افتتاح مرکز تخصصی بیوتکنولوژی(کشت بافت گیاهان) در تبریز

تبریز- همزمان با هفته جهاد کشاورزی مرکز تخصصی بیوتکنولوژی(کشت بافت گیاهان) در بخش خسروشاه کلان شهر تبریز با حضور مسئولان ارشد استان افتتاح شد.
کد خبر: ۹۵۲۰۳۷۸
|
۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، معاون امور اقتصادی استاندار در آیین افتتاح این مرکز، حوزه کشاورزی را نیازمند تزریق دانش دانست و گفت: برای اینکه غذای مورد نیاز جمعیت را فراهم کنیم باید بهره وری را ارتقا دهیم که بسته به دانش نیروی انسانی و تکنولوژی است.
محمد کلامی افزود: کشاورزی آذربایجان شرقی برای تحول نیازمند دانش بنیان است تا سطح زیر کشت را بالا برد.

وی با بیان اینکه کشاورزی کشور در استفاده از دانش بنیان از متوسط جهانی فاصله زیادی دارد، اظهار کرد: کشاورزی در کشور ما معطوف به کشاورزی معیشتی است و ارزش افزوده نداشته و ثروت ایجاد نمی کند و علت آن سنتی بودن کشاورزی است.

کلامی صرفه جویی در آب و ارایه اصلاح الگوی کشت را در عرصه کشاورزی از مزیت های کشاورزی دانش بنیان عنوان و بیان کرد: با توجه به موضوع امنیت غذایی حوزه کشاورزی توجه و راهبری خاصی می طلبند که امروز دولت سیزدهم به آن توجه داشته و سرمایه گذاری ۱۰۱ همت در این راستا آغاز شده است که طرح های بزرگ یکانات، خداافرین و شبستر از آن جمله است.

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز با گرامیداشت یاد و خاطره سنگرسازان بی سنگر، پویایی اقتصاد در روستاها را مهم خواند و گفت: با پویایی اقتصاد روستائیان راغب به زندگی و تولید خواهند بود.
اکبر فتحی دانش روز را بیش از گذشته ضروری دانست و افزود: امروز گلخانه های مهمی در استان با دانش روز ایجاد شده و گلخانه بزرگ خاورمیانه نیز در استان قرار دارد.
وی با اشاره به افتتاح مرکز بیوتکنولوژی فرا دارو نیز اشاره و بیان کرد: این مرکز در مساحت دوهزار متر مربع ایجاد شده و می تواند کارایی یکصد هکتار را داشته باشد.

افتتاح مرکز تخصصی بیوتکنولوژی(کشت بافت گیاهان) در تبریز

مدیر جهاد کشاورزی تبریز نیز در ادامه با گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی این هفته را فرصتی برای مرور کارنامه کاری این نهاد عنوان کرد.

فرقانی افزود: همزمان با هفته جهاد کشاورزی پنج طرح در تبریز افتتاح شده که دو طرح آن مربوط به آب و خاک، دو طرح آن گلخانه و یک طرح آن مربوط به خوراک دام است.

وی با بیان اینکه محصولات تبریز در بخش کشاورزی ۲۲۵ هزار تن است، گفت: از این میزان ۲۰ هزار تن محصول باغی، ۸۱ هزار تن محصولات دامی و ۱۲۴ هزار تن محصولات زراعی تولید می شود.

 فرقانی اضافه کرد،: این شهرستان دارای ۳۸ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی، ۱۵۷ واحد گلخانه در سطح ۳۳ هکتار، ۸۶ واحد سیفی و سبزیجات، هفت واحد تولید گیاهان دارویی و ۶۴ واحد تولید گل و گیاه است.

وی اظهار کرد: این شهرستان با تولید سالانه شش هزار تن خیار از سطح زیرکشت ۱۴ هکتار، یک هزار و ۶۰۰ تن گوجه فرنگی از سطح زیرکشت پنج هکتار و ۷۰۰ تن سبزی و صیفی از سطح سه هکتار دارای رتبه اول استان است.

مدیرعامل مرکز بیوتکنولوژی تبریز نیز در این آیین گفت: اگر دهه ۶۰ وظیفه جوانان دفاع در برابر هجمه دشمنان بود، امروز وظیفه جوانان نقش آفرینی در عرصه های مهم و حیاتی بخصوص عرصه کشاورزی که از عرصه های استراتژیک کشورمان است.

سیداحمد سیدی افزود: این مرکز از سال ۱۴۰۱ ساخته شده و مجوز تولید گونه های پنج گانه درختان میوه را دارد و در زمان کنونی نهال میوه های هسته دار و دانه دار، انگور و گل محمدی را تولید می کند که ظرفیت تولید سالانه این مرکز را ۶۰۰ هزار اصله نهال است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار