تامین ۷۰ درصدی قطعات صنعت حفاری نفت از داخل کشور
حمیدرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران روز دوشنبه در حاشیه نمایشگاه تخصصی تجهیزات نفت خوزستان گفت: طی ۳ سال گذشته بهرهوری این شرکت از ۵۸ درصد به ۶۸ درصد افزایش یافته است.
او ادامه داد: با تلاش و برنامه ریزی کارشناسی و اقدامات عملیاتی در تلاش هستیم تا میزان بهره وری در شرکت ملی حفاری ایران طی دوره زمانی مشخص به ۹۴ درصد برسد.
به گفته گلپایگانی بهرهوری بسیار پایین این شرکت در دولت قبل ناشی از عدم استفاده از دکلهای حفاری در ۱۰ سال گذشته است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد قطعات مورد نیاز صنعت حفاری نفت در داخل کشور ساخته و تامین میشود که رقم قابل توجهی است و همین مسئله موجب شده بتوانیم در زمان تحریم دکلها را فعال نگه داریم.
او همچنین اصل ۴۴ را عامل مهمی در فرسودگی ناوگان حفاری عنوان کرد و ادامه داد: هیچگونه اعتبار و بودجهای برای این شرکت در ۱۵ سال گذشته در نظر گرفته نشده است لذا اگر این روند ادامه یابد قطعا ملی حفاری صاحب یک ناوگان بسیار فرسوده خواهد بود.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که دکلهای شرکت ملی حفاری ایران تا چه میزان از نفت تولیدی تعیین شده در برنامه هفتم توسعه را میتواند پشتیبانی کند گفت: مجموع ناوگان این شرکت امکان پشتیبانی از روند تولید ۴ میلیون بشکه نفت را دارد، اما این شرایط در صورتی است که ناوگان ملی حفاری نوسازی شود.
گلپایگانی زمان مورد نیاز برای بازسازی را سه سال اعلام کرد و با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم توضیح داد: طی ۳ سال گذشته براساس سیاستهای دولت تعداد دکلها را از ۵۵ دکل فعال به ۶۳ دکل فعال رسید که این اتفاق حاصل توجه ویژه دولت به ناوگان ملی حفاری است.
او یادآور شد: توجه دولت به ملی حفاری لازم است، اما کافی نیست و در مساله اصل ۴۴ وزارت اقتصاد باید به شکل جدی ورود کند. در حال حاضر شرکت ملی حفاری ۲۴ سال است که در این وضعیت قرار دارد و باید وزارت اقتصاد آن را تعیین تکلیف کند هر چند معتقدیم که شرکت نباید مشمول اصل ۴۴ شود.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: بیشترین ارتباط با دانشگاهها در شرکت ملی حفاری ایران انجام شده و اخیرا با دانشگاه شیراز، بوسهر، شاهرود نفت و دانشگاه تهران، جهاد دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان تفاهمنامه و قرارداد داشتهایم.
بر اساس این گزارش، ساخت تمامی قطعات یدکی شیر اطمینان، پوسته بالابر هیدرولیک، نشت بند بونت، اتصال هرزگرد، سیلیپس ۵، شفت اصلی تاپ درایو وارکو، مجموعه فراورش نفت (mot) از دیگر دستاوردهای شرکت ملی حفاری ایران در طول فعالیت دولت سیزدهم محسوب میشوند.
از مجموع چاههای حفر شده در پارسال، ۱۵ حلقه توسعهای توصیفی، پنج حلقه اکتشافی و ۷۹ حلقه تعمیری تکمیلی بوده که از این تعداد ۷۷ حلقه چاه در گستره فعالیت ۵ شرکت بهره بردار تابع شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ۸ حلقه در شرکت نفت فلات قاره در حوزه فرا ساحل، ۸ حلقه در اجرای طرحهای توسعهای شرکت مهندسی و توسعه نفت، ۲ حلقه در قالب پروژه و ۴ حلقه در پروژههای مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران حفاری و تکمیل و در اختیار شرکتهای کارفرما قرار گرفت.
متراژ حفاری چاههای نفت و گاز سال گذشته این شرکت بیش از ۶۷ هزار متر بوده است.