که حامیان فکری و مالی مدال آوران امروز بوده و هستند.
معاون هماهنگ کننده سپاه استان البرز، دانش آموزان را امروزسازان و آینده بانان خواند و مطرح کرد: آینده سازان واژه ای برای گذشته بود اما امروز این جوانان را آینده بانان جامعه می خوانیم تا آینده را نگهدارند و به آن جهت بدهند که این امر بسیار مهم و دشوار است.
سرهنگ خورشیدی با اشاره به عبارت «العلم السلطان» آن را جمله ای کاربردی دانست و بیان کرد: بزرگترین و قوی ترین مولفه هر کشوری برای تمدن سازی، علم است. در واقع همه کشورهایی که ادعای تمدن سازی دارند، به این مهم توجه می کنند و جوانان ما نیز باید بر این موضوع اصرار داشته باشند و برای آن برنامه ریزی کنند.
وی خطاب به مدیران مدارس سمپاد گفت: در دنیایی که شاخصه های مختلف، تغییرات دائمی و غافلگیری دارد، رقابت های علمی صورت می گیرد و پیچیدگی های لحظه به لحظه آن به گونه ای پیش می رود که ممکن است دیگر چیزی به عنوان کتاب در اختیار نداشته باشیم، باید تلاش کنیم برنده این میدان رقابت علمی باشیم.
معاون هماهنگ کننده سپاه استان البرز، اذعان کرد: امروز در دنیایی زندگی و تحصیل می کنیم که احتمال دارد مطالبی که امروز به مطالعه آن ها می پردازیم، هفته ها، ماه ها و سال های آینده قواره جدیدی به خود بگیرند و در واقع با رونمایی جدیدی از آن علم مواجه شویم.
سرهنگ خورشیدی تاکید کرد: باید دقت کنیم در مدارس سمپاد، علم را از دیتا ساینس (علم داده ها) به سمت گوگل نالج (گراف دانش) ببریم. دیتا ساینس همین علمی است که امروز در اختیار من و شما قرار دارد و در خوش بینانه ترین حالت با انجام آزمایش ها و پژوهش ها ما را تا حوزه بینش پیش می برد.
وی ادامه داد: در حوزه علم داده ها، فرد باذکاوتی که خوب تشخیص می دهد می تواند به درستی تجزیه و تحلیل کند و با تمارین پی در پی و مستمر راه را پیدا می کند اما در حوزه گراف دانش، شخص، بینش و دانش کافی را دارد و از سرعت بالایی نیز برخوردار است. اینجا هر کسی که جهت خود را مشخص کرده و سرعت هم داشته باشد، پیروز میدان است.
معاون هماهنگ کننده سپاه استان البرز، اظهار کرد: در این حوزه فرد به خوبی می داند برای چه چیزی تلاش می کند و به فکر طی کردن پله های ترقی است و برای رسیدن به موفقیت، گام بندی می کند و این دقیقا همان موضوعی است که دانش آموزان ما در مدارس سمپاد باید به آن توجه کنند.
سرهنگ خورشیدی بیان کرد: گام بندی، سرعت در یک جهت مشخص بوده و در واقع، جهت است که به انسان قدرت تصمیم گیری و اقدام می دهد، این یعنی اگر مدارس سمپاد صرفا به علم داده ها توجه کنند و از نظر سرعت علمی در رده بالا باشند اما در انتخاب و اثرگذاری ضعیف عمل کنند به مشکل می خورند.
وی تصریح کرد: ما باید روی این موضوع کار کنیم که دانش آموزان ما برای رقابت های اول تا دهم و تلاش کنند و لاغیر و اگر اتفاقی به جز این رقم بخورد، باید به این موضوع فکر کنند که یکی از آیتم هایی که در جهت و سرعت، مدنظر بوده، مشکل داشته است.
معاون هماهنگ کننده سپاه استان البرز با اشاره به رابطه دین با علم که انیشتین سال ها پیش بر آن تاکید کرده و شاید عجیب باشد که کسی به این موضوع اشاره نکرده است، مطرح کرد: او معتقد بود که دین بدون علم کور و علم بدون دین لنگ است و این دقیقا همان موضوعی است که ما بدان نیاز داریم و افراد مسلط بر آن جریان ساز می شوند.
سرهنگ خورشیدی با بیان اینکه جوانان و نوجوانان ما باید در مباحث علمی جریان ساز باشند، توضیح داد: ما در جامعه کنشگر می خواهیم نه کنش پذیر؛ داشتن کنش گران جوان و حضور آن ها در عرصه های مختلف امر بسیار دشواری است و برای کارهای علمی باید مولفه های آموزشی قبلی را کنار گذاشت و به دنبال مهارت های قرن 21 رفت.
وی افزود: اولین و مهم ترین مهارت، تفکر مخترعانه است که انسان ها در یک چارچوب فکر نکنند و فریم و استانداردی برای ذهن خود نداشته باشند و در واقع استانداردها را بر اساس توانایی های خود و آنچه که می توانند بر محیط اطراف خود ولایت کنند، بسازند.
معاون هماهنگ کننده سپاه استان البرز، مهارت دوم را کسب سواد دیجیتال دانست و خاطرنشان کرد: داشتن سواد اقتصادی پایه تا سواد اطلاعاتی و فرهنگی برای آینده بانان امری ضروری است. سومین مهارت نیز ارتباطات اقناعی و تعامل بین ما و علم و عمل است.
سرهنگ خورشیدی با تاکید بر تاثیر همنشین خوب در اقدامات مهم و حرکت های بلند، اضافه کرد: انتخاب دوست، محیط، استاد و همراه خوب می تواند به ما کمک کند تا مسیر پیش رو و مدنظر را با سرعت طی کنیم، حتی ارتباطات متعالی بین معلم و شاگرد نیز باید در این راه حفظ و به آن توجه شود.
وی توضیح داد: مهارت بعدی بهره وری است که شاید معمای بزرگ دنیا باشد که اگر به درستی مورد توجه قرار گیرد، این همایش های علمی باید بیشتر از همایش های دیگر در کشور برگزار شوند در حالی که امروز در حاشیه قرار دارند و سالی یکی دو بار بیشتر برگزار نمی شوند که این خیلی خطرناک است و بهره وری را کاهش می دهد.
معاون هماهنگ کننده سپاه استان البرز با بیان اینکه هر چقدر رقابت های علمی شفاف و عادلانه بیشتر شود، مهارت بهره وری نیز افزایش می یابد، خطاب به نوجوانان حاضر در این همایش بیان کرد: با حفظ اصول و شئونات، مسیرهای های میانبر را طی کنید و در راه های سنتی حرکت نکنید وگرنه باخته اید.
سرهنگ خورشیدی در پایان خاطرنشان کرد: با یک انگیزه و نشاط بالا حرکت و تلاش کنید راه های نو با ابزارهای نوین را بسازید. امیدواریم روزی برسد که به ایجاد رشته هایی فکر کنید که تا به حال در کشور یا حتی دنیا ساخته نشده اند؛ با همت و اراده ای که از شما سراغ داریم این نیز نشدنی نیست.