بهگزارش خبرگزاری بسیج خوزستان ، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، سیدمحسن حسینی در اینباره اظهار کرد: این کارگاه آموزشی که ۲۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در خانه سمنهای استان واقع در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: آموزش عروسکسازی با گِل به کودکان و همچنین قصهگویی با عروسکهای محلی و شاهنامهخوانی با عروسک سیمرغ در راستای ایجاد علاقمندی بیشتر به حوزه میراثفرهنگی در کودکان و نوجوانان و آشنایی آنها با فرهنگ باستانی، محلی و میراثفرهنگی ناملموس ایران به ویژه خوزستان انجام گرفته است.
معاون میراثفرهنگی خوزستان همچنین افزود: این برنامه کارگاهی با همکاری میان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان و خانه سازمانهای مردمنهاد استان به مناسبت هفته میراثفرهنگی و به مدت چهار ساعت اجرا شد.
او افزود: باتوجه به اینکه معاونت میراثفرهنگی استان خوزستان بر آن است که پس از اتمام فصل امتحانهای دانشآموزان و دانشجویان عزیز، در خلال تابستان آینده، به برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف درخصوص شرح وظایف سازمانی خود از جمله آموزش و ترویج میراثفرهنگی ناملموس کند، این کارگاه مقدمهای است برای کارگاههای تابستانه میراث خوزستان که قرار است با همکاری خانه سمنها و سایر نهادها برگزار شوند.
حسینی در ادامه گفت: در این کارگاه، از کارشناسان، هنرمندان، صنعتگران و مجریان توانا و برجسته خوزستانی در علوم باستانشناسی، صنایعدستی و ادبیات شفاهی و ملی برای آموزش به کودکان استفاده میشود که این خود نشاندهنده حمایت میراث خوزستان از شکوفایی کودکان و نیروهای کارشناس بومی استان است.
او با تأکید بر اهمیت آموزش به کودکان گفت: کودکان آیندهسازان کشور و استان ما هستند و وظیفه ما بهعنوان یک سازمان دولتی این است که در حوزههای مرتبط با میراثفرهنگی به آموزش کودکان بپردازیم تا موجبات شکوفایی ذهنی و شخصیتی آنها در حوزه میراثفرهنگی فراهم شود، زیرا آفرینش نسلهای بافرهنگ و حامی میراثفرهنگی مستلزم ارائه آموزشهای مربوط در سنین پایه است.
معاون میراثفرهنگی خوزستان اضافه کرد: بدون تردید ما در آینده به کارشناسانی نیاز خواهیم داشت تا بعد از ما از میراث ملی، محلی و اعتقادی ما حفاظت کنند و شکوفا کنند که رقم زدن چنین آینده درخشانی برای فرهنگ ما بدون برنامهریزی و توسعه منابع انسانی در حوزه میراثفرهنگی امکانپذیر نیست.
او در ادامه با اشاره به جزئیات کارگاه آموزشی برگزارشده عنوان کرد: آموزش این کارگاه بر عهده بهنوش بساککاظمی، زهرا هوری و مهرنوش رفیعی از بهترین هنرمندان استان خوزستان بود؛ همچنین، هماهنگی، مدیریت و کارگاهگردانی برنامه به ترتیب توسط منصور بزرگمهر و افسانه ملک انجام شد.
حسینی افزود: در بخش نخست این کارگاه، مهرنوش رفیعی کودکان را با ریشه و جغرافیای عروسکهای محلی بر روی نقشه ایران آشنا کرد و قصه داماهی (مادر ماهیها) یکی از قصههای زیبای ماهشهری را برای آنها بازگفت و عروسکهای محلی سراسر ایران از جمله خوزستان را در میان کودکان تقسیم کرد تا با آنها بازی کنند.
او ادامه داد: در بخش دوم، زهرا هوری ضمن معرفی عروسکهای باستانی، به هریک از کودکان، گِل سفالگری داد و ماکتهای عروسکهای باستانی را بهعنوان الگو پیش روی آنها نهاد تا با گِل عروسک باستانی درست کنند. همچنین، زهرا هوری و بهنوش بساککاظمی، به مناسبت روز جهانی موزهها، به معرفی آثار خوزستان در موزههای ملی، شوش و هفتتپه پرداختند و در بخش سوم هم از آنجا که هفته میراثفرهنگی با بزرگداشت زبان فارسی و شاعر بزرگ ایرانی فردوسی همزمان شده است و سنت شاهنامهخوانی از سنن مهم ادبیات شفاهی ایلات و اقوام خوزستان است، بهنوش بساککاظمی از مجریان توانمند سیمای مرکز خوزستان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان، با عروسک سیمرغ در میان کودکان حاضر شد و داستان زاده شدن زال را برای آنها روایت کرد.
معاون میراثفرهنگی خوزستان افزود: در پایان برنامه نیز از کودکان عزیز و والدین آنها با مواد خوراکی کاملاً طبیعی پذیرایی شد و روایتی درباره مراسم و عروسک بارانخواهی مردم بهبهان توسط مهرنوش رفیعی بازگو شد که خدا را سپاس با بارش باران در شهر اهواز همراه شد.
او در پایان یادآور شد: برنامههای هفته میراث فرهنگی علاوه بر کارگاه کتیبهنویسی خط میخی و سفالگری و همچنین، کارگاه عروسکهای باستانی و محلی برای کودکان، شامل یک نشست تخصصی در حوزه موزهداری برای بزرگسالان به مناسبت روز جهانی موزهها نیز خواهد بود که عصر روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشتماه از ساعت ۱۸ تا ۲۱ در خانه سمنهای استان برگزار خواهد شد.