فعالیت ۱۰۸ شرکت دانش بنیان در دانشگاه تبریز

تبریز- رئیس دانشگاه تبریز گفت: ۱۰۸ شرکت دانش بنیان در دانشگاه تبریز فعالیت می کنند که اقدامات تحقیقاتی این شرکت ها اقدام مناسبی در جهت تبدیل علم به ثروت است.
کد خبر: ۹۵۶۴۷۲۳
|
۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، صفر نصرالله‌زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به رتبه بندی دانشگاه تیریز در سطح جهانی افزود: دانشگاه تبریز در زمینه پژوهش در دنیا ۳۵۰ پله ارتقا یافته و طی دو سال اخیر در رتبه بندی جهانی (تایمز) ۲۰۰ پله صعود کرده و در حال حاضر در ایران به عنوان مرکز علمی و تحقیقاتی چهارم در بین دانشگاه های ایران مطرح است.

وی با تاکید بر ضرورت تاثیر پژوهش و فناوری در حل مشکلات جامعه، اظهار کرد: ما باید به‌ دنبال تحقیقات کاربردی در تمامی علوم از جمله علوم پایه و علوم انسانی باشیم و با دسترسی به فناوری های جدید توان رقابت پذیری را ارتقا دهیم زیرا شیوه های قدیمی، رقابت پذیری علمی را غیرممکن می کند.

دکتر نصراله زاده از افتتاح آزمایشگاه تخصصی حوزه‌ مهندسی نفت و پتروشیمی در دانشگاه تبریز خبر داد و افزود: راه اندازی و افتتاح این آزمایشگاه های تخصصی در راستای اهمیت دادن به پژوهش و تحقیقات علمی و فناورانه بوده و ارتباط دانشگاه با صنعت و تولید عامل موثر در توسعه پایدار کشور است.

بنا به گفته نصرالله زاده ۱۰۸ شرکت دانش بنیان در دانشگاه تبریز فعالیت می کنند که اقدامات تحقیقاتی این شرکت ها اقدام مناسبی در جهت تبدیل علم به ثروت است و نتیجه فعالیت شرکت های دانش بنیان را می توان در تولید و رونمایی از ۱۳ محصول جدید دانش‌بنیان در زمینه های مختلف مشاهده کرد.

رئیس دانشگاه تبریز تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه تبریز را دو هزار و ۱۰۰ دانشجو اعلام کرد و افزود: معمولا دانشجویان خارجی که مشکل یادگیری زبان فارسی را دارند برای حل این مشکل یک ترم به آموزش زبان فارسی اختصاص داده شده و براساس هماهنگی‌های صورت گرفته با دانشگاه‌های کرکوک و بغداد در عراق و سیونیک ارمنستان، مراکز آموزش زبان فارسی را ایجاد خواهیم کرد و دانشجویان می‌بایست بعد از یادگیری زبان فارسی در آزمون ورودی نیز شرکت کنند.

وی با اشاره به اجرای طرح های بین المللی دانشگاه تبریز با سایر دانشگاه، ادامه داد: در راستای ارتباطات بین المللی با سایر دانشگاه ها طرح های مختلفی اجرا می شود که می توان به طرح «توبیتاک» و «شمس تبریزی»  اشاره کرد.

نصرالله زاده در ادامه به نقش راهبردی نخبگان در جامعه اشاره و بیان کرد: نخبگان یک کشور افراد متخصص در زمینه های گوناگون هستند که باعث اشتغال و کارآفرینی می شوند، توان علمی و رقابتی کشور را ارتقا می دهند در نتیجه اگر نخبگان سرکار نباشند جامعه پویایی و استقلال خود را از دست می دهد.

وی افزود: در این راستا ما تلاش می کنیم با توسعه واحدهای نوآور و فناور در حفظ جایگاه و منزلت نخبگان علمی حفظ کنیم چرا که با ایجاد و راه اندازی این واحدها می توان جلوی فرار نحبگان علمی از کشور را با فراهم سازی زمینه های خلاقیت و تبدیل علم به ثروت گرفت.

نصرالله زاده مسایلی همچون معیشت، درآمد و فرهنگ سازی و ارتقای جایگاه نخبگان را از جمله عوامل موثر بر فرار نخبگان از جامعه عنوان و بیان داشت: باید زمینه های فعالیت این افراد در دانشگاه ها و مراکز مختلف تولیدی و صنعتی ایجاد شود.

رئیس دانشگاه تبربز خواستار تغییر نگرش جامعه توسط رسانه ها در رابطه با جایگاه نخبگان علمی شد و با ابراز تاسف از اینکه تعدادی از رسانه ها در فضای مجازی برخی مسایل حاشیه ای را در این رابطه دنبال می کنند، افزود: اینکه فیش حقوقی نخبه ای در فضای مجازی انتشار یابد و توسط عده ای مسایل دانشگاه و شرایط مالی استادان بزرگنمایی شود به هیچ عنوان به صلاح جامعه و آینده کشور نیست.

وی ارتقای جایگاه نخبگان و استادان برجسته را از مهم ترین رسالت های دانشگاه نام برد و از اختصاص ۴۰ هکتار از اراضی تحت مالکیت دانشگاه تبریز برای تامین مسکن استادان خبر داد و گفت: آنچه که امروز دانشگاهیان بیش از مسایل مالی به آن نیاز دارند، حرمت جامعه به آن ها است.

نصر الله زاده در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به سوال چرایی انحلال دفتر تحکیم وحدت در دانشگاه تبریز اظهارداشت: دفتر تحکیم وحدت یک تشکل قانونی بود.این تشکل به لحاظ تشکیلاتی به تهران وابسته بود و اساسنامه سراسری داشتند و مستقل نبودند. ما متوجه شدیم دانشگاه تهران آن ها را منحل کرده. وقتی موضوع را پیگیری کردیم دلایلی را بیان کردند که این تشکل انحراف از اساسنامه داشته اند لذا نمی توانند با ما کار کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار