خبرهای داغ:

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی برای کاهش مسائل فرهنگی در خوزستان

معاون سیاسی استاندار خوزستان از تدوین ۱۸۴ برنامه در کاهش مسائل اولویت دار فرهنگی استان در برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور خبر داد.
کد خبر: ۹۵۳۶۸۸۵
|
۰۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸

عبدالله افرازه شهاوند با بیان اینکه نقشه برش مهندسی فرهنگی یکی از مهم‌ترین اسناد بالا دستی در حوزه فرهنگی است، گفت: این نقشه توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است، بنابراین ضرورت دارد برخی مسائل فرهنگی متناسب با ظرفیت‌ها و شرایط خاص هر استان بررسی و نقشه راه ترسیم شود. 

وی می‌گوید: برای این که یک نسخه واحد برای نقشه مهندسی فرهنگی همه استان‌ها تدوین نشود، هر استان ۵ مسئله را به عنوان مسائل اولویت دار طراحی می‌کند که باید طراحی مبتنی بر یک سری شاخص‌ها و داده‌ها و پژوهش‌های عینی و علمی باشد، همچنین پژوهش‌های سازمان‌ها و دستگاه‌های مورد نظر در احصا چالش‌ها و مسائل فرهنگی استان نیز در برش استانی نقشه فرهنگی استفاده می‌شود.

افرازه شهاوند ادامه داد: کمیته‌هایی ذیل شورای برنامه ریزی استان و زیر نظر مدیریت شورای فرهنگ عمومی استان از اردیبهشت تاکنون تشکیل شد و پس از پرداختن به چالش‌های اصلی در حوزه فرهنگی استان، ۸ مسئله به عنوان پیشنهاد اولیه در شورای فرهنگی عمومی مطرح و در نهایت در قالب ۵ مسئله اولویت دار فرهنگی استان به عنوان چالش فرهنگی از آن استخراج و هر کدام دارای زیر مجموعه و برای هر مساله اقدامات و برنامه تعریف شد.

این مقام مسئول با اشاره به ۵ مسئله اولویت دار فرهنگی در برش استانی مهندسی فرهنگی کشور، اضافه کرد: تغییر در سبک زندگی ایرانی و اسلامی، تضعیف باور‌های دینی، تضعیف فرهنگ عفاف و حجاب، تضعیف جایگاه و تاثیر گذاری مراجع فرهنگی رسمی و غیر رسمی، چالش‌های فرهنگی ناشی از حاشیه نشینی از جمله این مسائلی هستند که در این سند احصا شدند.

معاون سیاسی استاندار خوزستان می‌گوید: ۳۷ اقدام ملی جهت تخفیف و کاهش و کنترل این پنج مساله اولویت دارفرهنگی تعریف شده که ۶ اقدام مرتبط با مسئله اول در سبک زندگی ایرانی و اسلامی پیشنهاد شد، ۵ اقدام نیز مرتبط با کاهش و کنترل مساله باور‌های دینی، در حوزه فرهنگ و حجاب ۱۰ اقدام و در در حوزه تضعیف جایگاه نیزهفت اقدام و در خصوص مسئله پنجم نیز ۹ اقدام پیشنهاد داده شده است.

وی با اشاره به این که این سند پیشنهادی ابتدا باید در کارگروه فرهنگی اجتماعی استان مطرح شود افزود: دیدگاه‌های شورا در این کارگروه پس از تکمیل به سند اضافه می‌شود و نسخه نهایی به شورای برنامه ریزی استان ارائه و بعد از نظر نهایی شورا به عنوان نقشه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور به شورای انقلاب فرهنگی کشور ارائه می‌شود.

افرازه شهاوند گفت: بخش قابل توجهی از اقدامات و فعالیت‌هایی که در این سند تعریف شده اجراش بر عهده سازمان ها‌ی مردم نهاد و حلقه‌های واسطه است و اداره کل فرهنگ و ارشاد ارشاد به عنوان دبیر این کارگروه از ظرفیت مؤسسات و کانون‌های فرهنگی و هنری برای تولید محتوا باید استفاده کند و در واقع بخش اعظم این سند توسط ظرفیت‌های مردمی دستگاه‌ها و تشکل‌ها و کانون‌ها و موسسات مردم نهاد اجرا خواهد شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار