رنگین شدن سفره ها با رویش گیاهان کوهستانی مراغه
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیتهای غذایی و دارویی از دامن طبیت برداشت و برای تهیه انواع غذاهای سنتی استفاده میشود.
هر سال از اردیبهشت بازارچهای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و دهها گونه توسط روستائیان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه میشود.
علاقه مردم مراغه و شهرهای منطقه به تهیه غذاهای محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.
در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قار ترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش میرسد.
البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.
برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه های باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.
در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می کنند و با پیاز از خاک بیرون میآورند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سالهای گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.
زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیبهای جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری میتوان فرصتی فراهم کرد تا این گونههای باارزش به نسلهای آینده نیز حفظ شود.
در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.
کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.