ملت ایران برای حفظ کشور و نظامشان از جان و مال خود مایه می‌گذارند

به گفته‌ی جانشین فرمانده سپاه قدس گیلان ۱۵۶ سال قبل از انقلاب اسلامی ایران، مساحت ایران ۴.۱۱۳.۰۰۰ کیلومتر مربع بود که در این ۱۵۶ سال براساس ۵ عهدنامه، بالغ‌بر ۲.۴۶۵.۰۰۰ کیلومتر مربع به بیگانگان واگذار شد.
کد خبر: ۹۵۱۵۱۴۳
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۱

به گزارش خبرگزاری بسیج از رشت، پیش از ظهر امروز سرهنگ پاسدار الیاس کوثری، جانشین فرمانده سپاه قدس گیلان در همایش صبحگاه نیروهای نظامی و انتظامی استان گیلان که در حسینیه‌ی حضرت ابوالفضل(ع) سپاه قدس گیلان برگزار شده بود با تبریک دهه‌ی کرامت و ولادت با سعادت حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع)، اظهار کردند: ۱۵۶ سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مساحت کشور ایران ۴.۱۱۳.۰۰۰ کیلومتر مربع بود که در طول این ۱۵۶ سال براساس ۵ عهدنامه، بالغ‌بر ۲.۴۶۵.۰۰۰ کیلومتر مربع از مساحت ایران به بیگانگان واگذار شد

سرهنگ پاسدار کوثری با اشاره به عهدنامه‌ی گلستان در تاریخ دوشنبه ۲ آبان ۱۱۹۲ خورشیدی برابر با ۲۸ شوال ۱۲۲۸ ه‍.ق، تصریح کردند: در پی جنگ‌های ایران و روسیه در دوره قاجار بین این دو کشور در روستای گلستان امضا شد. به دنبال این قرارداد، حاکمیت بر بخش‌هایی از شمال ایران شامل قفقاز، ارمنستان، ایالت‌های شرقی و تمام شهرها و شهرک‌ها و روستاهای مناطق غربی گرجستان در ساحل دریای سیاه و محال گروزیه (کورنه) شامل چچن و اینگوش امروزی از ایران سلب شده و به امپراتوری روسیه واگذار شد. طی این قرارداد در مجموع ۱۴ ولایت قفقازی ایران (ایالت‌ها و ولایت‌های چهارده گانهٔ مزبور عبارت بودند از: ایالت گنجه و قره‌باغ، ولایت‌های شکی، شیروان، قبه، دربند، بادکوبه، داغستان و گرجستان، محال شوره‌گل، آچوق‌باشی، گروزیه، منگریل و آبخاز به همراه بخشی از خانات تالش و سواحل ارزشمند دریای کاسپین از دست ایران خارج شد و حاکمیت بی‌چون و چرای ایران بر دریای کاسپین، خدشه‌دار گردید.

جانشین فرمانده سپاه قدس گیلان افزودند: با این عهدنامه منطقه‌ای به وسعت تقریبی ۲۲۰ هزار کیلومتر مربع خاکی و ۱۲۰ هزار کیلومتر مربع آبی (از مساحت دریای کاسپین) در نتیجه از دست رفتن بیش از ۱۳۶۰ کیلومتر از خطوط ساحلی دریای کاسپین (جمهوری آذربایجان ۹۵۵ کیلومتر خط ساحلی دارد[۱] و ۴۰۵ کیلومتر از ۶۹۵ کیلومتر خط ساحلی روسیه در دریای کاسپین مربوط به داغستان است) به روسیه واگذار شد. در نتیجهٔ این قرارداد سهم ایران از دریای خزر با توجه به خطوط ساحلی جمهوری آذربایجان و داغستان (نه با توجه به اصل انصاف و قراردادهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ / قرارداد ایران و شوروی ۱۹۲۱) که می‌توانست حدود ۵۰ درصد باشد به حدود ۲۰ درصد یا کمتر از آن کاهش یافت. همچنین به موجب این قرارداد ایران تمام شهرها و شهرک‌ها و روستاهای مناطق غربی گرجستان در ساحل دریای سیاه را به روسیه واگذار کرد. به این ترتیب ایران ۲۱٬۹۴۶ کیلومتر مربع از آب‌های سرزمینی و ۳۱۰ کیلومتر خط ساحلی خود از گرجستان در دریای سیاه (سهم گرجستان از دریای سیاه) را با این قرارداد از دست داد.

ایشان در ادامه با اشاره به عهدنامه‌ی ترکمانچای تصریح کردند: در عهدنامه ترکمانچای در مجموع حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع دیگر شامل حدود ۲۰ هزار کیلومتر مربع از ارمنستان امروزی، حدود ۵ هزار کیلومتر مربع از ترکیه امروزی شامل کوه‌های آرارات و شهر ایغدیر که در آن زمان بخشی از خانات ایروان بود و حدود ۵ هزار کیلومتر مربع از جمهوری آذربایجان امروزی «شامل تالش شمالی یعنی شهرستان لریک و نخجوان» از ایران جدا شدند. به مجموع مناطق جدا شده طی این دو عهدنامه، هفده شهر قفقاز (هفده ولایت قفقازی ایران) می‌گویند. در مجموع این دو عهدنامه حدود ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از سرزمین ایران جدا گشت و به روسیه ملحق شد. سرزمین‌های جدا شده از ایران در این قرارداد، امروز بخشی از ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ترکیه هستند.

ایشان با بیان اینکه این معاهده پس از عهدنامه گلستان و به دنبال شکست ایران در جنگ در قفقاز جنوبی و آذربایجان امضا شد، خاطرنشان کردند: طی این عهدنامه برخی قلمروهای دولت قاجار در قفقاز شامل خانات ایروان و نخجوان از حکومت ایران سلب و به روسیه واگذار شد. ایران حق کشتیرانی در دریای خزر را از دست داد و ملزم به پرداخت ۱۰ کرور تومان به عنوان غرامت به روسیه شد. این معاهده به جنگ‌های ایران و روسیه در دوره قاجار پایان داد و ‌دولت روسیه متعهد شد که از پادشاهی ولیعهد وقت عباس میرزا حمایت کند.

سرهنگ پاسدار کوثری با تاکید بر اینکه جوانان ما چه جوانان امروز و چه جوانان هشت سال دفاع مقدس، پای انقلاب اسلامی خود تا پای جان ایستادگی می‌کنند، بیان کردند: در دوران هشت سال دفاع مقدس جمهوری اسلامی ایران توسط رژیم بعث عراق وارد یک جنگ تحمیلی شد، در حالیکه بیش از ۲۸ کشور جهان از رژیم بعث عراق پشتیبانی می‌کردند، جوانان ما و مردم ما در مقابل آنان ایستادگی کردند و از ۱۹ کشور هم اسیر گرفتند، دنیا باید بداند که جوانان جمهوری اسلامی ایران همانگونه که در دوران دفاع مقدس دست و پا و سر دادند اما اجازه ندادند ذره‌ای به خاک کشورشان تجاوز صورت بگیرد، اکنون هم مانند آن سال‌ها در مقابل کوچکترین تجاوزی ایستادگی می‌کنند و اجازه‌ی ذره‌ای دست اندازی به خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران را نمی‌دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات