به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، دکتر رضوان در جمع نخبگان دانشگاهی، رسالت اصلی دانشگاهها را آموزش، پرورش و تربیت دانست و اظهار کرد: دانشگاهها در موضوع جمعیت، وظیفه جدی دارند و میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.
وی اضافه کرد: حدود ۱۱ هزار دانشجو در دانشگاه بوعلی داریم که ۹۵ درصد آنها در سن و موقعیت ازدواج قرار دارند اما شرایط، برای ازدواج آنها فراهم نیست و چند موضوع جدی در این خصوص وجود دارد و اشتغال اولین و مهمترین دغدغه دانشجو است که تعریف تضمین جدی در اشتغال وجود ندارد.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا ادامه داد: سبک ازدواج موضوع بعدی است که گویی دانشجو اساساً حق ازدواج و تشکیل خانواده ندارد و این مهم در باور دانشجویان شکل گرفته است همچنین صاحب فرزند شدن برای بانوان در شرایط تحصیل و اشتغال بسیار مهم است اما بالاترین امکانی که برای دانشجو در این خصوص منظور شده اجازه مرخصی تحصیلی است.
وی بیان کرد: به نظر من کلید ازدواج در اختیار پدران خانواده است که باید متقاعد شوند تا مدتی پسر را بعد از ازدواج حمایت کنند و در ازدواج دختر هم سختگیری نکنند و پدر باید به این درک برسد که اولویت نیاز فرزند او ازدواج است تا زمینه ازدواج و تشکیل خانواده در فرزندان تسهیل شود.
رضوان یادآور شد: در این راستا لازم است سبک ازدواج هم تغییر کند؛ مثلاً میتوان ازدواج دوران دانشجویی را با زندگی خوابگاهی مثل سایر مجردین تلفیق کرد البته خوابگاه متاهلین هم باید حمایت و تقویت شود بر این اساس، دویست واحد ۵۰ متری به زودی در دانشگاه بوعلی احداث میشود و دانشگاه هم باید دانشجوی متأهل را بیشتر حمایت کند و در اجرای کار دانشجویی و اشتغالهایی از این دست معرفی و حمایت مضاعفی داشته باشد.
وی افزود: اگر دانشگاه را به سمتی ببریم که دانشجو در شرف فارغالتحصیلی امید به اشتغال را برای خود ببیند؛ زمینهسازی برای ازدواج تسهیل میشود؛ بر این اساس دانشگاه بوعلی توسعه مرکز رشد و تبدیل شدن آن به پارک علم و فناوری را در دستور کار قرار داده و دانشکده علمی کاربردی در حال تأسیس است که دورههای پودمانی برگزار شود و به مهارتافزایی و اشتغال سریع دانشجو کمک کند.
* راهبرد اصلی کشور در حال حاضر، جمعیت است
مدیرکل امور بانوان استانداری همدان نیز از امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی همدان برای برگزاری این نشست قدردانی و ابراز امیدواری کرد که در راستای رفع معضل جمعیت، برگزاری این جلسات تداوم یابد.
فاطمه ستارینوید افزود: دانشگاه علوم پزشکی همدان جور بسیاری از دستگاهها را در حوزه جمعیت میکشد و در جشنواره جایزه ملی جمعیت هم در سطح استان و کشور موفق به کسب رتبههای برتر در بخشهای متعددی شدند.
وی ادامه داد: موضوع جمعیت، امروز به یک جنگ تبدیل شده و باید جبههای متحد از مردم و حاکمیت تشکیل دهیم تا در آن پیروز شویم، خوشبختانه دکتر مجذوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و همکاران ایشان از جمله امور بانوان و روابط عمومی دانشگاه، در این زمینه هم درک بحران داشتند و هم عمل به هنگام که امیدواریم الگوی سایر دستگاهها شوند.
مدیرکل امور بانوان استانداری همدان با بیان اینکه راهبرد اصلی کشور در حال حاضر، جمعیت است و پس از آن تعالی خانواده و بعد سیاست، اقتصاد و ... قرار دارند، گفت: در اجرای ماده ۷۳ قانون جوانی جمعیت باید نخبگان تلاش و همت بیشتری داشته باشند و در اجرای ماده ۷۲ که بر تأمین اعتبارات اجرای قانون جوانی جمعیت وارد شده، لازم است رویدادی شکل بگیرد و خیرین ورود و حمایت کنند تا دغدغههای درمان ناباروری و بضاعت محدود خانوار در افزایش تعداد فرزندان مورد حمایت خیرین قرار گیرد.
در ادامه، هریک از نخبگان دانشگاهی به بیان مهمترین دغدغهها و چالشها در بحران جوانی جمعیت پرداخته و در خصوص راهکارهای احتمالی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
انتهای پیام/