به گزارش خبرگزاری بسیج، مجتبی اکبرپور رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان گفت: با تلاشها و پیگیریهای معاونت میراث فرهنگی و دفتر ثبت آثار و حریم اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان، ۴ اثر فرهنگی تاریخی دامغان در اجرای قانون حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ مجلس شورای ملی، پس از تشریفات قانونی لازم در فهرست آثار ملی منقول ایران به ثبت رسیده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان اظهار کرد: کاسه سفالی منقوش پایهدار به شماره ثبت ۲۵۷۹، سر گرز مفرغی به شماره ثبت ۲۵۵۰، کاسه سفالی منقوش به شماره ثبت ۲۵۵۱ و مهر فلزی دکمهای به شماره ثبت ۲۵۵۲ از تپه حصار دامغان، 4 شیء تاریخی ثبتشده این شهرستان در فهرست میراث ملی منقول ایران است.
اکبرپور با بیان اینکه تپه حصار واقع در حاشیه جنوبی شهر دامغان برای نخستین بار توسط اریخ اشمیت از دانشگاه پنسیلوانیا در سال ۱۳۱۲ مورد کاوش قرار گرفت، گفت: براثر این کاوشها روشن شد که این محوطه باستانی دارای سه دوره اصلی فرهنگی از اواخر نوسنگی تا پایان عصر مفرغ است.
وی بیان کرد: از زمان کاوشهای اشمیت در تپه حصار این محوطه بهعنوان یکی از محوطههای مبنا برای شناسایی فرهنگهای همزمان در فلات مرکزی ایران مورد استناد باستانشناسان است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان با اشاره به اینکه این اشیا ثبت شده، اکنون در مخزن امن نگهداری میشود، افزود: بر اساس یافتههای بهدستآمده، تاریخ قدیمیترین لایههای تپه حصار به اواسط هزاره پنجم قبل از میلاد بازمیگردد که آثار و اشیا بدست آمده از کاوشهای انجام شده در تپهحصار دامغان، در شهرها و کشورهای مختلف به نمایش گذاشته شده است.
وی ایجاد موزه تخصصی، جهت نمایش یافته های تپه حصار را یکی از اصلی ترین مطالبات مردم دامغان دانست و ابراز امیدواری کرد: با هم اندیشی و تخصیص اعتبار ویژه به این امر، گام مثبتی در تحقق این آرزوی دیرینه مردم دامغان برداشته شود.
گفتنی است قدمت محوطه باستانی حصار دامغان به هفت هزار سال قبل برمیگردد و از آثار اکتشاف شده در این محوطه میتوان به سفالها و اسکلتهایی مثل مادر و جنین اشاره کرد.