به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی از خمین؛ محمد شاکرمی رئیس دادگستری شهرستان خمین شامگاه گذشته در مراسم گرامیداشت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) و قیام پانزده خرداد در جمع نمازگزاران مسجد امام خمینی(ره) گفت: قیام پانزده خرداد با حضور گسترده مردم به رهبری علما، خصوصاً معمار کبیر انقلاب اسلامی به وقوع پیوست، وقتیکه تاریخ را نگاه میکنیم، اینگونه برداشت میشود که ظاهراً این قیام سرکوب شد، اما به سبب ویژگیها و شاخصههایی که این قیام داشت، در واقع این قیام استمرار پیدا کرد و این خروش میلیونی مردم به رهبری معمار کبیر انقلاب، نظام دو هزار و پانصدساله شاهنشاهی را سرنگون کرد.
وی افزود: اگرچه پانزده خرداد برای ملت ما یک مصیبت بود، ولی نظامهای اسلامی بر پایه دو مؤلفه اساسی مبتنی است، یکی مؤلفه خون و یکی مؤلفه اشک، مصیبت پانزده خرداد سال 1342 بر مبنای این دو مؤلفه مهم مبدأ یک جنبش عظیم در نظام جمهوری اسلامی ایران شد.
رئیس دادگستری شهرستان خمین تصریح کرد: پانزده خرداد متأثر از سه عنصر اساسی بود، یکی از عناصری که سبب تحقق پانزده خرداد در تاریخ ما شد، عنصر مردم است چراکه این قیام، یک قیام مردمی بود، عنصر دوم رهبری و امامت یک جامعه و یک نظام هدفمند است، عنصر سوم انگیزه مذهبی و روح شهادتطلبی و فداکاری بود که مردم برای خدا داشتند، این عناصر فیالواقع نطفه انقلاب را تشکیل دادند.
وی در مورد آثار پانزدهم خرداد گفت: نقش دین در تحولات سیاسی و اجتماعی پانزده خرداد، امروزه بهعنوان یک درس برای نظام اجتماعی و حرکت روبهجلوی این نظام سرافراز محسوب میشود، درس دیگری که این قیام برای ما دارد، عدم اعتماد به دولتها و رسانههای خارجی و معاند است و درس سوم اینکه هر ملتی که در مقابل دیکتاتوری ایستادگی و ازخودگذشتگی کند، به وعده الهی پیروز خواهند شد.
شاکرمی تصریح کرد: وحدت و ارتباط حوزه و دانشگاه، موجب شکوفایی، پیشرفت و تعالی جامعه است، یکی از عوامل وحدت جامعه ما در آن قیام، وحدت بین حوزه و دانشگاه بود، این امری است که امروزه نیاز جامعه و مورد تأکید مقام معظم رهبری هم هست.
وی با شاره با حوادث اخیر در کشور افزود: مصیبتهایی که عمدتاً در جامعه سلامی محقق میشود، نوعی ابتلا برای تعالی اجتماع مسلمین است، نظام ما از این مصیبت بعد از قیام پانزده خرداد کم نداشته است، اما این حوادث، اتحاد بین مردم و موتور محرکه نظام اسلامی را قویتر کرده است.
رئیس دادگستری شهرستان خمین اظهار کرد: دو محور اساسی در اندیشههای امام راحل وجود داشت، یکی توحید محوری و توجه به خدا، ایشان با توکل و اتکایی که به خداوند متعال و وعدههای الهی داشتند، همواره بهخصوص در دوره جنگ، نیروهای نظامی ما را با دستخالی در مقابل نیروهای بعثی پیروز میکردند، یا حداقل قدرت صبر و استقامتی در مقابل بعضی از مصائب را به ما میدادند.
وی افزود: یکی دیگر از محورهای اندیشه ایشان رویکرد عرفانی توأم با فقه بود، امام خمینی(ره) هیچ موقع مذهب و شریعت را از عرفان جدا نمیدانست، در عرفان امام خمینی(ره) ارتباط کاملی با عقلانیت وجود داشت، شخصیت امام راحل در حقیقت نماد عرفانی اسلامی است، روح عرفان اسلامی که همان توحید باشد، با تاروپود وجود امام راحل عجین شده بود.
شاکرمی خاطرنشان کرد: از زمانی که فعالیتهای سیاسی و اجتماعی امام ما در این سرزمین شروع شد، انفعال و بیتحرکی که در دنیای اسلام حاکم بود، با وجود و حرکت امام راحل ضعیف شد، نظام جمهوری اسلامی ما به برکت این بیداری که امام بزرگوار ایجاد کردند و مقام معظم رهبری هم ادامه میدهند، امروز پویاتر، بیدارتر از قبل از انقلاب است.
انتهای پیام/