هنرمند تبریزی که آثارش در موزه فومتو لهستان نگهداری می شود
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، هانيه حسيني قمي متولد 61 و فارغ التحصيل رشته نقاشي كه بيش از 10 سال است نقاشي را به صورت حرفه اي در شاخه هاي مختلف چهره، منظره سازي، طبيعت بي جان، نقاشي هاي مدرن (اكسپرسيونیستي و آبستره و ناتوراليستي در فضاها) تجربه كرده و در زمينه مديريت آموزشگاه آزاد هنري و تدريس نقاشي و طراحي در شاخه هاي مختلف فعاليت دارد.
خبرگزاري بسيج با گفتگويي دوستانه تلاش دارد مخاطبين اين خبرگزاري را با اين جوان بسيجي موفق آشنا كند؛
چرا به نقاشي رو آورديد؟
آن طور كه مادرم تعريف مي كند زماني كه کودک بودم و هنوز درك درستي از عالم نداشتم، هرموقع صفحه كاغذ سفيدي به من مي دادند ساعت ها با آن مشغول بوده و كار مي كردم.
با بالارفتن سن اگر صفحه كاغذ و مدادي در اختيار داشتم مي توانستم ساعت ها بدون كمترين احساس دلتنگي كار كرده و احساس خستگي نكنم.
در حال حاضر هم چنين حسي داريد؟
ساده بگويم اگر مرا در جاي زنداني كنند كه مداد و كاغذ باشد، نمي ميرم ولي اگر مداد و كاغذ را از من بگيرند، مرگم حتمي ست.
تاكنون چه نمايشگاه هايی داير كرديد و هدفتان از برگزاري اين نمايشگاه ها چه بوده است؟
به صورت انفرادي دو نمايشگاه كاريكاتور بدون شرح در سال هاي 86 و 90 و نمايشگاه نقاشي در سال هاي 89 و 90 داير كردم و در کارگاه هايی كه در دانشگاه آزاد و مجتمع فرهنگي و هنري تبريز به مناسبت هاي آزادسازي خرمشهر و بزرگداشت شهيد سيدمرتضي آويني برگزار شد، شركت داشتم.
به صورت گروهي هم در نمايشگاه هاي زيادي شركت كردم كه حضور در نمايشگاه هاي كاريكاتور كشورهاي مختلف همچون تركيه و جمهوري آذربايجان -كه از طرف انجمن كاريكاتور برگزار شده- نمونه اي از آن هاست.
هدفم از برگزاري نمايشگاه اين است كه هم مورد نقد و انتقاد قرار مي گيريم و هم مورد تحسين، تحسين به انسان توان مضاعفي براي ادامه راه مي دهد و با نقد تلاش مي كنم كارم را بهتر از گذشته اجرا كنم.
از عناوين و موفقيت هاي خودتان بگوييد؟
«ماهي غذاي سلامتي» و «اصلاح الگوي مصرف» از جمله آثاري است كه از من به چاپ رسيده و در موزه فومتو لهستان از آثار من وجود دارد كه نگهداري مي شود و در كتابشان به چاپ رسيده و توانستم رتبه دوم نمايشگاه اصلاح الگوي مصرف دانشگاه تبريز را هم به دست آورم.
با نقاشي كردن چه حسي به شما دست مي دهد و دوست داريد چه نقاشي بكشيد؟
انسان مي تواند با قدرت خلاقيتي كه خدا در وجودش قرار داده و از صفات الهي است كارهاي هنري زيبايي خلق كند و من به خاطر چنين استعدادي خدا را شاكرم كه مي توانم زيبايي ها را درك كرده و به نوعي بيان كنم و هميشه در هيجانم كه چگونه احساسم را منتقل كنم.
اگر مبناي نقاشي و كارهايم موضوعات پيچيده اي همچون هيجان هاي دروني خودم باشد، سبك اكسپرسيونيسم به دادم مي رسد ولي از طراحي چهره و فيگور هم لذت مي برم چراكه مي توانم قدرت خلاقيت خودم را به كار گيرم.
درآمد كارتان چطور است؟
اينكه در كشورمان نقاشي كشيده و به فروش برسانم، درآمد چنداني برايم ندارد ولي به طور معمول از طريق تدريس كسب درآمد مي كنم.
تدريس و معلمي را چگونه مي بينيد؟
آموزش دادن لذت خاصي دارد، انسان با ياد دادن به ديگري انگار تكثير پيدا مي كند، من هنرجوهايم را جزيي از وجود خود می بینم و كارهاي آن ها را جزيي از كارهاي خودم مي دانم.
اگر قرار بود دنيا را رنگ آميزي كنيد، چه رنگي مي كرديد؟
بستگي دارد در كدام لحظه بپرسيد، رنگ صورتي را دوست دارم ولي دنيا را صورتي رنگ نمي زدم، به نظرم سبز كمرنگ مناسبتر است چراكه دوست دارم دنيا با مهرباني ها لبريز شود.
علت برگزاري يكي از نمايشگاه هاي خودم با نام «عشق و محبت» هم به اين خاطر بود كه مي خواستم بگويم كه دوست دارم همه با هم و در كنار هم با مهرباني و عشق و محبت زندگي كنند.
چطور شد كه به كاريكاتور علاقه پيدا كرديد؟
برخي موضوعات همچون دردهاي جامعه و حتي دلخوشي هايی كه در جامعه وجود دارد و از آن ها لذت مي بريم، هستند كه نمي شود با نقاشي بيان كرد و نقاشي آن اندازه قدرت بيان كردن ندارد، بنابراين كاريكاتور بهترين ابزار براي بيان خواهد بود و با كاريكاتور راحت تر مي توان بيان كرد.
كاريكاتور چهره هم مي كنيد؟
كاريكاتور چهره را نمي پسندم، با اغراق چهره، افراد و به خصوص خانم ها منزجر و ناراحت مي شوند كه من راضي به اين ناراحتي نيستم.
در پايان اگر درخواستي يا حرفي با مسئولان داريد، بيان كنيد
از مسئولان تقاضا دارم بيشتر به هنر و هنرمند توجه كنند و براي اشاعه فرهنگ كشورمان در قالب كارهاي هنري، نياز هست كه تسهيلاتي هم به اين قشر اختصاص بدهند كه متاسفانه چنين نيست و گاهي براي گرفتن وام مدت ها وقت مي گذاري و زماني اين وام به دست شما مي رسد كه ديگر نمي تواند نياز واقعي شما را برآورده كرده و ارزش واقعي خود را از دست داده است.
توصيه به جوانان؟
سعي كنند به كاري كه استعداد و علاقه خود را در آن مي بينند بپردازند و فقط به فكر درآمد آنچناني نباشند و تلاش كنند از زندگي لذت ببرید.