به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، آیین اخـتتامـیه ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی شامگاه جمعه با حضور مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع)، معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار شد که عبدالصمد فهندژسعدی از فارس و مصطفی شناور خادم حرم حضرت شاهچراغ (ع) از تقدیر شدگان ششمین جشنواره ملی آواها و نواهای رضوی بودند و علی ستوده (ناخدا ستوده) از استان بوشهر، غلام رسول صوفی از استان خراسان رضوی و محمد قیوم امینی از استان خراسان رضوی به عنوان برگزیدگان این جشنواره شناخته شدند.
مرتضی سعیدیزاده مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) در این آیین با بیان اینکه فرهنگ ایرانی و رضوی آمیختگی هنرمندانهای دارند، اظهارداشت: با شهادت امام رضا (ع) این شخصیت عظیم اسلامی، ما جریان فرهنگ اسلامی را در نهادینه شدن فرهنگ بومی ایران مشاهده میکنیم؛ فرهنگ رضوی با فرهنگ ملی آمیخته شده و این آمیختگی به تبلور و هنر هنرمندان ایران اسلامی تبدیل شده و هنرمند در مقام تولید آثار فاخر هنری خود با مضامین فرهنگ، هنر و ادب در فرهنگ رضوی توانسته داشتههای خود را به میدان عرضه هنر ارائه کند.
وی ادامه داد: ایران با حضور علی بن موسی الرضا (ع) سرزمین دیگری شده است که این خاک به یمن حضور این امام بزرگوار پربرکت شده است.
سعیدی زاده اضافه کرد: کیمیاگران هنر و ادب، ظرافت و زیبایی را از دل معارف و فرهنگ رضوی بیرون کشیدند و به وزن و قافیه، رنگ، نقش و نگار و آوا و کلام تبدیل کردند. کسانی که در این جشنواره شرکت کردند و به خلق اثر و اجرا پرداختند همه دلداده و شیدای این امام بزرگوار است.
وی گفت: لطف و کرامت علی بن موسی الرضا (ع) است که این ذوق و قریحه هنری را به این هنرمندان عرضه کرده که از کنار این جریان هنری بتوانیم جریان فرهنگ شیعی و اسلامی را توسعه دهیم.
سعیدی زاده بیان کرد: فرهنگ، منش و سیره امام رضا (ع) توأم با رأفت و مهربانی و همراه با دوست داشتن و احترام گذاشتن است؛ این در حالیست که امروز در جامعه اسلامی نیازمند محبت، عقلانیت و زندگی توامان با محبت و آرامش هستیم.
وی با اعتقاد به اینکه هنر موسیقی هنری نشأت گرفته از فطرت انسانی است، افزود: خداوند متعال همه انسانها را با فطرت توحیدی آمیخته است و نغمهها و آوازهای ایرانی وقتی با فطرت توحیدی آمیخته و با فرهنگ رضوی همراه میشوند جریانی را برای این انتقال معانی آغاز میکنند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم در سال آینده این جشنواره را در سطح بینالمللی برگزار کنیم و شاهد حضور هنرمندانی از سایر اقوام و ملل اسلامی در این جشنواره باشیم و بتوانیم تولیدات آثار فاخر و اثرگذار هنری را در فضاهای رسانهای کشور انتقال دهیم و جریانسازی فرهنگی بزرگی ایجاد کنیم.
حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس هم با بیان اینکه شهر شیراز در دورههای مختلف تاریخی از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار بوده است، گفت: مردمان این دیار از دیرباز به محبت، صفا، صمیمیت و دینداری شهره بودهاند. شیراز شهر امام زادگان واجب التعظیم. شهر گنبدهای فیروزهای، شهر شاعران و حکیمان و عارفان نامی که همواره مطمع نظر خناسان و دشمنان بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اعتقاد به اینکه شیراز شهری است که به دروازه قرآنش شهره است، افزود: شیراز شهری است که در هیچ دوره تاریخی، ارادت و اهتمامش به خاندان نور و کرامت حضرات ائمه معصومین (ع) را از دست نداده است.
قانعی با بیان اینکه شیراز، دارالعلم بوده و هست و شمار مفاخر بزرگانش گواه در قله بودن این شهر از نظر مردمان نیک اندیش و دیندار و مهربان است، گفت: تصاویری که هر از چند گاهی از این شهر به فضای رسانه ایی مخابره میشود، با واقعیت مردمان نجیب این دیار همخوانی ندارد، مردمان این شهر را با تجمعهای بزرگ شبهای قدر در اماکن تاریخی و مذهبی باید شناخت. مردمان این شهر را با تجمعهای بزرگ در بدرقه شهدای شاهچراغ و شهید عبدالله اسکندری باید شناخت.
وی گفت: بزرگترین اعتکاف جوانان، بزرگترین مؤسسات قرآنی و حافظان قرآن، تعدد حیات مذهبی و مردمان مهربانی که علاقه خود را به خاندان ائمه (ع)، هیچگاه از دست نداده اند، ارزیابی ما از سومین حرم اهل بیت در ایران زمین است.
قانعی شیراز را شهر شهید دستغیب، شهر عبدالله اسکندری، شهید سپاسی، شهید استوار و شهر عالمانی دانست که هیچگاه در برابر ظلم سر خم نکردهاند و اظهار داشت: این شهر پایتخت شعر عاشورا و شاعران آیینی زیادی است که علم محبت به آل الله را همواره برافراشته نگه داشته اند و اکنون نیز برگ زرین دیگری بر تاریخ فرهنگ و هنر این دیار به نام جشنواره ملی آواها ونواهای رضوی افزوده شد. این جشنواره یکی از جشنوارههای 16گانه بنیاد بین المللی امام رضا (ع) است که امسال شیراز افتخار میزبانی آن را داشته است.
انتهای پیام/