خبرهای داغ:

حفظ جنگل هیرکانی ابر با کمک مردم/تامین امنیت شاهوار مهم‌ترین منبع تامین آب شرب شاهرود

شاهرود_ رئیس سازمان محیط‌زیست با بیان اینکه شاهوار مهم‌ترین منبع تامین آب شرب شهرستان شاهرود باید در امنیت بماند، از استخدام ۵۷۰ محیط بانی و کارشناس در سال‌جاری خبر داد.
کد خبر: ۹۵۱۳۳۵۰
|
۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۶

حفظ جنگل هیرکانی ابر با کمک مردم/تامین امنیت شاهوار مهم‌ترین منبع تامین آب شرب شاهرودعلی سلاجقه در گفتگو با خبرنگار بسیج در بازدید از جنگل ابر و محیط بانی آن و در پاسخ به این پرسش که سازمان حفاظت محیط زیست ملزم به ورود به ترک فعل از ناحیه بعضی مدیران است، اظهار کرد: محیط زیست از معدن بوکسیت تاش در همان ابتدا شکایت کرده بود، اما دادگاه این شکایت را به دلیل اینکه معدن بوکسیت تاش در زیرمجموعه منابع طبیعی قرار دارد، عودت داد؛ اما شورای تامین شهرستان با ورود به ماجرا معدن را تعطیل کرد.
او با بیان اینکه کوهسار شاهوار مهم‌ترین منبع تامین آب شرب شهرستان شاهرود است، بیان کرد: تامین آب شرب مردم از مهم‌ترین اولویت‌های دولت مردمی است و ادامه فرآیند معدن کاوی آب این منطقه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش خبرنگار بسیج که قله شاهوار در زمره میراث ملی ثبت شده است، لذا به لحاظ قانونی هرگونه برداشت و معدن کاوی در آن ممنوع است، گفت: سازمان محیط زیست نقش نظارتی خود را ادامه خواهد داد و شاهوار نمادی برای ساکنان این منطقه است و مردم خیالشان راحت باشد که شاهوار در امنیت خواهد ماند.
سلاجقه با بیان اینکه جنگل هیرکانی ابر در  شهرستان شاهرود جز مناطق حفاظت شده است، تصریح کرد: سرخدار از گونه‌های نادر و گرانبهایی است که به لحاظ صنعتی و دارویی گرانقیمت و بسیار ارزشمند است، که در دل جنگل هیرکانی ابر قرار دارد.
او ادامه داد: جنگل ابر با چند چالش از جمله وجود دام در این منطقه مواجه است که باید با اقدامات عملی مناسب و ساماندهی این مورد به حداقل برسد.
سلاجقه با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست موظف است با آموزش مستمر و توانمند سازی جوامع محلی و رعایت اصل پنجاه قانون اساسی حفاظت از جنگل را به مردم منطقه بسپارد، بیان کرد: منطقه حفاظت شده جنگلی ابر یکی از مناطقی است که الگوی نمونه‌ای در کشور به شمار می‌رود که مردم ساکن روستا مراقبت از این سرمایه طبیعی عظیم را عهده دار هستند.
او با اشاره به اینکه خودرو‌های آفرودی در طی سال‌های گذشته به این مناطق آسیب جدی وارد میکردند، اظهار کرد: مردم روستا و جوامع محلی این موارد را سامان دهی نموده و تورلیدر‌های تور‌های گردشگری با رعایت ضوابط و مقررات در داخل روستا و جنگل در حال فعالیت می‌باشند.
رئیس سازمان محیط زیست درباره استفاده از ظرفیت‌های مردمی گفت: مردم مالکان اصلی این سرزمین هستند و سازمان محیط زیست در موضوع حفاظت از جمله ساز و کار‌های اصلی به عنوان نهاد نظارتی و حاکمیتی عمل خواهد کرد.
وی ادامه داد: اگر لایحه حفاظت محیط زیست با مشارکت مردم در هیئت وزیران و دولت مصوب شود، ظرفیت عالی بوجود خواهد آمد و مردم خودشان از این سرمایه‌ها حفاظت خواهند کرد.
سلاجقه با بیان اینکه یک چهارم استان سمنان در زمره مناطق حفاظت شده قرار دارد، بیان کرد: تمام توان و همت سازمان بر این است که با رفع نقایص و افزایش تجهیزات لازم کمبود‌ها تا حد قابل قبولی جبران شود.
معاون رئیس جمهور در پایان از استخدام ۵۷۰ محیط بان و کارشناس در سال جاری خبر داد و گفت: نیرو‌های تازه نفس زیادی به میدان حفاظت از محیط زیست این سرزمین خواهند آمد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار