به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد؛ ابراهیم احمدی در نشست خبری با موضوع چهارمین جشنواره انار تفت با بیان اینکه جشنواره سال گذشته در سطح خوبی برگزار شد، آموزش علم نوین کشاورزی، تغییر الگوی کشت، افزایش کیفیت، حفظ باغات انار و در نتیجه اقتصادی کردن محصول انار را از اهداف برگزاری جشنواره نام برد.
دبیر چهارمین جشنواره انار تفت ادامه داد: یکی از ویژگیهای انار تفت این است که تقریبا ۲۰ درصد آن تازهخوری است و ۸۰ درصد آن از رقم «گِل تفتی» است که پوست کلفتی دارد و اکنون که چیده میشود تا شب عید در داخل انبار نگهداری میشود و در این مدت زمان کمکم رطوبت پوست به دانهها منتقل میشود و پوست آن بسیار نازک میشود و به صورت اناری پرآب و شیرین در میآید به همین دلیل امیدواریم که اسفندماه نیز بتوانیم جشنواره انار تفت را برگزار کنیم.
سه نقطه شهرستان تفت میزبان جشنواره انار
وی ادامه داد: امسال با توجه به نیرو و پتانسیل بهتر و بیشتر در شهرستان، جشنواره در سه نقطه از شهر تفت شامل باغ صدری تفت، کانون ملی ولایت و عمارت باغ شهر تفت برگزار میشود.
وی افزود: در این جشنواره تعدادی از غرفهها در باغ صدری تفت، تعداد بیشتری در کانون ولایت و تعدادی نیز در عمارت باغشهر دایر میشود و غرفههای احداث شده در این جشنواره بیشتر به انار و فرآوردههای آن اختصاص دارد.
برگزاری جشنواره انار به مدت ۸ شب
احمدی عنوان کرد: از ظرفیت چهارمین جشنواره انار تفت همچنین برای معرفی تفت، آداب و رسوم و صنایع دستی این شهرستان نیز استفاده میشود تا بازدیدکنندگان اقصی نقاط استان بیشتر با این شهرستان آشنا شوند.
عضو شورای شهر تفت افزود: جشنواره انار تفت امسال به مدت ۸ شب از ۱۱ آبانماه تا ۱۸ آبانماه و مراسم افتتاحیه و اختتامیه آن نیز در روز آغاز کار و روز پایانی این جشنواره در محل باغ صدری تفت در ساعت ۱۸ برگزار میشود.
بهمن نعمتاللهی مسئول آموزش و ترویج جهاد کشاورزی تفت نیز در این نشست گفت: سطح زیر کشت انار در تفت یک هزار و ۱۳۰ هکتار است که عمدتا در بخش مرکزی شهرستان قرار دارند و ۱۹ هزار و ۳۵۰ مورد بهرهبردار کشاورزی نیز در این شهرستان به ثبت رسیده است.
تولید سالانه ۲۰ تن انار در باغشهر تفت
وی ادامه داد: بهرهبرداران علاوه بر محصول انار، در حدود ۷ هزار هکتار پسته، ۵ هزار هکتار بادام و دو تا سه هزار هکتار انواع میوهها فعالیت دارند و با توجه به وجود مناطق ییلاقی و باغات در این شهرستان انواع میوههای گرمسیری و سردسیری در این شهرستان وجود دارد.
نعمتاللهی افزود: میزان تولید محصول انار در تفت سالانه به طور متوسط ۱۵ تا۲۰ تن است و امسال نیز هم از نظر کمی و هم کیفی حرف زیادی برای گفتن دارد و انار تفت به خوبی در بازار به فروش میرود و فرآوردههای مختلفی از جمله رب انار و آب انار نیز از آن تهیه میشود البته عمده انار تفت به دلیل ویژگی که دارد به صورت انبارداری و خارج از فصل استفاده میشود.
وی گفت: دغدغه جهاد کشاورزی، حفظ باغات شهرستان و آموزشبه کشاورزان و مبارزه با آفات باغات به خصوص مگس مدیترانه است که اقدام متعددی در این زمینه انجام گرفته است.