خبرهای داغ:

روستا‌ها و مناطق عشایری یکی از مهم‌ترین پیشران‌های پیشرفت کشور

معاون اول رئیس جمهور گفت: حل مسائل عشایر و پیشرفت و توسعه روستا‌ها در سطح کشور را یکی از مهمترین برنامه‌های دولت سیزدهم است.
کد خبر: ۹۵۴۵۱۴۵
|
۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۴

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، محمد مخبر در عملیات اجرایی طرح‌های آبخیزداری، احیای قنوات، استخر‌های ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به ارزش ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان کشور گفت: روستا‌ها و مناطق عشایری یکی از مهم‌ترین پیشران‌های پیشرفت کشور هستند. 

وی با بیان اینکه مناطق روستایی و عشایری نقش مهم و اثرگذاری در امنیت غذایی کشور دارند و امنیت غذایی یکی از مهمترین اولویت‌های کشور است، افزود: دشمنان باوجود اینکه وانمود می‌کنند غذا و دارو از تحریم‌های ظالمانه آن‌ها نیست، اما در عمل برای تأمین و جابجایی منابع مالی دارو و غذا سنگ اندازی و مشکل آفرینی کرده‌اند.

مخبر حل مسائل عشایر و پیشرفت و توسعه روستا‌ها را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت سیزدهم دانست و ادامه داد: در ۲ سالی که از عمر دولت سپری شده، سپاه و بسیج همواره در جهت برنامه‌های دولت در حل مسائل مختلف نقش آفرینی کرده اند و در بسیاری از موارد به صورت داوطلبانه پای کار آمده و به دولت یاری رسانده‌اند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تجربه موفق مشارکت نیرو‌های بسیج در آبرسانی به روستا‌ها اضافه کرد: در تفاهم نامه‌ای که میان وزارت نیرو و بسیج به امضاء رسید آبرسانی به ۱۰ هزار روستا هدفگذاری شد که تاکنون از پیشرفت قابل قبولی برخوردار است.

وی آب و خاک را ۲ چالش مهم در حوزه کشاورزی عنوان کرد و گفت: ایران کشوری با اقلیم خشک و نیمه خشک است که ضرورت دارد منابع آب به دقت مدیریت شود ضمن آنکه امروز در تمامی کشور‌ها مدیریت منابع آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مقام معظم رهبری نیز سالهاست که بر اهمیت آب و همچنین خاک تأکیدات ویژه داشته‌اند.

قنات‌ها یادگاری عالمانه از گذشتگان


مخبر از قنوات به عنوان یادگاری عالمانه از نیاکان و گذشتگان یاد کرد و افزود: وجود قنوات در کشور سندی است که علم از سالیان قبل در ایران حاکمیت داشته و کار‌هایی بر مبنای علم صورت می‌گرفته است، سابقه برخی از قنوات که در کشور وجود دارد به چند هزار سال قبل بازمی گردد و این در حالیست که کارایی این قنوات در طول زمان از بین نرفته و همچنان با هزینه‌های بسیار پایین از خدمات آن‌ها بهره‌مند هستیم.

وی با اشاره به هدفگذاری صورت گرفته در اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری تصریح کرد: طرح‌های آبخیزداری در سال‌های قبل در کشور شروع شد، اما پس از مدتی آن را رها کردند و این بی توجهی باعث شد که امروز شاهد آسیب‌هایی ناشی از سیل، مشکل اسکان عشایر و خالی شدن برخی از روستا‌ها از جمعیت هستیم.

مخبر همچنین با اشاره به برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای ایجاد شهر‌های مولد شیلات، این طرح را مفید و ارزشمند دانست و گفت: ایجاد استخر‌ها و حوضچه‌های آبزی پروری در کنار چاه‌های آب کشاورزی اقدامی مفید در راستای ارتقاء بهره وری از منابع آب است چرا که می‌تواند پیش از آنکه منابع آب به اراضی کشاورزی وارد شود در این حوضچه‌ها و استخر‌ها جهت تولید آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.

لزوم پیگیری جدی استانداران برای اجرای طرح‌ها


وی استانداران را به اهتمام جدی و پیگیری مجدّانه برای اجرای طرح‌هایی که امروز عملیات اجرایی آن آغاز شد فراخواند و گفت: استانداران باید با جدیت پای کار باشند و اجرای این برنامه را در اولویت قرار دهند ضمن آنکه یکی از بهترین فرصت‌ها برای هزینه کرد درآمد‌های حاصل از مولدسازی می‌تواند سرمایه گذاری در اجرای این طرح‌ها باشد.

مخبر در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از سپاه و وزارت جهاد کشاورزی برای تدوین این طرح‌ها گفت: یکی از مزایای همکاری حاضر این است که گروه‌های جهادی پای کار هستند و این سبب می‌شود که سرعت انجام کار بالا و بی وقفه باشد و قیمت تمام شده نیز بسیار ارزان خواهد بود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار