به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، ماه رمضان، ماهی بزرگ که در این ماه مردم به میهمانی خدای بزرگ میروند، خداوند این را وسیله قرار داده تا گناهان و معصیتهای بندگانش را ببخشد.
ماه مبارک رمضان تأثیرات بسیار زیادی بر روی مسلمانان دارد، کسانی که روزه میگیرند، در واقع زکات بدن خود را میدهند، همانگونه که بسیاری از اقلام خوراکی در اسلام مشمول زکات میشوند، روزه نیز به عنوان زکات بدن در نظر گرفته میشود.
همچنین روزه در روحیه، ایمان و باور قلبی انسانها مؤثر است، روزه برای کسانی که آن را درک کرده و میفهمند بسیار تأثیرگذار است، مسلمانان برای تزکیه نفس، خداشناسی، باور به خدای یکتا و ایمانی راسخ به روزه و عبادت نیاز دارند.
هدف از روزه گرفتن صرفا در چند ساعت نخوردن و نیاشامیدن خلاصه نمیشود، بلکه روزه برای خودشناسی، پرهیز از گناه و عصیان و سنجش میزان صبر و تحمل یک فرد در اجرای فرامین الهی است.
خداوند در ماه مبارک رمضان، مسلمانان را به صبر و بردباری و دوری از معصیت فرا میخواند، او مسلمانان را به سفرهای که در آن عمل صالح، صبر و شکیبایی، قناعت و متانت وجود دارد، مهمان کرده است.
ماه رمضان ماه بندگی، گذشت، ماه رحمت و مغفرت پروردگار است که در آن خداوند نهایت رحم و گذشت خویش را برای بندگانش در نظر میگیرد.
در این ماه خداوند متعال، ابلیس را به غل و زنجیر میکشد، تا نتواند بندگانش را در این ماه عزیز به گمراهی بکشاند، در واقع خداوند، چون منبع تمامی صفات خوب از جمله بخشش و گذشت است، میخواهد از این طریق بخشندگی را به بندگانش هدیه دهد.
ماه پرخیر و برکت رمضان، فرصتی مغتنم برای خودسازی و پرورش تفکر و ذهنی و باور انسانهاست، روزه گرفتن از آغاز خلقت انسان و در بسیاری از ادیان الهی وجود داشته و از آن به عنوان نمادی برای سیقل روح و روان و جسم استفاده شده است.
ماه مبارک رمضان در مناطق اهل سنت و کردنشین ایران مانند سایر مناطق کشور از اهمیت و احترام خاصی برخوردار است و بسیاری از این آیینها با سنتهای این مناطق آمیخته شده و در باورها و پندارهای مردم آنها نهادینه و بومی شده است.
در بسیاری از مناطق استان کردستان قبل از شروع ماه مبارک رمضان برخی از خانوادهها نوعی نان روغنی سنتی به نام کلیره درست میکنند که دارای طعم شیرینی بوده و روی آن را با دو نوع گیاه خوراکی به نامهای ره شکه و کاخلی تزیین میکنند.
در برخی مناطق رسم است که خانوادهها قسمتی از کلیره ناسکهها را برای همسایههای خود میفرستند تا اگر خانوادههایی نتواند این نوع نان را تهیه کنند از این نان شیرین بی بهره نباشد.
در ماه مبارک رمضان و به ویژه در ساعات پایانی روز، بازار بسیاری از شهرهای این استان از رونق و شلوغی خاصی برخوردار شده و حتی خریدهای مردم در این ماه متفاوتتر از ماههای دیگر است.
مغازههای مختلفی در خیابانها و حتی کوچههای شهر برای عرضه بامیه و زولبیا، انواع نانهای روغنی و شیرمال، خرما، حلیم و انواع آش به ویژه آش رشته و سوپهای ویژه افطاری دایر شده میشود.
هر چند برخی غذاخوریها در طول روز تعطیل هستند، اما در این ساعات پایانی روز همه در تدارک مهمانان روزه دار هستند و سالنهای غذاخوری و میزهای خود را برای ورود میهمانان آماده میکنند.
بعضی از مغازه داران نیز برای جلب مشتریان کالاهای خود را با تخفیفهای ویژه ماه مبارک رمضان عرضه میکنند.
ماه مبارک رمضان علاوه بر این زیبایی و شور خاص با آیینها و عبادتهای خاص دیگری نیز همراه است که از جمله این آیینها نوعی نوای دلنشین سحرگاهان سه لای پارشیو، آیین افطار و نماز تراویح و ... است.
انتهای پیام/