به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج؛ تیمور غلامی؛ عضو شورای انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان خراسان شمالی تنها به بهانه کارگاه ادبیات پایداری گفت.
سلام و ارادت
هر چه بر تعداد گروه ها و کارگاه های داستانی که هدفمند در راه ارتقای هنر داستان می کوشند و عملا منجر به اعتلای شان و منزلت انسانی انسان ها می شوند افزوده شود ، غنیمت است چرا که دنیای امروز ، روزگار کشف و خلاقیت است و باید کردارهای مان بر اساس نبوغ فطری مان شکل بگیرد نه بر اساس عادت های تکراری مان که عموما بی شکل و بی قالب و تهی هستند و تنها ، روایت گر شکلی از روز مرگی ها و روز مردگی های مان هستند .
دنیای داستانی امروز ، کشف همین منزلت های با هویت و پایدار است که می تواند به وسعت و بی کرانگی باورهای مان بیفزاید و فرهنگ ساز و آیین آفرین شود . این گروه ها و کارگاها هستند که می توانند زمینه های گفتگو ( اشتباه نشود با حرف زدن برای سرگرمی و وقت پر کنی ) و تعاملات سازنده را فراهم کنند تا در هر موقعیتی بتوانیم خودمان را محک بزنیم که ، که هستیم ؟ چه می خواهیم ؟ می خواهیم جریان ساز باشیم یا که نه در سیل مخرب روزگار سر در گم و رها ، به هر چیزی و کسی پناه بیاوریم تا غرق شده نباشیم .
ایجاز و گزیده گویی هنر انسان امروز است اما گاهی می شود برای حرفی و کلامی و ایده ای " جنگ و صلح " نوشت وگاهی هم به جمله ای و ضرب المثلی اکتفا کرد . مهم این است که ایده ای برای سخن گفتن و گفتگو داشته باشیم تا راهش و شیوه و سبک و طول و عرض مناسبش را بیابیم .
خودم گفتگو را به ساده ترین شیوه اش آغاز کردم تا نه سر درد دل بلکه سوز درون تک تک مان باز شود تا دردمندی های مان را داستان کنیم . برای همین هم ، احساس ضرورت کنیم که بسیار بخوانیم تا در گروه ها و کارگاه ها فعالانه شرکت کنیم و شناسنامه ثبت نام مان ، وسعت و عمق یافته های درون مان باشد و عکس ۴ × ۳ مان ، پهنه اندیشه هامان و افق باورهای مان باشد . تا جایی که هر کلام مان ، نیشی و نوشی باشد برای انسان های امروزی که گاهی از سر غفلت ، خودشان را گم کرده اند و گاهی نیز آگاهانه خود را به فراموشی سپرده اند تا از دغدغه های رنگارنگ روزگار دمی در آسایش باشند و گمان کنند که با آرامش رسیده اند .
ساده نوشتم که بگویم سادگی درد و درمان امروز است اما نه ساده انگاری . دنیای امروز ما جویای سادگی است نه ساده انگاری . بزرگترین دردها ، با ساده ترین راه ها گفته می شوند اگر چه که گاهی ساده ترین های دنیای امروز ، پیچیده ترین طرح ها و سبک ها را برای گفتن می طلبند . چرا که انسان امروز ، آن قدر پیچیده و غرق امواج درونش است که گاهی فقط می شود با طرح های پیچیده و چند لایه ، درونش را کاوید . به همین سادگی است که گاهی می شود دشواری های درک سبک و محتوای برخی داستان های امروز را تحلیل کرد و نه تجلیل . اگر " بوف کور " ، " ملکوت " و " شازده احتجاب " چند صباحی قبل آفریده شدند شاید با درک و کشف انسان کنونی و نیازمندی دشواری های درک انسان کنونی بود که دریافتند باید اصولی و شگفت و شگرف و عمیق ، به هزار توی انسان نقب زد تا هزار و یک شب قصه هایش را به تصویر کشید وگرنه ، آنچه که گفته و نوشته می شود ، تصوری واقعی نیست بلکه فرضیات و پندارهای موهومی است که ربطی به دنیای کنونی و آدم امروزی ندارد .
عضو شورای انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان خراسان شمالی
تیمور غلامی
۲۶ تیرماه ۱۴۰۲