برگزاری رزمایش جهادی دامپزشکی در سه شهرستان یزد/ قریب ۷۹ تن گوشت غیر بهداشتی در استان معدوم شد
به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد، علی فاتحی نیا که به مناسبت برگزاری رزمایش جهادی دامپزشکی استان یزد در جمع خبرنگاران حاضر شده بود با بیان اینکه این رزمایش با هدف گسترش عدالت و محرومیت زدایی برگزار میگردد اظهار کرد: با این هدف رزمایشهای جهادی دامپزشکی در سراسر کشور شکل که این رزمایش در استان یزد از ۲ لغایت ۴ اسفنند در شهرستانهای خاتم، ابرکوه و مروست به عنوان شهرستانهای هدف این رزمایش برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این شهرستانها به عنوان شهرستانهایی که میزبان عشایر هستند و پیش بینی میشود میزبان ۱۰۰ هزار دام باشند برگزار میشود و در این رزمایش خدماتی مانند واکسیناسیون تب برفکی، سم پاشی بدن دام، مسائل آموزش ترویج، ویزیت رایگان دام، واکسیناسیون طیور روستایی در مقابل بیماری نیوکاسل و خدمات قابل توجه دیگری در این سه روز ارائه خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی با تاکید بر اینکه در این رزمایش ۴۰ اکیپ در قالب ۱۲۰ نیروی متخصص در این سه روز فعالیت خواهند کرد ابراز کرد: اهداف بزرگی پشت این رزمایشها مطرح است که یکی از انها حمایت و پایداری از جمعیت دام عشایر است که نقش قابل توجهی در امنیت غذایی دارند و همچنین افزایش بهره وری جمعیت دام، پایداری محصولات روستایی از جمله این اهداف است.
فاتحی نیا با اشاره به اینکه در روز اول رزمایش، رژه خودرویی برگزار و اکیپها به سمت شهرستانهای محل برگزاری رزمایش حرکت خواهند کرد تصریح کرد: ارگانها و تشکلهای مختلف و به طور خاص سپاه الغدیر و بسیج سازندگی همراهی و و پشتیبانی بسیار خوبی در زمینه برگزاری این رزمایش داشته اند.
وی ادامه داد: برگزاری این رزمایش مسیر بسیار درستی است و برکات فراوانی خواهد داشت که امیدواریم بتوانیم اینگونه رزمایشها را بیشتر از این داشته باشیم.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد در ادامه با اشاره به عملکرد این اداره کل که مهمترین وظیفه آن حفظ و حراست از جمعیت دامی است خاطرنشان کرد: بسیاری از خدماتی که توسط این اداره کل ارائه میشود به صورت رایگان است.
فاتحی نیا با تاکید بر اینکه بیماری تب برفکی یکی از بیماریهای خطرناک است که میتواند از لحاظ اقتصادی ضرر بسیار بزرگی را به دامداران وارد کند تصریح کرد: برای مقابله با این بیماری خطرناک تاکنون بیش از ۸۶ هزار دام سبک و ۵۲۱ هزار دام سنگین واکسیناسیون شده اند و پیش بینی میکنیم تا پایان سال واکسیناسیون دام سنگین در زمینه مقابله با بیماری تب برفکی به بیش از ۷۰۰ هزار راس برسد.
وی ادامه داد: حدود ۲۸۳ هزار راس گوسفند در برابر آبله واکسیناسیون شدند و ۱۴۳ هزار راس بز در برابر دام واکسن آبله را دریافت کردند و همچنین واکسیناسیون طاعون نوشخواران کوچک که میتواند در حیات وحش گسترش و خطرناک یابد از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۶۳۵ هزار راس دام استان یزد واکسینه شده اند.
وی ادامه داد: یکی از روشهای تشخیص بیماری، تست دام است که در این زمینه تست سل در زمینه دام سنگین بیش از ۲۳ هزار راس انجام شده است و خون گیری از ۳۹ هزار راس گاو نیز انجام شده است که این خون گیری در راستای شناسایی تب مالت بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به واکسینه کردن دامها در برابر بیماری مشترک انسان و دام نیز گفت: در این زمینه و برای مقابله با بیماری مشمشه تاکنون از ۱۹۳۷ سر راس اسب تست سرمی مشمشه انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در جهت مقابله با بیماری خطرناک هاری از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۷ هزار راس سگ صاحب دار واکسینه شده اند و حدود ۱۱۶ هزار راس گوسفند در مقابل بیماری تب مالت واکسینه شده اند.
فاتحی نیا با تاکید بر اینکه فاز ۵ و ۶ واکسیناسیون رایگان طیور بومی برای مقابله با بیماری نیوکاسل در حال انجام است ابراز کرد: در راستای این طرح تاکنون بیش از ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار راس واکسینه شده اند.
وی با اشاره به اینکه یکی از رسالتهای این اداره کل، نظارت بهداشتی بر فرآوردههای خام دامی است تصریح کرد: در ده ماه ابتدایی سال بر کشتار ۲۴۹ هزار راس دام گوسفند و ۱۰۷ هزار بره و بزغاله و همچنین بر کشتار بیش از ۹ هزار گاو گوسال، ۵۱ گاو میش و بیش از ۲ هزار نفر شتر در کشتارگاههای استان نظارتهای شرعی و بهداشتی انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه در استان یزد ۹ کشتارگاه فعال هستند ابراز کرد: ناظران شرعی و بهداشتی بر تولید ۱۶ هزار تن گوشت قرمز در استان به صورت کامل نظارت دارند.
فاتحی نیا عنوان کرد: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار استان و مصوبه کمیته ساماندهی امورکشتارگاههای استان، طراحی و نصب لیبل گذاری جدید لاشه دام در کشتارگاههای استان انجام خواهد شد که براساس آن جنسیت و نوع دام به صورت کامل برای مصرف کنندگان مشخص خواهد شد که این موضوع یک تحول اساسی در زمینه حقوق مصرف کنندگان است.
وی ادامه داد: فرایند نظارت در کشتارگاهها پایان نمیپذیرد و در فروشگاههای سطح شهر نیز نظارت انجام خواهد شد که در این زمینه در ۱۰ ماه ابتدایی تاکنون بیش از ۲۹ هزار بازدید انجام شده است که ۱۴۰۰ تخلف شناسایی و ۸۷ تن فراورده دامی که از لحاظ بهداشتی مشکل داشتند کشف که ۷۹ تن معدوم و از دسترس خارج شده اند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه این اداره کل بر کشتار ۱۴ میلیون قطعه طیور نظارت داشته اند ابراز کرد: در این زمینه ۲۸ هزار تن لاشه طیور در استان توزیع شده است.
وی با اشاره به صادرات دام و طیور نیز اظهار کرد: در ۱۰ ماه ابتدایی سال حدود ۵ هزار تن گوشت گوساله منجمد، ۶ هزارتن گوشت مرغ، ۹۰۷ تن پا و پنجه مرغ، ۳۶ هزار تخم نطفه دار کبک، ۱۱۴ هزارتن دمبه، ۴۳۲ تن تخم مرغ خوراکی به کشورهای دیگر صادر شده است.