۲۱ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 11 May 2025
22:11
کد خبر : 9518887
۰۹:۴۴

۱۴۰۲/۰۳/۱۸

دست رد عربستان به سینه ی آمریکا

عربستانی که یک روز حیات خلوت آمریکا بود هم اکنون در مقابل سیاست‌های آمریکا قرار گرفته است.

دست رد عربستان به سینه ی آمریکا
به گزارش خبرگزاری بسیج، گشایش فصل جدید از روابط با همسایگان و کشورهای منطقه و تلاش برای رفع سوءتفاهم‌های موجود، از رویکردهای دولت سیزدهم است و رویکرد دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در توافق با عربستان نشان داد که تعامل با همسایگان فقط یک شعار نیست. 

کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در عین اینکه می‌توانند رقبایی برای جمهوری اسلامی ایران باشند ظرفیت‌هایی دارند که ایران می‌تواند با استفاده از آن‌ها اقتصاد خود به ویژه اقتصاد مردم‌محور را تقویت کند فلذا، در کنار پیگیری روند مذاکرات برای به ثمررساندن برجام، سیاست تقویت تعاملات با کشورهای همسایه و منطقه در دستور کار بوده است.

قاره آسیا، به ویژه غرب آسیا و خاورمیانه به حدی سرشار از منابع و ظرفیت است که هیچ لزومی ندارد قدرت‌های فرامنطقه‌ای برای آن تصمیم بگیرند و این توافقات منطقه‌ای می‌تواند اجماعی منطقه‌ای را بین کشورها بر علیه‌ استکبار جهانی به وجود بیاورد و رشد و تعالی منطقه به ویژه در حوزه‌ی اقتصادی را سرعت ببخشد از این رو با حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل بین الملل به گفتگو نشسته ایم.

آنچه که پیش رو دارید، حاصل این گفتگو است: 

حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل بین الملل  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج تصریح کرد: توسعه روابط با کشور‌های حاشیه خلیج فارس، یکی از راهبرد‌های مثبت دولت سیزدهم است و بسیاری از کشور‌های منطقه و کشور‌های دوست و هم پیمان ایران از جمله چین از آن استقبال کرده اند.

همکاری‌های منطقه‌ای موجب افزایش امنیت در منطقه خلیج فارس  می شود
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به آغاز مجدد روابط دیپلماتیک ایران و عربستان که در چند دهه گذشته با فراز و فرود‌های فراوانی همراه بود، افزود: بازگشایی سفارت، آغاز به کار کنسولگری‌هایی دو کشور و تسهیل حضور زائران ایرانی در ایام حج و تعامل در بخش‌های تجاری و بازرگانی و آمادگی برای همکاری‌های منطقه‌ای موجب افزایش امنیت در منطقه خلیج فارس خواهد شد.

وی با بیان اینکه عربستانی که یک روز حیات خلوت آمریکا بود هم اکنون در مقابل سیاست‌های آمریکا قرار گرفته است، گفت: عادی سازی روابط و همکاری‌های دو کشور ایران و عربستان، می‌تواند موجب شکل گیری یک ائتلاف بزرگ بین کشور‌های منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) و درنهایت موجب اخراج ایالات متحده آمریکا و هم پیمانانش از این منطقه شود.

این کارشناس مسائل جهان اسلام با اشاره به اینکه آمریکا و صهیونیست‌ها از گسترش این روابط خشمگین هستند، خاطرنشان کرد: ممکن است این دشمنان، شیطنت‌هایی برای به هم زدن این روابط انجام دهند که جا دارد دیپلمات‌های ما با هوشیاری زیاد، مانع به هم خوردن این روابط شوند.

فناوری‌های هسته ای، موشکی و پهپادی، متعلق به جبهه مقاومت و جهان اسلام هم هست لذا ایران حاضر است تجربیات خود را به آن‌ها منتقل کند.

وی درباره اعلام همکاری کشورمان درباره انتقال تجربیات خود در حوزه فناوری‌های هسته‌ای به عربستان نیز گفت: فناوری‌های هسته ای، موشکی و پهپادی، متعلق به جبهه مقاومت و جهان اسلام هم هست لذا ایران حاضر است تجربیات خود را به آن‌ها منتقل کند.

عربستان قصد دارد از قید و بند‌های آمریکا رهایی پیدا کند
حسین کنعانی مقدم تصریح کرد: هرچند موضوع انتقال تجربیات هسته‌ای ایران به عربستان با کارت قرمز آمریکا و تهدیدات صهیونیست‌ها روبرو شده است، اما گویا عربستان به این مرحله رسیده است که قصد دارد از قید و بند‌های آمریکا که بر آن کشور زده شده است، رهایی پیدا کند.

کارشناس مسائل غرب آسیا درباره سفر دیروز وزیر امور خارجه آمریکا به عربستان و دیدار او با " بن سلمان " افزود: عربستان سال‌ها به عنوان گاو شیرده، حیات خلوت و محل زرادخانه‌های آمریکا مطرح بوده است و با توجه به سیاست‌های ایران هراسی و شیعه هراسی جهان غرب، آمریکا برای مهار دوگانه ایران و عربستان تلاش خواهد کرد همان گونه که این سیاست مهار را چند دهه پیش درباره ایران و عراق اجرا کرد لذا اگر عربستان دست رد به سینه امریکایی بزند قطعاً آمریکایی‌ها منافع خود را دنبال خواهند کرد و ممکن است فشار‌هایی به این کشور وارد کنند.

ت ۸۹۹۱

مازیار شیری
خبرنگار: مازیار شیری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید