حرکت بسيج اساتيد در راه اعتلای انقلاب اسلام با نگاه علمی است
به گزارش خبرگزاری بسیج، امروز روز بسيج اساتيد است، به همين مناسبت، خدمت دکتر خانم موسوی، مسئول کانون بسيج اساتيد در دانشگاه ازاد رسیدهایم تا به بررسي برخي ابعاد اين روز عزيز پرداخته و نقش بسيج اساتيد در دانشگاه ها را رصد نماييم.
خانم دکتر ما در خدمت شما هستيم. در صورت امکان خود را معرفي نموده و اهميت اين روز را بيان فرماييد.
عرض سلام و احترام
جمیله سادات موسوی هستم مدیر گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد و معاونت بانوان و حکمرانی بسیج اساتید و حدودا ۱۰ سال سابقه تدریس در دانشگاههای استان خراسان شمالی را دارم.
وظايف و نقش بسيج اساتيد در دانشگاه چيست؟
از جمله وظایف بسيج اساتيد :
۱. حرکت بسيج اساتيد در راه اعتلای انقلاب اسلام با نگاه علمی است
۲. جهاد تبیینی از دیگر وظایف بسيج اساتيد میباشد، در واقع مهمترین دغدغه یک استاد بسیجی رسیدن به دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی است؛ چرا که دانشگاههای در این تراز، دانشگاهی مسئله محور و تمدن گرا میباشد،
۳. مشارکت در انجام تحقيقات مورد نياز کشور از طريق برقراري ارتباط و همکاري با سازمانها و نهادهاي دولتي، خصوصي و دانشگاهي
- تاريخچه تشکيل بسيج اساتيد در کشور و استان ما به چه صورت بوده است؟
بسيج اساتيد دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و پژوهشي كشور از جمله سازمانهاي خود جوشي است كه با همت برخي از اعضاي هيأت علمي دلسوز انقلاب بنابه ضرورت و در راستاي اهداف نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و تحقق نيات مقدس حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري بخصوص در جهت عملي شدن وحدت حوزه و دانشگاه ، توليد علم ، آزاد انديشي ديني و بالا بردن توان و بنيه علمي و فرهنگي اساتيد در اواخر سال ۱۳۷۹ در راستای برخی اتفاقات در دانشگاههای اصفهان و مشهد تشکیل شد .و درادامه فعالیت بنابه فرمان رهبر انقلاب
شکل قانونی گرفت و شورای عالی همچنین مصوبه ای در این زمینه داشت که در نهایت بسيج اساتید به عنوان تشکیلاتی رسمی در دانشگاهها به رسمیت شناخته شد و هدف اصلی این سازمان ورود به تمام عرصههای علمی، سیاسی و اجتماعی عنوان شد .
فعاليت هاي گذشته و فعلي بسيج اساتيد به چه صورت بوده است؟
فعالیت های بسيج اساتيد با توجه به ماموریت این سازمان در ابتدا اجرای برنامه های تبیینی و فرهنگی در سطح دانشگاهها بوده و هست به گونه ای طبق آمار با توجه به نا آرامی های سال گذشته ، هزار و ۵۲۳ بیانیه از سوی دانشگاهها منتشر شد، یک بیانیه با امضای ۱۰ هزار نفر از اساتید بسیجی صادر شد. و بطور کل ۳ هزار و ۴۹۱ برنامه تبیینی و فرهنگی در سطح دانشگاهها برگزارشد .
همچنین کارگاهها و جلسات تولید محتوا برای جهاد تبیین ۶ هزار و ۱۹۲ جلسه برگزار شد.
ودر حال حاضر اولویت سازمان بسیج اساتید در سال جاری تحقق شعار سال، مهار تورم و افزایش تولید و اشتغال و مسئله عفاف و حجاب است. محرومیت زدایی نیز از جمله فعالیت های جدید سازمان بسيج اساتيد میباشد
برنامه هاي آينده بسيج اساتيد شامل چه مواردي موارد مي باشد؟
از جمله برنامه های آتی بسیج اساتید ورود به مسائل مربوط به جامعه و انتقال آن به حوزه علم و دانش وبیان و طرح آن به زبان علمی است و همچنین در نظر رابطه میان جامعه و مدیران آینده برقرار كنند و این كار را از طریق ابزار علم انجام می دهند. در واقع از جمله اولویت های برنامه های آتی اساتید بسیجی شناسایی معضلات و مشكلات جامعه و تبدیل آن ها به مقولات علمی و در نهایت یافتن راه حل برای آن ها است تا كسانی كه در آینده قرار است مدیریت كشور را بر عهده می گیرند با معضلات و راه حل ها آشنا باشند.
نقش استاد بسيجي در رفع مشکلات کشور، استان و دانشگاه چيست؟
شناسایی مشکلات و چالشهای مهم در کشور و بصورت منطقه ای در استان ها یکی از وظایف بسیج اساتید است و باید پژوهش و تحقیقاتی انجام شود. در واقع اساتید بسيجي باید در ترسیم نقشه مسائل کلان کشور و استان در کنار مدیران و مسئولان اجرایی اهتمام ورزند و اولویت های نظام مسائل را احصا نمایند و همچنین برای حل معضلات، راهکارهای علمی و اجرایی ارائه بدهند و بطور کل اگر تفکر بسیجی در تکتک آحاد مردم شکل بگیرد و بر جامعه دانشگاهی سیطره پیدا کند، همچنین نیروی انسانی کارآمد جهادی و انقلابی برای توسعه کشور تربیت میشود.
- ارتباط و تعامل با مسئولين دانشگاه به چه صورت مي باشد؟
بسیج اساتید باید در خدمت دانشگاه و در کنار مدیریت دانشگاه خودش را ملتزم به دانشگاه بداند و در ماموریتها و اولویتهای دانشگاه میدان دار و پیشگام باشد.
- آيا نکته خاص ديگري داريد که بخواهيد آن را در اينجا اضافه نماييد؟
با تشکر از فرصت مغتنمی که در اختیار بنده نهاد شد ،
در انتها باید عرض کنم،رویکردهای اصلی بسیج اساتید نسبت دانشگاهها در چهار عرصه خلاصه میشود؛ در ابتدا فعالیتهای علمی دانشگاهها است. رویکرد بعدی نگاه پژوهش محوری بوده و سومین رویکرد افزایش ظرفیت فعالیتهای معنوی و ایمانی اساتید و دانشجویان است و در آخر، رویکرد قالب کردن روحیه مجاهدت بر فعالیتها است که به امید خدا محقق میگردد.
خبرنگار؛محسن محمدی