خبرهای داغ:
فروش آنلاين فرش سردرود در فروشگاههای اينترنتي آمريكا واروپا؛

وقتی قطب تابلو فرش ایران 10برابر جمعیتش اشتغالزایی کرده است

ارزآوری صادرات تابلو فرش توسط سردرودی ها به كشورهای اروپايی، آمريكا و شرق آسيا برابر با صادرات 1 ميليون بشكه نفت خام در سال برآورد مي شود. فرش سردرود با وجود تحريم های آمريكا عليه كشورمان، در سايت هاي فروشگاه های آمريكايی به صورت آنلاين و با برند اختصاصي «سردرود» به فروش مي رسد.
کد خبر: ۹۵۰۰۱۶۸
|
۰۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۴

 به گزارش خبرگزاری بسیج؛ارزآوری صادرات تابلو فرش توسط سردرودی ها به كشورهای اروپايی، آمريكا و شرق آسيا برابر با صادرات 1 ميليون بشكه نفت خام در سال برآورد مي شود. فرش سردرود با وجود تحريم های آمريكا عليه كشورمان، در سايت هاي فروشگاه های آمريكايی به صورت آنلاين و با برند اختصاصي «سردرود» به فروش مي رسد.

زماني كه صحبت از فرش ايرانی به ميان مي آيد بلافاصله تصوير زيراندازی با تار و پود در ذهن بيشتر مردم نقش مي بندد؛ زيراندازي كه دست هايي هنرمند سراسر آن را با پشم و ابريشم گره زده و به انواع طرح ها ونقشه هاي انتزاعي و تجريدي و نقوش اسليمي و هندسي آذين كرده است. عمده فرش ها بافته مي شوند تا به عنوان كفپوش مورد استفاده قرار گيرند. اما با وجود زيبايي و شكوه فوق العاده، فرش ايراني در نهايت زير پا قرار مي گيرد و به مروز زمان درخشش آن عادي ميشود. شايد يكي از دلايلي كه سبب شد بسياري از هنرمندان و بافندگان ايراني تلاش كنند قالي و فرش ايراني را از زير پا و روي زمين جمع کند و روي ديوار و جلوي ديدگان قرار دهند همين باشد، آنها به دنبال اين بودند كه زيبايي و هنر فرش ايراني همواره در منظر چشم ها بدرخشد و جاودانه تر شود.

تولد تابلو فرش از دوران قاجار

تابلو فرش ها عمدتا به عنوان فرش هاي تصويري شناخته مي شوند؛ فرش هايي كه در آنها به جاي پرداختن به نقوش و طرح هاي رايج انتزاعي و تجريدي و سنتي، تصاوير انسان، طبيعت و حيوانات زيبا فرصت نقش بستن را پيدا مي‌كند. تابلو فرشها يا قالي هاي تصويري پديده نوظهوري درتاريخ قالي هاي ايراني به شمارمي روند و بافت آنها عمدتا از دوران قاجار و با پيدايش صنعت چاپ در اواسط قرن سيزدهم در ايران و نيز ورود دوربين عكاسي و كارت پستال ها آغازشد و به تدريج مسير جديدي را دراين هنر گشود. بعدها با ظهور اساتيد نوگرا و هنرمندان خالق، اين حوزه به تدريج دگرگوني شگرفي پیدا کرد و در طراحي تابلو فرش ها چه از لحاظ شكل و چه از لحاظ مفهوم، تغييرات زيادي به وجود آمد. تابلو فرش در زمره فرش هاي ريزبافت بشمار ميرود. فرش هاي تابلويي داراي طرح هاي تصويري هستند و به همين دليل با رجشمار بالا توليد مي شوند چرا كه تنها به اين وسيله است كه مي توان نقاط ريز طرح را با تراكم گره و ايجاد سايه روشن با انواع رنگها نشان داد. عدهاي تابلو فرش را هنر در هنر ميدانند زيرا امروزه در فرآيند توليد حرفه اي تابلو فرش چند هنر دست به دست هم ميدهند تا تابلو فرش دستبافت و نفيسي با كيفيت بالا توليد شود.

صادرات به ژاپن، آمريكا، آلمان و چين

شهر سردرود كه در نزديكي تبريز قرار دارد، به عنوان پايتخت تابلو فرش در جهان شناخته مي شود. در شهر سردرود نرخ بيكاري تقریبا برابر با صفر است اما عجايب سردرود به همين مساله ختم نمي شود. صنعت بافندگي تابلو فرش نيازمند همكاري و تلاش 23 صنف همجنس است. به همين دليل توليد سالانه 70 هزار تابلو فرش در سردرود و صادرات بخش عمده آن به كشورهاي چين، ژاپن، آلمان و آمريكا موجب اشتغالزايي براي 350 هزار ايراني در 18 استان كشور شده است. 80 درصد از تابلو فرش هاي كشور، در سردرود توليد مي شود. تابلو فرش هاي دستباف سردرود به دليل وفور طيف رنگ و ظرافت به كار رفته در آنها از ارزش و شهرت بسياري در سطح جهان برخوردار است. اين تابلو فرش ها اغلب در قالب پرتره بافته مي شوند و نقش هاي هنري، نقاشي، منظره و آيات قرآن كريم ديگر طرح هاي مرسوم به كار رفته در اين تابلو فرش ها هستند. طي سال هاي اخير با ابتكار و به روز شدن هنرمندان قاليباف، اين صنايع بومي نيز با شرايط زندگي روز و ساليق خريداران انطباق پيدا كرده است. هنر بافت تابلو فرش در شهرستان سردرود قدمت ۸۰ ساله دارد و ۸۰ درصد از مردم اين شهرستان به طور مستقيم يا غيرمستقيم از اين هنر كسب درآمد مي‌كنند. تابلو فرش سردرود در فهرست آثار معنوي ميراث فرهنگي كشور ثبت ملي شده است.

فروش آنلاين تابلوفرش ايراني در فروشگاه هاي خارجي

حسين عبدي، يكي از صادركنندگان موفق تابلو فرش در سردرود، درباره علت موفقيت مردم اين شهر مي گويد: اكثر بافنده هاي تابلوفرش در كارگاه هاي خانگي و به صورت خانوادگي مشغول فعاليت هستند. موفقيت ما در صادرات به بازاريابي خوب و حضور موثرمان در نمايشگاه هاي بين المللي بازمي گردد. وقتي در نمايشگاه هاي حضور مي‌يابيم، از طريق تماس مستقيم با مشتري هاي بين المللي ذائقه هنري آنها را به طور كاملا دقيق شناسايي مي‌كنيم و بر همين اساس به بافندگان هنرمند، سفارش مي دهيم. مثال ما ميدانيم كه مشتري هاي چيني، بيشتر تصاوير حيوانات و منظره هاي طبيعي را مي پسندند و بر همين اساس تابلو فرش توليد مي‌كنيم.

او مي افزايد: نوآوري و كيفيت بالا، راز جهاني شدن تابلو فرش هاي سردرود است. جديدترين نوآوري هنرمندان سردرودي، توليد تابلو فرش هاي سه بعدي است. اين تابلو فرش ها بسيار چشم نواز و كاملا زنده هستند. هنرمندان سردرودي به مشتري هايشان احترام مي گذارند و همين مساله موجب شده كه سردرود به عنوان پايتخت تابلو فرش در جهان شناخته شود و مورد تمجيد قرار بگيرد. فرش سردرود با وجود تحريم هاي آمريكا عليه كشورمان، در سايت هاي فروشگاه هاي آمريكايي به صورت آنلاين و با برند اختصاصي «سردرود» به فروش مي رسد. سردرودي ها اگرچه به صورت خودجوش به معناي حقيقي كلمه اقتصاد مقاومتي را معنا كرده اند اما اين شهر و هنرمندان استثنايي اش شايسته توجه و حمايت بيشتر نهادهاي دولتي هستند تا بيش از پيش در اقتصاد ملي و نيز در سطح جهان بدرخشند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار