مدیرکل بهزیستی ایلام گفت؛

۳۰۴ واحد مسکن به مددجویان بهزیستی در ایلام تحویل داده شد

مدیرکل بهزیستی ایلام گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، تعداد ۳۰۴ مسکن به جامعه هدف تحویل داده شده است که نسبت به گذشته رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.
کد خبر: ۹۵۷۳۰۵۲
|
۰۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۹

حسین نورعلیوند مدیرکل بهزیستی استان ایلام، شامگاه پنج‌شنبه ۵ بهمن‌ماه در نشست و گفت‌وگوی مجازی اصحاب رسانه و مطبوعات استان ایلام در گروه کار، کرامت و پاسخگویی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، ۳۰۴ واحد مسکن تحویل جامعه هدف داده شده است که نسبت به گذشته رشد چشمگیر و ۱۰۰ درصدی داشته است اما همچنان یک هزار و ۱۶۷ نفر از مددجویان و معلولین در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۲۵۸ مورد فرم ج سبز بوده و در قالب نهضت ملی مسکن جانمایی شده است و برای کمک بلاعوض به بهزیستی کشور ارسال، که در اولین فرصت کمک بلاعوض به حساب آنها واریز می‌شود.

 

وی افزود: سازمان بهزیستی یکی از سازمان‌هایی است که مورد توجه و اهتمام ویژه دولت بوده است و تغییراتی آن در سطح ارائه خدمات قابل مقایسه با هیچ دولتی نیست، در زمینه معیشت و رفاه مددجویان از سال گذشته تاکنون ۲۰۰ درصد افزایش مستمری را داشتیم به گونه‌ای که مستمری تک نفره از ۲۵۰ هزار تومان به ۷۸۰ هزار تومان و ۵ نفره به بالا هم به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است که از جمله خدمات در حوزه معیشت و رفاه در دولت سیزدهم است.

 

مدیرکل بهزیستی استان ایلام، ادامه داد: اشتغال مددجویان در ۲ زمینه پیگیری می‌شود، یکی از طریق پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی، که در این راستا در سال گذشته سهم استان ۱۴۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود و از محل تبصره ۱۸ مبلغ ۱۹ میلیارد تومان پرداخت شده‌ است.

 

نورعلیوند خاطرنشان کرد: امسال با همکاری استاندار و معاون اقتصادی از محل جزء ۳ مبلغ ۱۵۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبارات استان برای جامعه هدف اخذ شده است و از جز ۴ که کشوری و ملی است ۷۴ میلیارد و هشتصد میلیون تومان و از محل سند الف ۱۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اخذ شده که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است از این تعداد ۶۹۰ فقره تسهیلات پرداخت شده است.

 

وی اظهار داشت: بحث دیگر استفاده از سهمیه ۳ درصد معلولین است که تمام دستگاه‌های اجرایی مکلف و موظفند که ۳ درصد از استخدامات را از بین معلولین انجام دهند که در استان همکاری خوبی در این رابطه انجام شده است و خیلی از دستگاه‌ها پای کار آمده‌اند.

 

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم اختصاص سهمیه ۴۳۰۰ نفری به معلولان است که فراخوان آن بهمن ماه انجام می‌شود، این رقابت فقط بین معلولین استان صورت می‌گیرد و افراد برگزیده جذب دستگاه‌های اجرایی خواهند شد.

 

وی یادآور شد: یکی از مواردی که مدنظر سازمان می‌باشد این است که هر کارفرمایی که از جامعه هدف خصوصاً معلولین نیرو جذب کند بابت هر معلول مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات به او پرداخت و سهم بیمه کارفرما که برای کارگر پرداخت می‌کند، از طریق بهزیستی پرداخت می‌شود.

 

وی همچنین ادامه داد: آمار معلولین و مددجویان استان ۴۹ هزار و۵۰۰ نفر است که با احتساب کمیته‌امداد یک پنجم جمعیت استان تحت نهادهای حمایتی هستند، از این تعداد ۱۹ هزار نفر معلول و مابقی در حوزه اجتماعی به عنوان شوهر از کار افتاده، زن سرپرست خانوار و یا خانواده‌های دارای فرزند چند قلو هستند.

 

نورعلیوند تصریح کرد: تعداد زنان سرپرست خانوار در استان ۷۲۰۰ نفر است، کسانی که طبق کمیسیون پزشکی شوهرانشان از کارافتاده باشند، کسانی که بد سرپرست باشند و شوهر معتاد یا بیمار روانی داشته باشند کسانی که خود سرپرست باشند و زنان مطلقه را شامل می‌شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: حق پرستاری ۶۶۲ نفر از معلولین که شرایط را داشته‌اند، از سال گذشته تاکنون برای آنها برقرار شده است و ماهیانه مبلغ ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان علاوه بر مستمری ماهیانه به آنها پرداخت می‌شود.

 

وی اظهار داشت: ۱۳ مرکز فعال ترک اعتیاد در سطح استان وجود دارد، مهم‌ترین اقدام در سطح استان مرکز صیانت است (در مرکز صیانت فرد مراجعه کننده جهت ترک به مراکز ماده ۱۵ مراجعه می‌کند و بعد از یک ماه که ترخیص می‌شود به لحاظ جسمی تقریباً پاک شده ولی به لحاظ ذهنی مستعد است و ممکن است دوباره در دام اعتیاد بیفتد) هدف مرکز صیانت این است که فرد بعد از ترخیص از مراکز ماده ۱۵ به مراکز صیانت مراجعه می‌کند و تحت آموزش قرار می‌گیرد با این تفاوت که این مراکز شبانه‌روزی نیستند و فرد بعد از اینکه خدمت را دریافت کرد به خانه باز می‌گردد؛ مقدمات طرح صیانت در استان انجام شده و در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.

 

نورعلیوند یادآور شد: در محلات و با همکاری موسسات اجتماع محور اجرا طرح پازک اجرا می‌شود، طرح پازک طرحی است که در راستای توانمندسازی زنانی انجام می‌شود که شوهر معتاد دارند و توسط همین موسسات شناسایی می‌شوند و در قالب آزمایش توانمندسازی و مهارت‌های زندگی آموزش می‌بینند، در راستای این طرح ۳۰۰ نفر طی سال‌جاری در استان شناسایی شده‌اند.

مدیرکل بهزیستی ایلام گفت: در حال حاضر یک هزار و ۲۱۷ بیمار اعصاب و روان تحت پوشش این نهاد حمایتی در استان قرار دارند، از این تعداد ۱۵۲ خانم و آقا در ۲ مرکز شهر ایلام نگهداری می‌شوند.

 

وی افزود: با توجه به پشت نوبت بودن تعدادی از بیماران اعصاب و روان جهت نگهداری در مراکز تحت پوشش تلاش می‌شود یک مرکز جدید دیگر راه‌اندازی شود.

 

وی متذکر شد: هم‌اکنون ۵۷۴ معلول ضایعه نخاعی و افرادی که دارای معلولیت ذهنی، اعصاب و روان و جسمی حرکتی شدید هستند از این نهاد حمایتی کمک هزینه پرستاری دریافت می‌کنند.

 

وی اضافه کرد: بیماری که ۳ بار سابقه بستری در بیمارستان‌های اعصاب و روان به خاطر بیماری روحی و روانی داشته باشد جز بیماران اعصاب و روان محسوب می‌شوند.

 

وی ادامه داد: از دیگر مشکلات سازمان بهزیستی، بحث پشت نوبتی‌های تامین جهیزیه است که از سال ۹۶ و دولت قبل پرداخت نشده است و ۷۰۰ مورد پشت نوبت اهدای جهیزیه هستند. 

 

مدیرکل بهزیستی استان ایلام در پایان، گفت: امسال در طرح وصال یار با کمک خیرین و مجمع خیرین ۱۴ سری جهیزیه طی هفته گذشته، به نوعروسان سال ۱۴۰۰ به بعد اهدا شده است این برنامه ادامه دارد و امیدواریم به تمام پشت نوبتی‌ها تا پایان سال با کمک خیرین و با استفاده از ظرفیت‌های خارج از سازمان، جهیزیه اهدا کنیم. 

 

به سازمان بهزیستی از سازمان‌های مولد انقلاب اسلامی است که در سال ۱۳۵۸ توسط شهید فیاض‌بخش پایه‌گذاری شد، ابتدا فقط متولی امور معلولین بود اما بعد از مدتی با اضافه شدن بعضی از خدمات از یک سازمان حمایتی به یک سازمان حمایتی تخصصی تبدیل شد. 

ارسال نظرات
آخرین اخبار