خبرهای داغ:

بسطام، سیاه‌ترین نقطه استان از نظر تغییر کاربری اراضی/معدن بوکسیت تاش مجوز فعالیت ندارد

شاهرود_ رئیس حوزه قضائی بخش بسطام گفت: بسطام به دلیل آب‌وهوایی، سیاه‌ترین نقطه استان به لحاظ تغییر کاربری اراضی است که تاکنون ۵۶ فقره تخریب انجام شده است.
کد خبر: ۹۶۰۸۹۴۵
|
۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۲

بسطام، سیاه‌ترین نقطه استان از نظر تغییر کاربری اراضی/معدن بوکسیت تاش مجوز فعالیت نداردبه گزارش خبرنگار بسیج، محمدرضا وقایعی رئیس حوزه قضائی بخش بسطام شهرستان شاهرود ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه در سالن جلسات دادگستری این شهر با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بویژه شهدای قوه قضائیه و شهید بهشتی و رئیس جمهور شهید با بیان اینکه این حوزه شامل ۳ شهر و ۳۵ روستا در کلاته‌های غربی و جمعیت ۴۰ هزار نفر می‌باشد، افزود: این حوزه قضائی ۳ شعبه با ۵ قاضی و ۲۵ کارمند است که ۴۰ درصد پست‌های سازمانی خالی است که مشکل اصلی ماست.
وی با اشاره به سه وظیفه کلی دستگاه قضا شامل رسیدگی به شکایات، احیاء حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم، خاطر نشان کرد: در یکسال گذشته ۵۹۴۵ پرونده در شعبه دادگاه و ۳۵۳۱ پرونده در شورا‌های حل اختلاف به ثبت رسیده که در مجموع بیش از ۹ هزار پرونده را شامل می‌شود که نشسبت به جمعیت آمار بالایی است.
وقایعی با بیان اینکه میانگین رسیدگی به پرونده‌ها از زمان ثبت در دادگاه تا صدور رای ۲۷ روز است، گفت: این زمان کمتر از نرم استان است و قابل قبول و ایده آل می‌باشد.
وی با اشاره به اینکه ۹۷ درصد ابلاغیات در این حوزه قضائی الکترونیک صادر می‌شود، خاطر نشان کرد: آمار سازش در شورا‌های حل اختلاف ۶ گانه ما در شهر‌ها ۲۵ درصد است بدان معنا که از هر چهار پرونده یکی منجر به سازش می‌شود.
رئیس حوزه قضائی بخش بسطام بیان اینکه تاکنون ۳ دادگاه برخط و علنی برگزار شده است، افزود: ۳۳ درصد پرونده‌ها الکترونیکی شده است و تلاش داریم تا پایان سال این آمار به ۵۵ درصد برسد.
وی با اشاره به جرایم خشن، گفت: در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ آمار جرایم خشن ۵۰ درصد کاهش یافته و ضرب و جرح با چاقو نیز ۱۵ درصد کاهش یافته که نتیجه برخورد قاطع با جرایم خشن است.
قایعی به احیاء حقوق عامه نیز اشاره کرد و افزود: ۱۰ مورد تذکر به ادارات و روسای دستگاه‌های اجرایی داشته ایم که ۳ مورد طرح شکایت شده و ۲ مورد رسیدگی و یکی نیز در حال رسیدگی می‌باشد.
وی با اشاره به آمار بالای تصادفات جاده‌ای در این بخش، به تشکیل کارگروهی در راستای شناسایی نقاط حادثه خیز اشاره و تصریح کرد: در این راستا نیز به ادارات مربوط تذکرات لازم در خصوص نقاط حادثه خیز و رفع آنها مانند جاده تنگه دادستان مجن داده شده است.
رئیس حوزه قضائی بخش بسطام به تغییر کاربری در این بخش که بیشترین تخلف را شامل می‌شود تاکید کرد و افزود: رهبر انقلاب بر این موضوع تاکید ویژه دارند که این خسارتی غیر قابل جبران در امنیت غذایی و برای آیندگان است و بسطام بدلیل آب و هوایی سیاه‌ترین نقطه استان به لحاظ تغییر کاربری حساب می‌شود.
وی ادامه داد: قرارگاهی برای مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی تشکیل شده و تاکنون ۴۲ فقره تخریب ویلا و ۱۵ مورد با دستور قضائی که در مجموع ۵۶ فقره تخریب را شامل می‌شود انجام شده است.
وقایعی با تاکید بر اطلاع رسانی برای انجام نشدن تغییر کاربری‌های زراعی اظهار کرد: با اطلاع رسانی‌ها و اخطار‌هایی که داده شده ۱۵ مورد تخریب قبل از ساخت و ساز انجام شده است و نیاز است تا مردم آگاه شوند.
وی با تاکید بر اینکه درجه خاک بسطام الف است که در سطح استان و کشور کم نظیر است، افزود: هر گونه تغییر در ساختار زمین تغییر کاربری حساب می‌شود حتی احداث استخر و خانه باغ و... که باید طبق ضوابط ابلاغی و قانون انجام پذیرد.
ئیس حوزه قضائی بخش بسطام با اشاره به جنگل ابر، این میراث جهانی اظهار کرد: این میراث باید حفظ و نگهداری شود و ما با هرگونه تخریب و تهدید این جنگل مقابله می‌کنیم و راه‌های دسترسی محلی را مسدود و ماندن در شب را ممنوع کرده ایم و بر ساماندهی آفرود‌ها و مکان‌های ارائه خدمت نیز تأکید داریم.
وی ساماندهی تور‌های غیرمجاز در این بخش را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: حل اختلاف آب رودبار مجن و بسطام، رسیدگی به انشعابات غیر مجاز، رصد فضای مجازی، ایجاد دوربین‌های راه و شهری از دیگر موارد احیاء حقوق عامه بوده که مورد توجه و رسیدگی است.
وقایعی با اشاره به معدن بوکسیت تاش، اظهار کرد: با دادستان شاهرود ۲ جلسه در این راستا و بازدید از معدن را انجام داده ایم و مادام که مجوز صادر نشود از هر فعالیتی جلوگیری می‌شود.
وی اضافه کرد: آنچه مسلم است این موضوع در حدود اختیارات شهرستان و استان نیست و در هیات دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری می‌شود.
رئیس حوزه قضائی بخش بسطام با اشاره به جلوگیری از احداث ۲ حلقه چاه در محدود این معدن که با مجوز استانداری در راستای آزمایشات آب انجام شده بود، تصریح کرد: تاکنون ادارات منابع طبیعی و محیط زیست شکایتی از این معدن ارائه نکرده اند و وظیفه ما این است که تا مجوز ندارند حق فعالیت را نخواهند داشت.
وی به فعالیت ۲۵ خانه مسافر غیر مجاز در این بخش خبر داد و بر پیگیری این خانه‌ها و تشکیل پرونده برای تخلفات آنان تاکید کرد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار