معرفی الگوی موفق ؛مخترع و کارآفرین ایلامی:

مسئله کار و کارگر نیازمند حمایت ویژه مسئولان است

یاسین کریمی مخترع و کارآفرین ایلامی گفت: مسئله کار و کارگر نیازمند حمایت ویژه مسئولان است و این مورد در عمل باید ثابت شود.
کد خبر: ۹۶۱۷۳۹۸
|
۱۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام،مسئله کار و کارگر از جمله مواردی است نیازمند توجه ویژه به آن است که در این میان نیاز است تا مواردی که مربوط به آن‌ها از جمله امنیت شغلی و تأثیری که می‌توانند داشته باشند دیده شود.

یاسین کریمی مخترع و کارآفرین ایلامی از ایده‌پردازان و مخترعانی است که فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی خویش را از سال 80 آغاز کرده، و تا کنون حدود 10 اختراع ثبت شده و حدود 6 اختراع نیز در حال ثبت دارد.

این مبتکر خلاق ایلامی که معتقد است باید ایده‌ها و اختراعات کاربردی که به مرحله تولید می‌رسند در اولویت فعالیت‌های اقتصادی قرار گیرند، در خصوص آغاز فعالیت‌های خویش به خبرنگار ایلام رصد، گفت: تلاش‌ها و فعالیت‌های خویش را با برند چومت (CHOMAT) شروع کرده و با ثبت این شرکت عملاً به تولید محصولات و کاربردی‌کردن ایده‌های خویش پرداختم.

وی در ادامه افزود: برای شروع در مرحله تولید انبوه یک کباب‌پز هستیم که دارای مزایای است از جمله اینکه کاملاً بدون دود است و با سرعت و کیفیت بسیار بالا کباب می‌کند و قابلیت استفاده در منزل و بیرون از منزل دارد و همچنین توانایی کباب انواع کباب و سبزی‌ها و ماهی به‌وسیله ملزومات همراه را داشته و از کیفیت بهداشتی بسیار بالایی هم برخوردار است.

مدیرعامل شرکت چومت اظهار داشت: باتوجه‌به اینکه این کباب گازی است و باحرارت غیرمستقیم کباب می‌نماید از نظر حفاظت از محیط‌زیست و منابع طبیعی حائز اهمیت و با شعار چومت دوست طبیعت به تولید محصولاتی اقدام می‌کنیم که هیچ آسیبی به محیط‌زیست نخواهند رساند.

کریمی گفت: در گام‌های بعدی اختراعات ثبت شده‌ای در زمینه وسایل حرکتی و جابه‌جایی تولید برق پمپاژ آب و وسایل سرمایشی و گرمایش داریم که بافاصله زمانی پشت‌سرهم به تولید خواهند رسید.

این تولیدکننده و فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: چنانچه این محصول در زمان مناسبی به بازار معرفی شود قابلیت‌های منحصربه‌فرد آن باعث استفاده گسترده و در نتیجه عدم مصرف زغال و هیزم می‌گردد.

وی در مورد چگونگی کار با این محصول بیان کرد: در کباب‌پز تولید شده مصرف سوخت بسیار پایین است و از طرفی باتوجه‌به سرعت بالا در زمان کباب بسیار بهینه بوده و صرفه‌جویی زیادی دارد، زیرا باتوجه‌به تحقیقات موجد هرچه زمان کباب کمتر باشد کیفیت کباب بالا و مضرات آن اندک است که با این کباب‌پز این موضوع به‌درستی رعایت می‌شود.

این مخترع ایلامی در بیان قابلیت‌های طرح خود ابراز داشت: این کباب‌پز باقابلیت کباب تکه‌های بزرگ و کاهش سوختگی سطح بیرونی کباب، کیفیت گوشت کاملاً باقی می‌ماند و بخارساز این کباب‌پز مانع خشک‌شدن کباب خواهد شد.

 

ضرورت حمایت مدیران از کارگران

 

وی در بیان مشکلاتی که در مسیر فعالیت‌های اقتصادی وجود دارد گفت: ایلام از جمله استان‌های محروم است که نیاز است تا اقشار محروم جامعه حمایت شود که کارگران یک نمونه از آن هستند و نیاز به حمایت دارند.

وی افزود: اجرای قوانین، حمایت از تولید و رشد کارخانه‌ها در حمایت از کارگران مؤثر است ودراین بین بسته‌های حمایتی هم باید دیده شود.

وی در ادامه تصریح کرد: بنده هر دو مسیر تولید صنعتی و پروانه بهره‌برداری و همچنین صنفی را با خواست مسئولان مربوطه طی و هزینه‌های مربوطه را پرداخت نموده‌ام؛ اما در نهایت هیچ‌کدام از مسئولان اطلاعی از ضرورت وجود مجوزها نداشتند.

 

کارگران نیازمند حمایت واقعی مسئولان

 

کریمی باتوجه‌به عدم حمایت واقعی مسئولان اضافه کرد: امروز برای کارآفرینان مسئله مهمی وجود دارد و آن هم حمایت واقعی از کارگرانی است که معیشت آن در گروه واحدهای تولیدی است.

وی افزود: با شرایط امروزه گاهی کارآفرینان در بحث مالی با مشکل مواجه می‌شوند که نیاز است تا مورد حمایت مسئولانه قرار گیرند.

این مبتکر ایلامی در خصوص ضرورت اقتصاددانش بنیان در سطح جامعه گفت: باید درک درستی از دانش‌بنیان‌شدن داشته باشیم، و به زبان ساده و عامیانه هر آنچه که حاصل تحقیق و ایده جدید و در نهید ثبت یک فرمول و یا تکنیک جدید و کاربردی و اختراع شود در این مسیر است و زمانی که به تولید رسیده و در اختیار مصرف‌کننده برسد دقیقاً در چهارچوب اقتصاددانش بنیان قرار می‌گیرد، خواه مصرف صرفاً داخلی داشته باشد و خواه نیز آن تولید در حجم انبوه صادر شود و حتی ممکن است محصولات خاصی باشند که مصرف داخلی ندارند؛ اما از صادرات آن به ثروت دست پیدا کنیم.

کریمی در ادامه با اشاره به مشکلات و موانع موجود در مسیر به تولید رساندن طرح‌های خلاقانه خود و عدم حمایت مسئولان مربوطه، افزود: این واحد تولیدی با برند تجاری چومت (CHOMAT) مستقر در پارک علم و فناوری استان ایلام است در حال حاضر دارای تولید محصول و فروش است، اما درگذشته این واحد مبلغ 70 میلیون تومان از صندوق کارآفرینی امید (مهر سابق) دریافت نمود که هنوز 50 درصد وام را دریافت نکرده بود اجرایی وثیقه‌ها صادر شد و هم اکنون مدیران این صندوق به کمتر از تعطیلی این واحد تولیدی رضایت نمی‌دهند و لغو اجرائیه و عودت اسناد و بازپرداخت وام مذکور را منوط به تعطیلی این واحد نموده‌اند که چرایی این مسئله همچنان مبهم است.

وی در ادامه اضافه کرد: با وجود مجموع سرمایه ثابت و سرمایه در گردش و هزینه‌های دریافت وام و بیمه وام و دفاتر ثبتی و این صندوق با پرداخت 70 میلیون تومان درخواست 12 نفر اشتغال را دارد که با این اعتبار بسیار کم امکان‌پذیر نیست.

کریمی باتوجه‌به میزان اشتغال‌زایی طرح گفت: در حال حاضر این واحد 6 نفر ایجاد اشتغال نموده که در ادامه باتوجه‌به اینکه در استان ایلام از تولید به‌هیچ‌وجه حمایت نمی‌شود و از پیش نسخه عدم موفقیت تولید در این استان پیچیده شده است؛ اما در تلاش هستیم ضمن افزایش تولید محصول مذکور در دیگر مدل‌ها زمینه تولید دیگر اختراعات کاربری را مساعد نماییم.

وی افزود: این واحد با حداقل توان مالی فعال است؛ لذا برای بقا و ادامه کار، بسیاری از خدمات را به پیمانکار خارج از استان می‌سپارد که در صورت توان خرید تجهیزات ایجاد اشتغال توسط این شرکت افزایش می‌یابد.

 

 

 

برای معیشت کارگران عزم جدی نیاز است

 

این فعال اقتصادی در ادامه گفت: برای معیشت کارگران عزم جدی نیاز است عزمی که تولید را به حدی برساند که کارگران را بی‌نیاز کند.

کریمی با بیان اینکه با شعار و دعا چرخ اقتصاد نخواهد چرخید، بیان داشت: هر کشوری بخشی از نیازهای خود را در کشور تولید می‌کند، موضوع مهم آن بخش از نیازهایی است که در کشور تولید نمی‌شوند و باید از طریق واردات تأمین شود، خواه محصولات صنعتی و در واقع دستگاه و ابزارهای مختلف و خواه محصولات غذایی و کشاورزی و داروی و غیره باشد.

این ایده‌پرداز موفق ایلامی با اشاره به نقش ایده‌پردازان و نخبگان علمی هر کشور خاطرنشان کرد: اگر نخبگان در عمل موفق به تأمین و تولید نیازهای وارداتی بشوند اقتصاد مقاومتی ظهور و بروز پیدا کرده و با پیشرفت این امر حالت تهاجمی گرفته و علاوه بر مرتفع کردن نیاز در آن زمینه به صادرات آن محصول روی آورده می‌شود.

وی یادآور شد: هیچ کشوری همه چیز را باهم ندارد و صدالبته هیچ کشوری از همه چیز بی‌بهره نیست؛ بلکه این مدیریت کشور است که با فعال‌کردن استعداد نخبگان و ایده‌پردازان داشته‌های خود را به کار و ثروت تبدیل می‌کند و حداقل نداشته‌ها را با ثروت به‌دست‌آمده از این بخش تأمین می‌نماید.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
آخرین اخبار