به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، متن خطبه حجت السلام والمسلمین رادمرد امام جمعه ماهدشت، مبنی بر دهه کرامت، ماه ذی القعد و هلال احمر، به شرح زیر است:
در زیارتنامه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها هم میخوانیم: «یا فَاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ». از حضرت میخواهیم که توفیق همراهی با ایشان را در بهشت داشته باشیم.
اهمیت این مطلب وقتی معلوم میشود که قرآن، رستگاری را در رسیدن به بهشت معرفی میفرماید: «فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ» (آلعمران: ۱۸۵) - آنان که از آتش دوزخ دور شده، و به بهشت وارد شوند نجات یافته و رستگار شدهاند -.
حاجت اعم و اهم انسان چیست؟ دعای عرفه حضرت سیدالشهداء علیه السلام را ببینیم! ثُمَّ رَفَعَ رَأْسَهُ وَ بَصَرَهُ نَحْوَ السَّمَاءِ وَ کَانَتْ دُمُوعُهُ تَجْرِی کَالْقِرَبِ، وَ قَالَ بِصَوْتٍ عَالٍحضرت بعد از آن همه اشک و آه و تضرع به درگاه الهی، با حالتی که از دیدههای مبارک حضرت مانند ریزش آب از دو مَشک، اشک میریخت و با صدای بلند به محضر حق عرضه داشت: (وَ أَسْأَلُکَ اللَّهُمَّ حَاجَتِی إِلَیکَ الَّتِی إِنْ أَعْطَیتَنِیهَا لَمْ یضُرَّنِی مَا مَنَعْتَنِی وَ إِنْ مَنَعْتَنِیهَا لَمْ ینْفَعْنِی مَا أَعْطَیتَنِی). «خداوندا از تو حاجتی میخواهم که اگر آن حاجت را به من بدهی، هر حاجت دیگری که برآورده نشود، ضرری به من وارد نمیشود؛ و اگر آن حاجت را برآورده نکنی، هر چیز دیگری عطا کنی نفعی به حال من ندارد» خُب! حالا آن حاجت چیست؟ «أَسْأَلُکَ فَکَاکَ رَقَبَتِی مِنَ النَّار» (زاد المعاد، ص ۱۸۲) اینکه انسان از عذاب خداوند رها شود و بر سر دو راهی بهشت و جهنم، وارد بهشت شود.
بهشت یعنی رضوان الهی، وصال الهی، تنعم به نعیم الهی، وقتی زیارت حضرت معصومه علیها السلام موجب بهشت است، یعنی تمام این مواهب بهشتی در فیض زیارت آن حضرت هست. نکته مهم اینجاست که این مواهبی که بر زیارت حضرت معصومه علیها السلام مترتب است، در واقع از اتصال روحی بین زائر و حضرت محقق میشود (السنخیة علة الإنضمام).
اتصالی که به انسان کمال و رشد و تعالی معنوی میدهد، به او طهارت روحی میدهد و او را لایق ورود به بهشت الهی میکند. رمز و راز این وجود این همه «سلام» در متن زیارتنامه برای همین اتصال وجودی است. سلام، کلید اتصال و ارتباط است. در زیارت حضرت معصومه ۳۰ مرتبه سلام آمده است. پنج سلام به انبیاء: (۱. السَّلامُ عَلَى آدَمَ صِفْوَةِ اللَّهِ ۲. السَّلامُ عَلَى نُوحٍ نَبِی اللَّهِ ۳. السَّلامُ عَلَى إِبْرَاهِیمَ خَلِیلِ اللَّهِ ۴. السَّلامُ عَلَى مُوسَى کَلِیمِ اللَّهِ ۵. السَّلامُ عَلَى عِیسَى رُوحِ اللَّهِ).
چهار سلام به پیامبر اعظم: (۱. السَّلامُ عَلَیکَ یا رَسُولَ اللَّهِ ۲. السَّلامُ عَلَیکَ یا خَیرَ خَلْقِ اللَّهِ ۳. السَّلامُ عَلَیکَ یا صَفِی اللَّهِ ۴. السَّلامُ عَلَیکَ یا مُحَمَّدَ بْنَ عَبْدِ اللَّهِ خَاتَمَ النَّبِیینَ).
آنچه مهم است، این است که این نور و معنویتی که در سایه زیارت و اتصال بهدست آمد، با ظلمت گناه از ما سلب نشود. به همین جهت در زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها میخوانیم: «أَسْأَلُ اللَّهَ... أَنْ لَا یسْلُبَنَا مَعْرِفَتَکُم... اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ أَنْ تَخْتِمَ لِی بِالسَّعَادَةِ فَلَا تَسْلُبَ مِنِّی مَا أَنَا فِیهِ». این حالت اتصال که با زیارت و امثال آن حاصل شده است، و انسان تا آخر عمر بر آن بماند تا از میوه این درخت ثمر بردارد.
ام سلمه گوید: نیمهشبی دیدم رسول خدا صلی الله علیه و آله دست بلند کرده گریهکنان میگوید: «اللَّهُمَّ لَا تَنْزِعْ مِنِّی صَالِحَ مَا أَعْطَیتَنِی أَبَداً» (تفسیر القمی، ج۲، ص ۷۵). مسأله چقدر مهم است که رسول خدا صلی الله علیه و آله به خاطر آن تضرع میکنند. این مطلب برای این است که ما بفهمیم و در واقع این مطلب هشداری برای ما است. در دعای ابوحمزه ثمالی میخوانیم: «لَا تَسْلُبْنِی صَالِحَ مَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَی».
در تبیین نعمت صالح در دعای دیگری آمده است: «وَ لَا تَسْلُبَنِی صَالِحَ مَا مَنَنْتَ بِهِ عَلَی مِنْ حُبِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ» (إقبال الأعمال، ج۱، ص ۱۵۵).
از رسالتهای ذاتی انقلاب و جمهوری اسلامی، احیاء گفتمان دین و معنویت اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله) در جهان است. یکی از مهمترین ابعاد این گفتمان، احیاء و تقویت نگاه تکریمی قرآن به جایگاه و شخصیت انسان بهخصوص بانوان است. زنان و دختران در فرهنگ اسلامی از جایگاه ممتاز و ویژهای برخوردارند. این جایگاه ممتاز، جایگاهی تصنعی، انتزاعی، شعاری و سمبلیک نیست، بلکه کاملا عینی، محسوس و ناظر به تمام آموزههای اسلامی اعم از آموزههای اعتقادی، اخلاقی، فقهی و شامل دو جنبه فردی و اجتماعی است.
در واقع اسلام برای ایجاد حفظ و تقویت جایگاه دختران و زنان، به قدری توصیه و دستورالعملهای کلی و جزیی دارد که میتوان به طور قاطع گفت که در مکتب متعالی اسلام، ما دارای نقشهای ترسیم شده و قابل استخراج و استحصال از سبک زندگی دختران مبتنی بر هستها و نیستها و بایدها و نبایدهای حقیقی درباره شخصیت وجودی دختران هستیم، مکتب اسلام، دارای الگوی تعالی دختران است.
جهان امروز، تشنهی نظریه، راهکار و نسخه تضمینی و واقعی برای نجات انسان بهخصوص نجات بانوان از بحرانهایی است که در طول تاریخ هفتهزار ساله خود یعنی از زمان هبوط بر این سیاره خاکی، نظیر و تجربهای برای این بحرانها سراغ ندارد. بحرانهایی که به اعتراف و اذعان خود غربیها مثل شبکه بیبیسی: "اروپا برای زنان، به جهنمی تبدیل شده است. " انقلاب اسلامی، هرچه بر عمر مبارکش اضافه میشود، به دو دلیل جهانی شدن و صدورش گستردهتر و عمیقتر میشود. دلیل اول آنکه «مفاهیم انقلاب و مفاهیم اسلام، مثل عطر گلهاى بهارى است؛ هیچ کسى نمیتواند جلوى آن را بگیرد؛ پخش میشود، همهجا میرود؛ نسیم روحافزا و روانبخشى است که همهجا را به خودى خود میگیرد (۰۶/۰۹/۱۳۹۳).
دلیل دوم هم آنکه «برای همهچیز میتوان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا شعارهای جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است و هرگز بیمصرف و بیفایده نخواهند شد، زیرا فطرت بشر در همهی عصرها با آن سرشته است. آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری، هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دورهای بدرخشد و در دورهای دیگر افول کند»
نتیجه این تحلیل دقیق و واقعی از آینده انقلاب اسلامی این است که: وقتی انقلابی با این مختصات نورانی و مبارک داریم، پس باید برای این انقلاب در همین مختصات دغدغه داشت و کار کرد. یکی از این دغدغهها توجه به این نکته است که در شرایط فعلی، و با ورود انقلاب اسلامی به دهه پنجم از حیات طیبه خود، ضرورت طرح و بررسی برخی از موضوعات مهم در عرصه تربیت بیش از پیش درک میشود.
یکی از این موضوعات مهم، بحث الگوی تعالی دختران است که بر اساس موازین و مبانی اندیشه اسلامی در گستره بینش فقاهتی و مبتنی بر اندیشههای امام خمینی و مقام معظم رهبری باید مورد توجه قرار گیرد.
ما به الگوی تعالی دختران به شدت احتیاج داریم. هم احتیاج داخلی و هم احتیاج خارجی و جهانی. شدت احتیاج داخلی ما به این الگو سه دلیل مهم دارد:
۱. فرهنگ انقلابی کشور ما به شدت مورد آماج و تهاجم دشمنان است و در فتنه زن، زندگی، آزادی برای همه مُسجّل شد که نوک تیز این تهاجم فرهنگی، زنان و دختران جامعه را نشانه گرفته است.
۲. علاوه بر این، حساسیت بالای الگوی تعالی دختران از آن جهت است پیچیدگی و ابهام ناشی از ضعف سیاستگذاریها از سوی متولیان (مثل آموزش و پرورش) تاکنون، تلاشها برای دستیابی به چنین الگویی را با شکست مواجه کرده است. به عنوان شاهد، رهبر انقلاب در دیدار اخیر معلمان (۱۲/۰۲/۱۴۰۳) گلهمندانه فرمودند: «در باب آموزشوپرورش چند سرفصل را من ذکر میکنم. یک سرفصل که از همه مهمتر است، مسألهی «تحوّل» است، که ما در گذشته، چند سال این سند تحوّل را گذاشتیم در کشو، درش را هم بستیم! هیچ تحرّکی انجام نگرفت، لذا ضرر کردیم. آن چند سالی که سند تحوّل جدّی گرفته نشد، پیشرفتی پیدا نکرد، ضرر کردیم.»
۳. با گشایش عرصههای گوناگون برای حضور اجتماعی زنان و دختران که میتوان آن را یکی از ثمرات و برکات انقلاب اسلامی دانست، نیاز به چنین الگویی برای جریان تعلیم و تربیت به ویژه تربیت دختران بهخوبی احساس میشود.
الگوی دختران ما نمیتوانند بازیگران و برخی سلبریتیها باشند، بازیگران در خصوص همان بازیگری آن هم از منظر فن و حرفه اگر کسی انتخاب کند میتواند الگوی فن و حرفه بازیگری باشد نه الگویی برای زندگی و انتخابها، الان متاسفانه اینطور شده که پوشش آنها، سبک و سلیقهی آنها و دوست داشتن و نداشتنهای آنها برای برخی از دختران و بانوان ما الگو شده، و بخشهای خصوصی و اقتصادی و دشمنان ما از این ظرفیت الگو پذیری دارد استفاده میکند و در مبارزه با ارزشهای دینی ما بهره میگیرد، برخی پوششها، برخی اظهار نظرهای سیاسی بدون بصیرت و آگاهی، برخی پول جمع کردنها برای کمک به زلزله زدهها در دورههایی و برخی رفتارها و سبک زندگیها، از مسئولان خواب گرفته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه انتظاری باید داشت؟ برای ما تعریف کنند منظور از فرهنگ چیست در عنوان وزارت خانه شان، در چه کشوری مدیریت میکنند؟ وزارت ارشاد به سمت سبک زندگی غربی است تا اسلامی، عملکردها گویایی این نکته است، با دستمال چرب، چطور چربی را میخواهیم تمیز کنیم؟ آقایان یقه بسته، ظاهر اسلامی با یک ته ریش باید فکری بردارند، تکلیف خودشان را با انقلاب اسلامی روشن کنند! خواهند گفت خدمات داشته ایم، کسی منکر نیست، ولی منکر این هم نشوید که با یک لگد همهی آن خدمات را به باد فنا میدهید! امیدواریم فکری بردارند، صدا و سیمای ما در تبلیغات بازرگانی اش و ساترا در پشتیبانی اش از سینمای خانوادگی که باید گفت سینمای ضد خانوادگی اش هم از قافله وزارت ارشاد عقب نیفتاده است. عرض کردم نفی خدمات نیست این کلام لکن ضربه آنقدر مهلک است که اثر خدمات از بین میرود.
رهبر انقلاب در دیدار کارگران با اشاره به وظایف مسئولان برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳، «جهش تولید با مشارکت مردم» ایجاد تعاونیهای تولید را یکی از اقدامات لازم در این زمینه دانستند: «ما گفتیم «جهش تولید با مشارکت مردم». «مشارکت مردم» چه جوری [حاصل]میشود؟ یکی از وظایف مهمّ مسئولین این است که بنشینند زمینههای حضور مردم و مشارکت مردم در تولید را، در کار تولیدی را تبیین کنند و زمینهها را آماده کنند. حالا مثلاً یکیاش تعاون است، ایجاد شرکتهای تعاونی تولید.
از نگاه رهبر معظم انقلاب، انقلاب اسلامی، یک ساخت سیاسی سلطنتی را در هم شکست و مردمسالاری را جایگزین آن کرد؛ این انقلاب، یک نظام دستنشانده و ذلیل در مقابل قدرتها را از میدان خارج کرد و یک نظام مستقل و متّکی به عزّت ملّی را جایگزین آن کرد؛ بنابراین به دلیل چارچوب مردممحور نظام جمهوری اسلامی، حرکت و رشد اقتصادی این نظام نیز باید مردممحور باشد. بدون شک تعاونیها یکی از الگوهای مطلوب رشد تولید با مشارکت مردم هستند.
با ایجاد هماهنگی در فرایندهای تولید و توزیع، تعاونیها میتوانند به بهرهوری بیشتری در استفاده از منابع و کاهش هزینهها کمک کنند. رهبر انقلاب معتقدند تعاونیها پدیدهی بسیار مطلوبی برای اقتصاد ایران هستند؛ سرمایههای خُرد را جمع میکنند، تکتکِ افراد را توانمند میکنند، اشتغالِ فراوان ایجاد میکنند؛ بعد اگر بشود این تعاونیها را شبکهسازی کرد، در یک شبکهای جمع کرد، یک مجموعههای عظیمی به وجود میآید.
لازم و ضروری است در استان ما برای اینکه پیشرو باشد، در خصوص کارگروه یا مجموعهای راه اندازی شود و یک بخش دولت است، یک بخش خود مردم گوش بفرمان حضرت آقا هستند که وارد این میدان ارزشمند باید بشوند، در خود همین راه حل دادن هم باز خود مردم باید بیاییند و ایده و راهکار به دولت بدهند که از استاندار محترم و مسئولین مربوطه تقاضا داریم زمینه را برای شکل گیری همچو فرآیندی را فراهم کنند.
هفته هلال احمر را به همه فعالان این عرصه تبریک و تهنیت عرض میکنیم و عرض خداقوت داریم، هلال احمر ماهدشت نیازمند حمایت است از جانب مسئولان اجرایی، هم بلحاظ مکان و هم امکانات، ان شاءالله این مهم هم اتفاق بیفتد.