ساخت دستگاه اتوماتیک برای کاشت بذر/ لزوم حمایت مدیران کشاورزی از انبوهسازی دستگاههای مکانیزه
جابر ملکزاده پژوهشگر و نخبه جوان اهل آستانه اشرفیه است که چند سالی است با ساخت یک دستگاه مکانیکی موفق شده است کاشت برخی محصولات کشاورزی و باغی در استان گیلان را مکانیزه کند. دستگاه او قادر است بذرهای برنج، ذرت، عدس، بادام زمینی و... را کاشته و با بهترین کیفیت این محصولات را به برداشت برساند. با این جوان نخبه آستانه اشرفیه که امسال به عنوان نمونه برتر استانی در بخش کشاورزی شناخته شده است به گفتگو پرداختیم.
ملکزاده با اشاره به اختراع دستگاه نیمه اتوماتیک تیلر که چند سالی است آن را در مزارع و باغات استان گیلان به کار انداخته است، به خبرگزاری بسیج گفت: همانگونه که میدانید شمال قطب محصولات متنوعی، چون چای، برنج، عدس، ذرت، بادام زمینی و... است و ما موفق شدیم با توجه به نیاز کشاورزان و باغداران، برخی خدمات به آنها ارائه دهیم. وی افزود: خوشبختانه یک دستگاه بذر کار نیمه اتوماتیک ساختهام که با توجه به سفارشات، آن را عرضه میکنیم.
وی ادامه داد: کشت محصولات ما زمینی و سنتی است که این امر باعث هزینه بر شدن فعالیتهای ما است. با این دستگاه، هزینه کارگری برای کاشت به حداقل میرسد. به کمک این دستگاه و در فاصله یک تا دو ساعت میتوان، زمینی به وسعت ۵ هزار متر مربع را بذرپاشی کرد. این اختراع ما نمونه خارجی ندارد و کاملا بومی است.
کارشناس ارشد رشته کشاورزی با بیان برخی دغدغههای کاری تصریح کرد: اگر چه بیان دغدغههای ما جایی کار برد ندارد، اما همچنان نظرات سازنده مان را میدهیم تا مگر روزی ترتیب اثر داده شود. چه خوب است مدیریت کشاورزی آستانه اشرفیه به ایدهها و نظرات سازنده پژوهشگران و مخترعان جوان اهمیت لازم را بدهد و ما را در انبوهسازی دستگاههای مکانیزه حمایت کنند.
وی ادامه داد: نخبگان زیادی در آستانه اشرفیه هستند که با خلاقیتهای تجربی و تحصیلی خود موفق شدهاند اختراعات زیادی عرضه کنند. مثلا در کنار دستگاه کاشت بذر که من ساختم، یکی دیگر از دوستانم دستگاه برداشت محصول را اختراع کرده است.
پژوهشگر و نخبه جوان اهل آستانه اشرفیه گفت: با اندک حمایت و توجه است که میتوان شاهد توسعه و رونق صنعت کشاورزی در این خطه بود و دغدغهای نسبت به کاشت یا برداشت و حتی انبار صنعتی محصولات، نداشت.
گفتگو از: روحالله فرقانی
ت-۵۳۷۹
انتهای پیام/