«کرم گلوگاه»؛ آفت باغات انار ساوه
راضیه کریمی مدیرعامل اتحادیه تعاونی باغداران انار ساوه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی در ساوه؛ ضمن اشاره به مشکلات باغداران انار شهر یاقوتهای سرخ گفت: خشکسالی و کمبود آب کشاورزی، آفت کرم گلوگاه، آفتاب سوختگی، کرم سفید ریشه و نماتد مولد غده ریشه از جمله مواردی است که باغداران با آن مواجه هستند.
وی بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت آفت کرم گلوگاه در باغات انار تاکید کرد و گفت: با توجه به نزدیک شدن به مرحله تشکیل میوه و زمان شروع فعالیت آفت در باغات انار، انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تخمگذاری حشره بالغ در تاج میوه، از اهمیت زیادی برخوردار است.
کریمی به راهکارها و اقدامات اجرایی برای کنترل این آفت اشاره کرد و گفت: جمع آوری میوههای آلوده در سطح باغات و سوزاندن آن، استفاده از پاک کردن تاج انار با استفاده از دستگاه پرچم زدا در بازهی زمانی دو هفته پس از گل دهی و استفاده از پوششهای کاغذی میتواند افزون بر جلوگیری از آفتاب سوختگی، مانع نفوذ آفت کرم گلوگاه در محصول انار شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی باغداران انار ساوه با تاکید بر اینکه این آفت همواره بیشترین خسارت را متوجه باغداران میکند، تصریح کرد: با توجه به اینکه انار دو مرتبه گلدهی دارد، کشاورزان باید در زمان مبارزه با این آفت که از اوایل خرداد ماه آغاز میشود و تا اواسط شهریور که جمعیت این آفت به اوج میرسد، روشهای کنترلی را در باغات خود بکار گیرند.
وی به راهکار مقابله با آفتاب سوختگی انار هم اشاره کرد و گفت: استفاده از سایبان، محلول پاشی در نیمه دوم خرداد، تیر و مرداد با هدف افزایش مقاومت در برابر گرما میتواند به باغدران کمک کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی باغداران انار ساوه ادامه داد: برای مقابله با آفت کرم سفید ریشه و نماتد غده مولد ریشه، بهترین راه مبارزه یخ آب زمستانه و استفاده از سم کلرپیریفوس بعداز آبیاری روی تنه، طوقه و پای ریشه به فاصله هر ۷ تا۱۰ روز و به مدت سه سال متوالی است. همچنین استفاد از گوگرد پودری مخلوط با خاک در نزدیک ریشه است.
انتهای پیام/